arkadaşlar, sistemimdeki ekran kartını değiştirmeye karar verdim. radeon hd 4770 ile 4850 arasında kararsız kalmıştım ama 4770 de karar kıldım. hem enerji ihtiyacı daha az hem de 19" lcd ekran kullandığım için çok yüksek çözünürlüklerle işim yok. kararı verdikten sonra internette bana yakın en uygun satıcıyı ararken bimeks'te 190 ytl civarı olduğunu görünce hemen kalkıp gittim. bir tane temin edecekken, görevlilerden biri psu'mun kaç watt'lık olduğunu sordu. cevabı aldıktan sonra (430 w), psu'dan ekran kartı için özel bir güç çıkışının olup olmadığını sordu. hayır cevabını alınca da bu kartın kesinlikle çalışmayacağını ve en az 550 w'lık bir psu'nun gerektiğini söyledi. tabii o kararlılıkla o kadar yolu gelip kartı alıp çıkacak olan ben, bu cevaptan sonra hayal kırıklığı içinde reyondan uzaklaşırken, ben alacağımı bile söylemeden adamın hem kartı hem de psu'yu hazırladığını görünce adamın beni yanlış bilgilendirdiğini düşündüm. ama tabii içime kuşku düşünce bilen birilerine sormak istedim. aşağıda özelliklerini yazdığım kasaya, bu kartı takarsam güç sorunu olur mu? ayrıca standart güç çıkışlarından ekran kartına dönüştürücü bir aparat yok mudur?
psu ise thermaltake kasa ile gelen 430 w'lık bir psu'dur.
Arkadaşım 4770 350watt ile bile rahat rahat çalışır.
quote:
Orjinalden alıntı: LastShinobi
Arkadaşım 4770 350watt ile bile rahat rahat çalışır.
cevabınız için teşekkürler. o kişinin yüzünden hevesim kursağımda kalmıştı resmen, neden ısrarla bana olumsuz cevap verdi bilmiyorum ama, bana tekrar yol göründü galiba peki ekran kartının güç girişine göre bir dönüştürücü aparat var mıdır, ya da paketten çıkıyor mudur acaba? çünkü benim kasadaki psu'da ekran kartı için özel bir çıkış yok.
Arkadaşım sen en iyisi biraz daha bekle daha iyi bilen birisi cevap verene kadar bu konuda pek bi bilgim yok. Ama 4770'in 430watt bi psu'da hem de thermaltake gibi bi psu'da çok rahat çalışacağını söyleyebilirim..
quote:
Orjinalden alıntı: Holy_Sh*t
cevabınız için teşekkürler. o kişinin yüzünden hevesim kursağımda kalmıştı resmen, neden ısrarla bana olumsuz cevap verdi bilmiyorum ama, bana tekrar yol göründü galiba peki ekran kartının güç girişine göre bir dönüştürücü aparat var mıdır, ya da paketten çıkıyor mudur acaba? çünkü benim kasadaki psu'da ekran kartı için özel bir çıkış yok.
Genelde E.kartının içine illaki koyarlar o dönüştürücüyü çok nadir marka ve modellerden çıkmıyabiliyor fakat alacaın kartta illaki vardır. Kullandıın PSU ile sana 550W PSU satmaya çalışan adamıda kasana kartla beraber sokup kullanabilirsin.
Genelde E.kartının içine illaki koyarlar o dönüştürücüyü çok nadir marka ve modellerden çıkmıyabiliyor fakat alacaın kartta illaki vardır. Kullandıın PSU ile sana 550W PSU satmaya çalışan adamıda kasana kartla beraber sokup kullanabilirsin.
Kasana kartla beraber
Valla doğru söylemiş.. 430W ile 4850 bile kullanırsın..
quote:
Orjinalden alıntı: DhanTE Kullandıın PSU ile sana 550W PSU satmaya çalışan adamıda kasana kartla beraber sokup kullanabilirsin.
yaw sn 40nm lik bir karta psu bulamyorsan 350w den yukarısı ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme