Şimdi Ara

EKRAN KARTI SICAKLIĞI KAÇ DERECE OLMALI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
74.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende Sapphire HD3650 512 MB 128Bit GDDR3 16X kart var. Masa üstündeyken 36-38 derece arasında gösteriyor.ProStreette 50-52 derece gösteriyor. Normalde GPU saat hızı 725 MHZ iken 750ye, bellek saati 800 iken 825e çıkarttım. Bu haldeyken bu değerleri alıyorum.
    Yazan arkadaşlara bakıyorumda 90-95den bahsediyorlar benim kasanın buzdolabı içinde olması gerekiyor bu değerler için. Siz ne diyorsunuz bu değerlere?
  • Go 6100 ün sıcaklığı kaç derece olmalı veya söyle sorayım laptop ekran kartı kaç derece olmalı???
  • 60-65 hatta 80-85 olabilir ekran kartı sıcaklığı. 125 i gören var forumda. Benim şuan kullandığım ekran kartı boşta 30-35 yükte en fazla 55-60. Fanı %100 yaparsam 50 yi geçmiyor. 55 nm çok farkediyor. Masaüstünde bu böyle. Laptopta iş değişir. Laptopda soğutma PC kadar iyi olamayacağından daha sıcaktır tahminimce. Ayrıca Laptoplar uzun süreli kullanım için iyi değildir. 10larca tanıdım var Laptoplarını hep süre açık tutup, en sonunda bozan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showstopper41 -- 17 Ocak 2009; 21:20:29 >
  • benim ki oyunlarda 80 dereceye dayanıyor kasa sogutması iyi olmasına ragmen
  • benim kasa içi soğutma felaket. HDD ler 55-60 derece. Yüksek performanslı ekran kartlarının (9800gtx, gtx 2xx, HD48xx) ısınması normaldir. daha çok watt çekiyor, daha çok performans veriyor, tabi daha çok ısınıyor.
  • normal bi değer bence bendeki kart oyunlarda 60..65 derece boşta 45 derece.
    bazen 115 derece oluyor fanı duruyor.
    ses yapıyor diye temiziliyim bi de yağliyim dedim iyice geberdi fan.
    pc açılışında ilk hareketi veremiyor bazen.
  • sapphire hd4850 1gb referans model kasa açıkken 85 max kapalıyken 95 boşta 63 zaten adamlar baştan kabullenmiş ısınmasını kartın fanları 60 dereceden sonra çalışıyor
  • 85-90 derece gibi sıcaklıklarda stabil çalışabiliyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackman26

MERHABALAR YENİ BİR EKRAN KARTI ALDIM PALİT 8600 GT SONİC NORMAL SICAKLIĞI 50 DERECE OYUN OYNADIĞIM ZAMAN 60-65 DERECEYİ BULUYOR BU NORMAL Mİ BANA BİRAZ YÜKSEK GELDİ. EKRAN KARTI SICAKLIĞI KAÇ DERECE OLMALI?

normal bende de aynı derecelerde
  • bende 3 ay önce palit 8600gt kullanıyordum , sıcaklıkların çok normal bendede boşta 50 yükte 65 di rahat ol
  • Leadtek WinFast PX8500 GT TDH Kullanıyorum
    Bellek Boyutu; 256 MB (TurboCache: 512 MB)
    Yol Genişliği; 128 Bit
    Yol Türü; DDR2
    GPU Clock; 490 MHz
    Shader Domain; 1127 MHz
    DirectX Donanım Desteği; DirectX v10
    nVIDIA ForceWare Clocks; Grafik İşlemci (GPU): 490 MHz, Shader: 1127 MHz, Bellek: 800 MHz
    Fan Hızı; 60%

Masaüstü= 35~40 C
    Oyun-Yük= 50~55 C

• ekran kartının fan hızı nasıl ayarlanır.. ATI readon HD3870 kullanıyorum ben de ama fanın sesi çok çıkıyo ... neredeyse sadece ekran kartının fan sesi geliyo diğerleri sessiz sıcaklığı da 47C falan...

Fanın dönüş hızını nasıl ayarlayabilirim??
  • arkadaslar bende hıs atı radeon HD3870 ıceq3 turbo var.crysis oynarken max 60 derece gordum.masa ustunde cok değisken oluyor.24 derece olduğu zamanlarıda var 42 deerce olduğu ve 43 derece olduğu zamnları da var.ama uk altında max60 gordum.ve benim pc genelde sabahtan aksama kadar acık oluyor.

SİZCE BU NORMAL Mİ?

NOT:FAN HIZINI BİLMİYORUM HİC AYARLADMADIM AMA SANIRIM AUTO FAN VAR CUNKU CRYSİS OYNARKEN 60 OLUYOR SONRA BİRDEN 55 FİLAN DUSUYOR.

YARDIMLARINIZ İCİN SİMDİDEN TESEKKÜRLER İYİ AKSAMLAR
  • O değerlerin çok normal. Bende HIS HD 3850 512 mb GDDR3 var, kırmızı tek slot modeli. Overclocksuz masaüstü sıcaklığı 60. Oyunlarda falan 80lere çıkıyo fan hızı autodayken. Overclock yapınca 870/2350'de fan hızı %100 iken(elektrik süpürgesi gibi bir sesi var ama hoşuma gidiyo) boşta 50,yük altında 80 derecelere vuruyo. Senin ICEQ soğutman iyi olduğu için sıcaklıkların normal değerlerde
  • quote:

Orjinalden alıntı: trh

ekran kartının fan hızı nasıl ayarlanır.. ATI readon HD3870 kullanıyorum ben de ama fanın sesi çok çıkıyo ... neredeyse sadece ekran kartının fan sesi geliyo diğerleri sessiz sıcaklığı da 47C falan...

Fanın dönüş hızını nasıl ayarlayabilirim??

rivatune ile yapabilirsin fan hızını.
  • quote:

Orjinalden alıntı: theoden541

80 a kadar yolu var sen rahat ol

• Her karta göre değişiyor ama 60-65 gayet normal sıcaklık adamlar 92-93 yapıyorlar birşey olmuyor..
  • saolsun arkadaslar icimi rahatlattınız.
  • msi Diamond RX2600 ddr4 - sıcaklık max. 15-20 derceyi görüyordu (bende )
  • quote:

Orjinalden alıntı: 01fatih

msi Diamond RX2600 ddr4 - sıcaklık max. 15-20 derceyi görüyordu (bende )

Ya yanlış ölçüm, ya da kış aylarında balkonda aldığınız değerler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.