Şimdi Ara

Ekran Kartı PCI-e Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde yeni bir sistem topladım,sistem bileşenlerini aşağıya yazdım. Sorun şu; ekran kartını Mavi slota (x16) taktığımda bir türlü nvidia sürücülerini yükleyemiyorum, ne eski ne de yeni sürücüleri. Fakat ekran kartını Turuncu slota (x8) taktığımda ise sorun kalmıyor,sürücüler sorunsuzca yükleniyor. Fakat Turuncu slotta mecburen x8 hattı ile kullanmak mecburiyetinde kalıyorum. Acaba sorun ne olabilir ve çözümü nedir? Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler ederim.

AMD Phenom II X4 810 AM3
    Gigabyte GA-MA 790XT UD 4P
    OCZ 2x2 GB 1333 Mhz DDR 3 Platinum
    Seagate 320 GB 16 MB NCQ SATA II
    Gigabyte 9600 GT Pasif soğutmalı
    Silverstone 400 Watt PSU

• 9600gt nin pci-e x16 dan aşağı olmaması gerek

x8 de kullandığında performans düşüklüğü yaşıyomusun?
  • Daha oyun oynamadım o yüzden birşey diyemiyorum.Sistem sessiz olsun diye pasif soğutuculu aldım,ilk amacım oyun değil sessizlikti.Fakat Mavi slotta bir türlü yükleyemedim.Birazdan oyun çalıştırıp açılıp-açılmadığına bakacam.
  • Need for speed most wanted çalıştı Turuncu slotta, sorun yok fakat görüntü kalitesi fazla iyi değil.Ekranın yanlarında hafifte olsa karartılar vardı. Mavi slotu (x16) nasıl kullanabilirim acaba,çözüm yok mu?
  • Kimse cevap vermiyor mu?
  • Arkadaşım aşağıdaki linke bir bakın derim;

http://forum.donanimhaber.com/m_1801737/mpage_1/key_//tm.htm#1814093
  • Link için teşekkürler ama aradığım yok maalesef.
  • Iyı aksamlar hocalar benım ekran kartımdada sorun var sanırım yanlız rakamalr bıraz degısık ıslemcı ı7 3770k asrock fatal1ty pro z77 zotac gtx 680amp, 8 lık 2133 mhz ram 1200 w psu sıstemı toplayalı 2 ay oldu pek anlamam detayları gpuz cpu z den baktıgımda
    PCI-E 3.0X16@X4 3.0 GORUNMEKTE yandakı render testı dahıl baya bı test yaptım anakart ta 3 ekran soketlerını tek tek degıstırdım yıne aynı anakart pcıe3 destekleyen en ustekı olmasına ragmen hepsını denedım degısen yok :( bunu nasıl duzeltebılırız ekran kartı da ana kartta en son cıkan surumlerden bıos dahıl ekran kartı drıver genel guncellemer yapılmıstır yıne de duzelmedı yardım beklıyorum bu sorunu cozene 1 yıllık gunluk 3 gulfallah 1 elham dua söz :) :) Acill cvp ltf

http://gpuz.techpowerup.com/13/05/28/307.png

• la yanlıs resım gondermısım :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.