Şimdi Ara

Ekran Kartı Seçimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ekran kartımı değiştirmek istiyorum şu anki kartım palit 8500gt ati 4800 serisinden bir kart alacaktım ama dar boğaz yapar dediler. Bende aşağıdaki kartı almayı düşünüyorum sizce sistemime göre iyi seçim olur mu? Ayrıca PSU sorun yaratır mı?

http://www.exa.com.tr/palit/ekran_kartlari/palit_9800gt-334-8402.html

Sistemim

Pentium 4 3.0 ghz 2 mb L2

Ecs g31t-m7 anakart

2 gb ddr2 800 mhz ram

su anki ekran kartı palit 8500 gt 512 mb 128 bit

PSU peak 280 regular 230

Yardımcı olursanız minnettar olurum :)

• bence ideal sistemine uygun psuda 280 yeter bence Onun Yerine Şunuda Alabilirsin Arkadaşim

link Ama Psu Yetmeye Bilir Bu Ekran Kartina

Ama Palit 9800GT Greene yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: manager61

bence ideal sistemine uygun psuda 280 yeter bence Onun Yerine Şunuda Alabilirsin Arkadaşim

230W Powersupply & 9800GT ? Markası bile belli olmayan bu değerdeki bir powersupply ile 9800GT kullanılmaz.

@vitaminsiz_asım;yukarıda da söylediğim gibi elindeki karttan memnun değilsen yeni bir powersupply de alman lazım.Ayrıca hiçbir 9800GT o parayı etmez,bu nedenle daha düşük fiyata daha performanslı olan GTS250'yi tercih etmelisin.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2534
    http://www.sanalmarketim.com/urun/38de79907cbe3fa5f59de7e4b84dcb01/FSP-ATX-450PNR-450W-12cm-Fan-Power-Supply .

• quote:

Orijinalden alıntı: ForeverMetal

quote:

Orijinalden alıntı: manager61

bence ideal sistemine uygun psuda 280 yeter bence Onun Yerine Şunuda Alabilirsin Arkadaşim

230W Powersupply & 9800GT ? Markası bile belli olmayan bu değerdeki bir powersupply ile 9800GT kullanılmaz.

@vitaminsiz_asım;yukarıda da söylediğim gibi elindeki karttan memnun değilsen yeni bir powersupply de alman lazım.Ayrıca hiçbir 9800GT o parayı etmez,bu nedenle daha düşük fiyata daha performanslı olan GTS250'yi tercih etmelisin.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2534
    http://www.sanalmarketim.com/urun/38de79907cbe3fa5f59de7e4b84dcb01/FSP-ATX-450PNR-450W-12cm-Fan-Power-Supply .

Alıntıları Göster
    psu gerekli ztn 230w yetmez o kartlara Gts250 bu göstediklerim9800gtden daha hizli eğer

bütcen Gts250 Yetiyorsa Birde Psu Alirsan Güzel Olur

• quote:

Orijinalden alıntı: GeneralAladeen

psu gerekli ztn 230w yetmez o kartlara Gts250 bu göstediklerim9800gtden daha hizli eğer

Alıntıları Göster
    4670 alabilirsin, fakat buna bile darboğaz yapar. Bunun altıda birşey oyun performansı vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeneralAladeen

Alıntıları Göster
    Psu kesin şart zaten.

Gts250 eğer alabilirsen ilerisi için gtx260 falan olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtremee

Psu kesin şart zaten.

Alıntıları Göster
    Fikirler için teşekkürler arkadaşlar PSU şart diyorsunuz ama almayı düşündüğüm kart Green serisinden 230 W yinede yetmez mi?

Başka bir sorum daha var kartın 1 gb ya da 512 mb olması fazla fark oluştırmaz değil mi? 1 gb olması oyunlarda AA açılınca mı etki eder? Eğer fazla fark olmaz derseniz 1 gb almaya gerek yok diye düşünüyorum? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı önerisi
    9 yıl önce açıldı
    Ekran kartı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Önerisi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitaminsiz_asım

Fikirler için teşekkürler arkadaşlar PSU şart diyorsunuz ama almayı düşündüğüm kart Green serisinden 230 W yinede yetmez mi?

Başka bir sorum daha var kartın 1 gb ya da 512 mb olması fazla fark oluştırmaz değil mi? 1 gb olması oyunlarda AA açılınca mı etki eder? Eğer fazla fark olmaz derseniz 1 gb almaya gerek yok diye düşünüyorum? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim :)

230W ile 9800GT'nin herhangi bir modelini birlikte kullanmak tam bir çılgınlık olur.Eğer oyunları 1680x1050'nin altında bir çözünürlükte oynayacaksan 512MB 9800GT'de yeterli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForeverMetal

quote:

230W ile 9800GT'nin herhangi bir modelini birlikte kullanmak tam bir çılgınlık olur.Eğer oyunları 1680x1050'nin altında bir çözünürlükte oynayacaksan 512MB 9800GT'de yeterli olur.

Alıntıları Göster
    Green serisi olduğu için az güç çeker 230 W yeterli olur sanmıştım eğer çılgınlık olur diyosanız bende PSU alırım başka çare yok sanırım ilginiz için teşekkürler :) Bu linkteki konuda 250 W ile kullanan varmış yazıyodu bende 230 da yeter sanmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

4670 alabilirsin, fakat buna bile darboğaz yapar. Bunun altıda birşey oyun performansı vermez.

katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

katılıyorum

Alıntıları Göster
    Green 9800 gt'de ek güç girişi yok sanırım yani pcı ex yuvasından max alacağı güç 75 watt bu durumda benim psu yetmez mi yav sizin yorumlarınıza göre bende alıcam ya da almayacam.

• quote:

Green 9800 gt'de ek güç girişi yok sanırım yani pcı ex yuvasından max alacağı güç 75 watt bu durumda benim psu yetmez mi yav sizin yorumlarınıza göre bende alıcam ya da almayacam.

Alıntıları Göster
    Bu linkteki PSU'yu aldım. Diğer bileşenler ise aşağıdadır. Bana iyi bir ekran kartı önerirseniz sevirim, sizin önerileriniz doğrultusunda bir kart alacağım.

Sistemim

Ecs g31t-m7 anakart

2 gb ddr2 800 mhz ram

• quote:

Bu linkteki PSU'yu aldım. Diğer bileşenler ise aşağıdadır. Bana iyi bir ekran kartı önerirseniz sevirim, sizin önerileriniz doğrultusunda bir kart alacağım.

Sistemim

Ecs g31t-m7 anakart

2 gb ddr2 800 mhz ram

Alıntıları Göster
    işlemciden dolayı HD5670 eğer işlemciyi değiştirceksen GTS250
    SAPPHIRE 1GB, Ati HD5670, DDR5, 128 BIT (11168-01-20R).....99 usd
    http://www.deveyuku.com/bilgisayar-bilesenleri-c/ekran-kartlari-c/pci-ex-ekran-kartlari-c/sapphire-1gb-ati-r-hd5670-ddr5-128-bit.html

POINTOFVIE GTS 250 1GB DDR3 256bit DVI-HDMI-VGA....230 TL
    http://www.teknomarketim.com/asp/show_stock.asp?product=R-VGA150925-3

İşlemci olarak 2. el E8400 / E8500 /

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 20 Mart 2010; 23:15:53 >

• HD 4670 + E5300 gibi bir işlemci alın bence.
    Pentium 4 3 Ghz ile o iş olmaz.
    Çünkü kesinlikle ama kesinlikle limitleyecek o kartı.
    Bu yüzden bir çift çekirdekli işlemci şart.

quote:

Psu kesin şart zaten.

Pentium 4 & GTX 260?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XRacer

HD 4670 + E5300 gibi bir işlemci alın bence.
    Pentium 4 3 Ghz ile o iş olmaz.
    Çünkü kesinlikle ama kesinlikle limitleyecek o kartı.
    Bu yüzden bir çift çekirdekli işlemci şart.

quote:

Psu kesin şart zaten.

Pentium 4 & GTX 260?

Alıntıları Göster
    9800 gt ile işlemcim arasında uyumsuzluk olur mu acaba? Ya da hd4730 nasıl bir seçim olur?

• quote:

9800 gt ile işlemcim arasında uyumsuzluk olur mu acaba? Ya da hd4730 nasıl bir seçim olur?

HD 4670 + E5300 bu kombinasyonu yap en azından gerisi yalan olur o işlemciye ne taksan parana yazık
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

quote:

HD 4670 + E5300 bu kombinasyonu yap en azından gerisi yalan olur o işlemciye ne taksan parana yazık

Alıntıları Göster
    Tamam işlemciyi değiştiriyorum Core 2 Quad Q8300 2.50 Ghz 1333Mhz alıyorum :) işlemciyi alınca bu konuyu hortlatırım görüşmek üzere.

• quote:

Tamam işlemciyi değiştiriyorum Core 2 Quad Q8300 2.50 Ghz 1333Mhz alıyorum :) işlemciyi alınca bu konuyu hortlatırım görüşmek üzere.

Alıntıları Göster
    İşlemcime(Pentium4 3.0 ghz 631 2 mb L2 ) overclock yaptım 3.0 dan 3.75'e kadar çıkardım şu anda gayet stabil çalışıyor. 3dmark05 cpu skorum 4330 civari iken overclock sonrası 5410 oldu. Gerçek 400w psu + o/c yaptığım işlemci + 9800GT yine uyumsuz mu olur? Çok soru soruyorum kusura bakmayın ama lütfen bunuda cevaplayın :)
  • quote:

İşlemcime(Pentium4 3.0 ghz 631 2 mb L2 ) overclock yaptım 3.0 dan 3.75'e kadar çıkardım şu anda gayet stabil çalışıyor. 3dmark05 cpu skorum 4330 civari iken overclock sonrası 5410 oldu. Gerçek 400w psu + o/c yaptığım işlemci + 9800GT yine uyumsuz mu olur? Çok soru soruyorum kusura bakmayın ama lütfen bunuda cevaplayın :)

Alıntıları Göster
    uyumsuzluktan kastın ne bilmiyorum ama o işlemciye o kart fazla sen söyle arkadasların dediği gibi bi e5200 falan alsan cok daha iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Poison Well

uyumsuzluktan kastın ne bilmiyorum ama o işlemciye o kart fazla sen söyle arkadasların dediği gibi bi e5200 falan alsan cok daha iyi olur

Alıntıları Göster
    Sistemimin son hali aşağıdadır sizden ekonomik ve iyi bir ekran kartı tavsiyesi istiyorum. Grid Shift Dirt2 gibi oyunları yüksek ayarlarda takılmadan oynatsın yeter 512 mb bellekli olması tercihimdir. Monitör 17" flat crt :)

İşlemci: Core 2 Duo E 7500
    Anakart:Ecs G31T-M7 (Pci ex 2.0 desteği yok)
    Ram:2 GB Kingston ddr2 800
    Psu: Cooler Master gerçek 460W

Ekran kartı için maksimum bütçe 250 TL ile sınırlı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.