Şimdi Ara

EKRAN KARTI SICAKLIĞI KAÇ DERECE OLMALI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
74.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERHABALAR YENİ BİR EKRAN KARTI ALDIM PALİT 8600 GT SONİC NORMAL SICAKLIĞI 50 DERECE OYUN OYNADIĞIM ZAMAN 60-65 DERECEYİ BULUYOR BU NORMAL Mİ BANA BİRAZ YÜKSEK GELDİ. EKRAN KARTI SICAKLIĞI KAÇ DERECE OLMALI?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartı Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı?

Ekran kartının sağlıklı ve verimli çalışması için uygun çalışma sıcaklığının korunması çok önemlidir. Aşırı yüksek veya düşük sıcaklıklar, kartın performansını etkileyebilir, ömrünü kısaltabilir ve hatta donanımsal hasarlara yol açabilir.

İdeal Sıcaklık Aralığı

Çoğu ekran kartı için ideal çalışma sıcaklık aralığı 60-85 santigrat derecedir. Bu aralığın dışına çıkmak, kartın performansını ve ömrünü olumsuz yönde etkileyebilir.

Kritik Sıcaklık Eşikleri

Ekran kartının kritik üst sıcaklık eşiği genellikle 100 santigrat derecedir. Bu sıcaklığın üzerine çıkılması, kartın kalıcı hasar görmesine neden olabilir. Benzer şekilde, kritik alt sıcaklık eşiği genellikle 0 santigrat derecedir ve bu sıcaklığın altına düşülmesi de kartın performansını düşürebilir.

Sıcaklığı İzleme ve Kontrol Etme

Ekran kartı sıcaklığını düzenli olarak izlemek ve aşırı ısınmayı önlemek için önlem almak önemlidir. Birçok ekran kartı üreticisi, sıcaklığı izlemek için yazılımlar sağlar. Ayrıca, üçüncü taraf yazılımlar da bu amaçla kullanılabilir.

Sıcaklığı Düşürme Teknikleri

Ekran kartı sıcaklığı çok yüksekse, aşağıdaki adımları izleyerek düşürebilirsin:

• Bilgisayar kasasının havalandırmasını iyileştir.
    • Ekran kartı için ek soğutma fanları tak.
    • Ekran kartının tozunu temizle.
    • GPU'nun saat hızını ve voltajını düşür (overclock'u geri al).

Sonuç

Ekran kartının ideal çalışma sıcaklığının 60-85 santigrat derece aralığında tutulması, optimum performans ve uzun ömür için gereklidir. Kritik sıcaklık eşiklerinin üstüne veya altına çıkılmaması ve sıcaklığın düzenli olarak izlenip kontrol edilmesi önemlidir. Gerekiyorsa, sıcaklığı düşürmek için yukarıda belirtilen teknikler uygulanmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ati4870 ler 80 derece calısma ısıları ki artada bilio yanı kartına gore degısır merak etme.
  • 170C

Arkadaşım 65C nin neresi tuhaf?

İşlemcinin kaç C olduğunu düşünüyorsun? 30C mu?

İyiki HD4850 yok sende. (masaüstü 75-80 oyun 90-95)
  • 80 a kadar yolu var sen rahat ol
  • TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR İÇİMİ RAHATLATTINIZ
  • Küçük harf lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

170C

Arkadaşım 65C nin neresi tuhaf?

İşlemcinin kaç C olduğunu düşünüyorsun? 30C mu?

İyiki HD4850 yok sende. (masaüstü 75-80 oyun 90-95)

Sen ekran kartının fanını al bakayım %25 e ozaman gör sıcaklığı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ideal hdd ısısı kaç C olmalı?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yük altında 85 90 yüksek sınırr bu sınırlarda korkmaa yazın dahada çıkabilir ama fan ayarlarıyla oynayabilirsin full yani %100 yaparsın bi miktar sıcaklıgı düşürebilirsn..
  • Benim ekran kartı boşta 60-62 derece. Bende diyodum bunda bi tuhaflıkmı var. Niye bu kadar fazla. Bu ekran kartları iyi erimiyo yaw.
  • Bendeki 8600 masaüstünde 53, 57 arası. Oyunlarda 75 dereceye kadar çıkıyor. Normal yani.
  • kartına göre değişir ısı herkeste aynı kalmaz
  • Benim 4850 forumda yardımcı oldular fan hızını %60 yaptım.Hiç değiştirmiyorum.Boşta Sıcaklık 53 oyunlarda da ki oyununa göre değişiyor 65-80 arası.Fan biraz ses yapıyor ama ben zaten boşta müzik dinlerim mutlaka oyunlarda da sese abanırım o yüzden duymuyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİKRİM -- 14 Ağustos 2008; 17:15:55 >
  • Eski pc'mde nerdeyse hiç ses çıkmazdı ekran kartı o/b'du. Ne zamanki harici bi ekran kartı aldım, nerdeyse sadece ekran kartından ses geliyor. İşlemcim E2180 di ara ara işlemci fanı duruyodu. Tabi kış aylarıydı şimdi cpu fanının durması hayal olur. Ekran kartları çok ısınıyor. Yeni ekrankartlarının üzerinde kocaman fanlar var demekki adamlar boşuna koymuyolar o kadar büyük fanları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FİKRİM

Benim 4850 forumda yardımcı oldular fan hızını %60 yaptım.Hiç değiştirmiyorum.Boşta Sıcaklık 53 oyunlarda da ki oyununa göre değişiyor 65-80 arası.Fan biraz ses yapıyor ama ben zaten boşta müzik dinlerim mutlaka oyunlarda da sese abanırım o yüzden duymuyorum bile.

İşte benim kafadan biri. X1950pro ya vmod çektim fanı da %100 e aldım böğürüyor resmen ama sony hi-fi kulaklığı takınca kapı zilini bile duyamıyorum. Kulaklık sıcaktan rahatsız edincede 5+1'e geçiyorum yine duymuyorum
  • sıcaklık gayet normal kafaya takacak bi durum yok.. bende de 8800gt var. masaüstünde 45 oyun içinde 60-65 derecede..
  • ben palit 8600gt sonic+ ile stok soğutucuyla pancil mod yaptığımda 95dereceyi görmüştüm.bişey olmadı.epey de o şekilde kullandım.tabi sonra zalman fatal1ty yi takınca sıcaklık düşmüştü.yani gayet serin merak etme.stabilite bozuk değilse artifact yoksa sıcaklık olayını fazla kafaya takmayın,birşey olmaz
  • yorum yapan herkese çok teşekkürler
  • bende sapphire x1600 pro var mesela bütün gün çalıştırsam dahi en fazla 56 derece oluyor yüksekmi bu ısı
  • Bende Powercolor x1950Pro var. Bildiğiniz gibi kartın üzerinde Accelero x2 soğutucusu var. Kart bu sıcak yaz günlerinde boşta 42-46 derece arası çalışıyor. Şimdi işin ilginç tarafı kartın fan hızını %5 yapsam da, %100 yapsam da sıcaklık değerinde herhangi bir değişme olmuyor.
  • Benim palit'te de en yüksek devir ile en alçak devir arasında oyunlarda ölçüğüm sıcaklık farkı 7-8C!!!

Buarada konuyu açan arkadaş, senin kartın gpu'su 80C'den sonra ömürden çalar!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 15 Ağustos 2008; 1:45:23 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.