Şimdi Ara

Ekran Kartı Sıcaklık Sorunum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

hocam bu yüksek ısının ne gibi zararları vardır.. kartın performansından memnunum şuan

güç kaynağın inca ıps-500w

islemcinin tirt oldugunu biliyorum cunku kullandim.o yuzden 220 liraya ikinci el 6850 alirsin(ama sistemine yetmez) ayri mevzu dedim.guc kaynagi dediginde dandikmis bu arada.yuksek isinin zarari filan yoktur furmark yapmayacaksin omur boyu oyunda bu kadar isinmaz O SERİ OYLE CALİSİYOR bi de ddr5 olunca anlatabiliyor muyum?benim temmuz 2008'de aldigim 4870 hala calisiyor kuzende.

işte benim beklediğim yorum buydui içime se serptin valla eyw saolasın, yinede kendim bi soğutucu yapmayı denicem..

• quote:

Orijinalden alıntı: ercetinn

Arkadaşlar cümleten iyi geceler... yaklaşık 4-5 gün önce yeni bi ekran akrtı aldım (powercolor HD 4850 1GB GDDR5 256bit) yanında psu yetmediği içinde bide 500 watt lık bi güç kaynağı aldım.

bu ikisini taktıktan sonra bilgisayarım eskisine göre daha fazla ısınmaya başladı (eskiden 300w lık psu ve x1550 ekran kartı vardı) yani elimi kasanın üstündeki metal bölüme koyunca sıcaklıgı hissedebiliyorum.. (kasanın üstündeki sıcaklık psudan diye tahmin ediyom, çünkü fanı aşağı bakıyo devre ise kasanın metal kısmıyla üst tarafıyla çok yakın.. falan filan)

bi ince kıllandım ve ekran kartı sıcaklıklarına baktım, masaüstündeyken hiç bi oyun açık değilken sıcaklık 61-63 derece arası.

bunu görünce ben bayağı bi kıllandım tabi... TechpowerUp GPU-Z programında Render Test diye bi test var GPU aktivitesini %90 ların üzerine çıkarıyo. onunla test edip ss'sini aldım. sıcaklık 3-4 dk içinde 76-77 arasında dolanıyo. daha uzun açık tutsam daha da artabilir.

Yani bu değerler normal midir. normal değilse soğutmak için ne yapmam gerekiyo..

ayriyetten sistemim: işlemci: AMD Athlon 64 x2 4000+ ram: 2 GB DDR2 667 MHz.

Ekran Kartı Sıcaklık Sorunum

psu fanı nasıl aşağı doğru bakıyor? sıcak havayı kasanın içinemi üflüyor yani?

• yani elimi kasanın üstündeki metal bölüme koyunca sıcaklıgı hissedebiliyorum.

bunun sebebi inca 500w psunun dandik olmasi gercek watt amper olmamasi ve 4850 ddr5'in saglam somurmesi sonucu psunun zorlanip isinmasi yoksa butun psularda fan asagidadir ve kasa icindeki havayi disari atar.saglam bi 500w psu kullansan boyle olmazdi o yuzden kartin sogutucunu kurcalamak yerine high power 500w ya da aerocool 500w almayi dusunebilirsin psuyu iade edemiyor musun?
  • quote:

yani elimi kasanın üstündeki metal bölüme koyunca sıcaklıgı hissedebiliyorum.

bunun sebebi inca 500w psunun dandik olmasi gercek watt amper olmamasi ve 4850 ddr5'in saglam somurmesi sonucu psunun zorlanip isinmasi yoksa butun psularda fan asagidadir ve kasa icindeki havayi disari atar.saglam bi 500w psu kullansan boyle olmazdi o yuzden kartin sogutucunu kurcalamak yerine high power 500w ya da aerocool 500w almayi dusunebilirsin psuyu iade edemiyor musun?

başka önerebileciğin güzel bi marka var mı dostum. tekmardan aldım iade edersem yine ordan alıcam siteden baktım aercoolun 420w lık modeli var
  • kartta tek mi cift mi pcie 6pin girisi var?ucuza alacagin bir aletle sorunu cozemezsin sana 4850 ddr5 mi hih vizgelir diyecek bir alet lazim yoksa sicaklik sorunun devam eder.

http://www.tekmarshop.com.tr/Products-10596-high-power-element-500w-12-cm-fan-atx-power-supply-hpc-500-h12s.html

cift 6 pin cikisli ve zapteder bence senin karti.aerocool strike-x 500w modelleri super cunku iyi bir ureticiye yaptirmislar ama eski urunleri cok populer degil ve kac amper arayip bulamadim.
  • pcie 6pin girişi 1 tane var. hocam bide benim kasanın üstündeki sıcaklıkta sorunum yok asıl sorunum ekran kartı sıcaklıgıyla bu güç kaynagını alınca ekran kartının sıcaklığıda düşer mi. ben pek bağlantı kuramadım
  • quote:

kartta tek mi cift mi pcie 6pin girisi var?ucuza alacagin bir aletle sorunu cozemezsin sana 4850 ddr5 mi hih vizgelir diyecek bir alet lazim yoksa sicaklik sorunun devam eder.

http://www.tekmarshop.com.tr/Products-10596-high-power-element-500w-12-cm-fan-atx-power-supply-hpc-500-h12s.html

cift 6 pin cikisli ve zapteder bence senin karti.aerocool strike-x 500w modelleri super cunku iyi bir ureticiye yaptirmislar ama eski urunleri cok populer degil ve kac amper arayip bulamadim.

pcie 6pin girişi 1 tane var. hocam bide benim kasanın üstündeki sıcaklıkta sorunum yok asıl sorunum ekran kartı sıcaklıgıyla bu güç kaynagını alınca ekran kartının sıcaklığıda düşer mi. ben pek bağlantı kuramadım

• var baglantisi da soyle dusun o kart sana o inca psuyu yaktirir omru az olur..vs oyle kasa uzerine elini koydugunda fena sicaklik varsa.kuvvetli bir sey alip ona yetmeyen bir seyle beslemeye calismak o karta inca 500w psu takmak.amper namina bisi yok biliyorum ben o psuyu.
  • quote:

var baglantisi da soyle dusun o kart sana o inca psuyu yaktirir omru az olur..vs oyle kasa uzerine elini koydugunda fena sicaklik varsa.kuvvetli bir sey alip ona yetmeyen bir seyle beslemeye calismak o karta inca 500w psu takmak.amper namina bisi yok biliyorum ben o psuyu.

yalanım yok sıcaklık gitti şuan yok 1-2 saattitir crisis2 oynadım denedim yok
  • quote:

quote:

var baglantisi da soyle dusun o kart sana o inca psuyu yaktirir omru az olur..vs oyle kasa uzerine elini koydugunda fena sicaklik varsa.kuvvetli bir sey alip ona yetmeyen bir seyle beslemeye calismak o karta inca 500w psu takmak.amper namina bisi yok biliyorum ben o psuyu.

güç kaynağınımı değiştirdin?

• quote:

Orijinalden alıntı: regujohn

quote:

quote:

güç kaynağınımı değiştirdin?

yok ekran kartını sök tak yaptım bide yan kapağnı açtım hem ekran kartı sıcaklıgı 51 dereceye düştü hemde güç kaynağı ısısı düştü

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.