Şimdi Ara

Ekran Kartı Sıcaklık Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar GTA4'ü maksimum yarım saat oynayabiliyorum. makine kendi kendini kapatıyor. On/off tuşunun olduğu yer alev gibi oluyor. Özellikler ;

HP dv6-1241et
    p8800 2,66 GHz
    ATI HD4650 1 GB
    Vista 32bit (İşletim sistemi temiz,yeni formatlı)

Resimde Hwmonitor'den aldığım sıcaklık değerleri var. Bu değerler oyun oynarken alınan değerler değil, sadece internette gezerken kaydedilen değerlerdir. Sizce durum normal mi? Bu ekran kartında olması gerekn değerler nedir? eğer ki normal değilse, bu tip problemler garanti kapsamına giriyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattici -- 22 Mayıs 2011; 2:32:38 >

• Dostum acilen notebookunu servise götürüp temizletmelisin tozlanmadan kaynaklı bir tıkanma olmuş olabilir o yüzden fan dönse de soğutma yetersiz olabilir. Notebookunuzu eğer sabit bir yerde kullanıyorsanız bir soğutucu almanız da yararlı olacaktır uzun ömürlü olması açısından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

Dostum acilen notebookunu servise götürüp temizletmelisin tozlanmadan kaynaklı bir tıkanma olmuş olabilir o yüzden fan dönse de soğutma yetersiz olabilir. Notebookunuzu eğer sabit bir yerde kullanıyorsanız bir soğutucu almanız da yararlı olacaktır uzun ömürlü olması açısından.
    Ekran kartı ve işlemcinin üstündeki macunun ömrü bitmiştir değiştirilmesi gerek garanti varsa servise yolla
  • freeline, kollu bacaklı arkadaşım teşekkür ederim cevabınız için. makinenin altında zaten 6cm kadar boşluk ve 3 pervaneli soğutucu da mevcut. bu makine oyun oynarken eminim 100C lere falan çıkıyor. yarın ilk işim dediğiniz gibi servisle görüşmek olacak. anlaşılan normal değil yani durum. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murattici

freeline, kollu bacaklı arkadaşım teşekkür ederim cevabınız için. makinenin altında zaten 6cm kadar boşluk ve 3 pervaneli soğutucu da mevcut. bu makine oyun oynarken eminim 100C lere falan çıkıyor. yarın ilk işim dediğiniz gibi servisle görüşmek olacak. anlaşılan normal değil yani durum. teşekkürler.
    Arkadaşlar yaklaşık 20-25 dakikalık oyundan sonraki sıcaklık degerlerini de ekliyorum. ekran kartı maximum 116C yi görmüş bu normal midir ?

• quote:

Arkadaşlar yaklaşık 20-25 dakikalık oyundan sonraki sıcaklık degerlerini de ekliyorum. ekran kartı maximum 116C yi görmüş bu normal midir ?

Alıntıları Göster
    Normal değil servise götürene kadar kullanma bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cave Johnson

Normal değil servise götürene kadar kullanma bence.

Alıntıları Göster
    ısılar yüksek temizlenmesi lazım o notebook un
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

ısılar yüksek temizlenmesi lazım o notebook un

Alıntıları Göster
    normalden bi 15 derece falan yüksek oyunda tam yükte 90ları geçiyo diye biliyrum çoğu laptop .Benim laptoptada çok 105 dereceyi gördüm reseti basıyo makine
  • hocam makinayi kullaanma servise gotur bir guzel bakim temizlik ne gerekirse yapsinlar bu dereceler cok yuksek kullanmaya devam edersen simdi olmasa bile ileri donuk sorunlara yol acabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekmanci

hocam makinayi kullaanma servise gotur bir guzel bakim temizlik ne gerekirse yapsinlar bu dereceler cok yuksek kullanmaya devam edersen simdi olmasa bile ileri donuk sorunlara yol acabilir
    teşekkür tüm cevap verenlere. peki işlemcinin ve anakartın değerleri yüksek mi? yani problem ekran kartının fanında mı yoksa tüm makine mi çok ısınıyor ?
  • quote:

teşekkür tüm cevap verenlere. peki işlemcinin ve anakartın değerleri yüksek mi? yani problem ekran kartının fanında mı yoksa tüm makine mi çok ısınıyor ?

Alıntıları Göster
    Tüm makine çok değil aşırı ısınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FurkyZ

Dostum peki normal bir laptop un(anakart, işlemci, ekran kartı, hdd) kaç olması gerekir bu değerleri ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FurkyZ

Dostum peki normal bir laptop un(anakart, işlemci, ekran kartı, hdd) kaç olması gerekir bu değerleri ?

Alıntıları Göster
    CPU 55-65 arası. GPU 65-75 arası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cave Johnson

CPU 55-65 arası. GPU 65-75 arası.

Alıntıları Göster
    Ekran kartı patlak veren en sorunlu seri...
    Hp dv6000 ve 2000 serisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrySystem

Ekran kartı patlak veren en sorunlu seri...
    Hp dv6000 ve 2000 serisi

Alıntıları Göster
    Ekran kartından ziyade işlemci sıcaklıkları nedeniyle reset atıyor.

gördüğüm kadarıyla işlemciler 83-84 derece.

Reset atmasının nedeni büyük ihtimal işlemci sıcaklığın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

Ekran kartından ziyade işlemci sıcaklıkları nedeniyle reset atıyor.

gördüğüm kadarıyla işlemciler 83-84 derece.

Reset atmasının nedeni büyük ihtimal işlemci sıcaklığın.

Alıntıları Göster
    Bi okut üflet laptop un içini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pazzo 07

Bi okut üflet laptop un içini.

Alıntıları Göster
    o sıcaklıklar hiç normal değil aşırı fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

o sıcaklıklar hiç normal değil aşırı fazla

Alıntıları Göster
    tüm cevapçılara teşekkür. bugün itibari ile makine serviste. 10-12 gün sürer dediler. bu süre içinde bu iğrenç mi iğrenç, ufacık tefecik kardeşimin asus marka netbook'nu kullanmam gerekiyor.
  • fazla sıcak yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oRHaN07

fazla sıcak yahu.
    onun işlemci fan bloku tozlanmıştır ayrıca macunuda çatlamış olabilir. yeniden macunlanmasıda gerekir kısacası komple temizlik.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.