Şimdi Ara

Ekran Kartı Sıcaklık Sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar cümleten iyi geceler... yaklaşık 4-5 gün önce yeni bi ekran akrtı aldım (powercolor HD 4850 1GB GDDR5 256bit) yanında psu yetmediği içinde bide 500 watt lık bi güç kaynağı aldım.

bu ikisini taktıktan sonra bilgisayarım eskisine göre daha fazla ısınmaya başladı (eskiden 300w lık psu ve x1550 ekran kartı vardı) yani elimi kasanın üstündeki metal bölüme koyunca sıcaklıgı hissedebiliyorum.. (kasanın üstündeki sıcaklık psudan diye tahmin ediyom, çünkü fanı aşağı bakıyo devre ise kasanın metal kısmıyla üst tarafıyla çok yakın.. falan filan)

bi ince kıllandım ve ekran kartı sıcaklıklarına baktım, masaüstündeyken hiç bi oyun açık değilken sıcaklık 61-63 derece arası.

bunu görünce ben bayağı bi kıllandım tabi... TechpowerUp GPU-Z programında Render Test diye bi test var GPU aktivitesini %90 ların üzerine çıkarıyo. onunla test edip ss'sini aldım. sıcaklık 3-4 dk içinde 76-77 arasında dolanıyo. daha uzun açık tutsam daha da artabilir.

Yani bu değerler normal midir. normal değilse soğutmak için ne yapmam gerekiyo..

ayriyetten sistemim: işlemci: AMD Athlon 64 x2 4000+ ram: 2 GB DDR2 667 MHz.

• Termal macunu değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Termal macunu değiştirin.

ekran kartı 4 günlük dostum. yeni
  • degerler normal o seri cok isinir.ben 4870 modelini ki sendeki de ddr5 oldugu icin farki yok bosta 60 derece kulladim 2.5 sene o yuzden 6850 bosta 45'ten millet sikayet ederken bana nimet gibi geliyor.sogutmak icin ugrasma o sekilde duzgun calisiyor o seri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercetinn

quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Termal macunu değiştirin.

ekran kartı 4 günlük dostum. yeni

Sen genede aç bir bak fana herşey olabilir. Ekran kartı tam oturmamışta olabilir. Herşeyi düşünmek lazım. Olmazsa gidip değişim isteyin.
  • Dostum kesinlikle kartı sökme ve elleme. Hiç bir kart için boşta 60-70 derece sıcaklık normal değildir. Kartı furmark'da yüke sok max çıkabileceği sıcaklığı görürsün. Merak etme kartına birşey olmaz çok ısınsa dahi en fazla pc res atar ya da catalist hata verir. Sakın macun yenileme gibi hatalara düşme. Sakın! Fabrika çıkısı kartların üzerinden çok kaliteli macunlar vardır. Senin aldığın aynı kalite macun dahi olsa sürüş tekniğinden kaybedersin

Furmark da yüke soktuğunda 5-6dk boyunca elleme hangi sıcaklıklara çıktıgını buraya yazarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Braymm -- 8 Ekim 2012; 13:12:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Braymm

Dostum kesinlikle kartı sökme ve elleme. Hiç bir kart için boşta 60-70 derece sıcaklık normal değildir. Kartı furmark'da yüke sok max çıkabileceği sıcaklığı görürsün. Merak etme kartına birşey olmaz çok ısınsa dahi en fazla pc res atar ya da catalist hata verir. Sakın macun yenileme gibi hatalara düşme. Sakın! Fabrika çıkısı kartların üzerinden çok kaliteli macunlar vardır. Senin aldığın aynı kalite macun dahi olsa sürüş tekniğinden kaybedersin

Furmark da yüke soktuğunda 5-6dk boyunca elleme hangi sıcaklıklara çıktıgını buraya yazarsın

eve gidince ilk iş söylediğini yapıcam. yani şuan ki değerlerim anormal mi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    1660s ekran kartı ısınma sorunu
    3 hafta önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • git iade et yenisini al
  • quote:

Dostum kesinlikle kartı sökme ve elleme. Hiç bir kart için boşta 60-70 derece sıcaklık normal değildir. Kartı furmark'da yüke sok max çıkabileceği sıcaklığı görürsün. Merak etme kartına birşey olmaz çok ısınsa dahi en fazla pc res atar ya da catalist hata verir. Sakın macun yenileme gibi hatalara düşme. Sakın! Fabrika çıkısı kartların üzerinden çok kaliteli macunlar vardır. Senin aldığın aynı kalite macun dahi olsa sürüş tekniğinden kaybedersin

eve geldim dostum değerler bunlar

• quote:

quote:

94 derece hiç iç açıcı bir sıcaklık değil gerçekten. Hadi gtx480 ref tasarım gibi bir kart olsa dicem ki normaldir fakat 94 derece inan ki çok yüksek. Power supply den de yapabilir eğer yetersiz geliyorsa

• dogru soyluyor 500w dedigin dandik bir markaysa ondan da olur ama benim dedigimi de dikkate alin cunku ayni resmin min 62 max 88 olanini buldum 4870'in.bu seri cok isiniyor iade sansin varsa parani geri al.yerine 5770 alsan cok rahat edersin performans farki olmaz hatta 5770 biraz daha iyi ve daha iyi sogutuculu olur.ucuz etin yahnisi artik elindeki kart bundan sonra yoksa 4 sene once ddr3 modelleri 380 liraya kapisiliyordu.

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-r5770-hawk-hd5770-1gb-gddr5-128-bit-ekran-karti.aspx

bu paraya ikinci el 6850 alirsin ayri mevzu.

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

dogru soyluyor 500w dedigin dandik bir markaysa ondan da olur ama benim dedigimi de dikkate alin cunku ayni resmin min 62 max 88 olanini buldum 4870'in.bu seri cok isiniyor iade sansin varsa parani geri al.yerine 5770 alsan cok rahat edersin performans farki olmaz hatta 5770 biraz daha iyi ve daha iyi sogutuculu olur.ucuz etin yahnisi artik elindeki kart bundan sonra yoksa 4 sene once ddr3 modelleri 380 liraya kapisiliyordu.

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-r5770-hawk-hd5770-1gb-gddr5-128-bit-ekran-karti.aspx

bu paraya ikinci el 6850 alirsin ayri mevzu.

dostum tekmardan aldım geri iade şansın olur mu bilmiyorum. ekran kartından şuan için memnunum kasma yapmıyo... crysis2 MW3 oynadım tam çözünürlükte hiç kasmıyo.

• quote:

quote:

quote:

94 derece hiç iç açıcı bir sıcaklık değil gerçekten. Hadi gtx480 ref tasarım gibi bir kart olsa dicem ki normaldir fakat 94 derece inan ki çok yüksek. Power supply den de yapabilir eğer yetersiz geliyorsa

hocam bu yüksek ısının ne gibi zararları vardır.. kartın performansından memnunum şuan

güç kaynağın inca ıps-500w

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam bu yüksek ısının ne gibi zararları vardır.. kartın performansından memnunum şuan

Yani oyunda bir sorun çıkartmıyorsa kısa vadede herhangi bir zarar vermez. Fakat uzun vadede kesinlikle zarar vereceği kesindir. Misal 1 sene için konuşalım; Yani sonuçta elektronik bir alet sadece gpu değil diğer devre elemanları da ısınıyordur. Dediğim gibi, bence göz ardı etme geri iade etmeye çalış. Geri iade edilmiyorsa ve biraz da el becerin varsa karta kendin bile güzel bir fan düzeneği kurabilirsin ya da 4xxx serisi için ucuz yollu soğutucular var 2.elde falan onlardan alabilirsin. Ama önceliğin iade etmek olsun.

• quote:

Arkadaşlar cümleten iyi geceler... yaklaşık 4-5 gün önce yeni bi ekran akrtı aldım (powercolor HD 4850 1GB GDDR5 256bit) yanında psu yetmediği içinde bide 500 watt lık bi güç kaynağı aldım.

bu ikisini taktıktan sonra bilgisayarım eskisine göre daha fazla ısınmaya başladı (eskiden 300w lık psu ve x1550 ekran kartı vardı) yani elimi kasanın üstündeki metal bölüme koyunca sıcaklıgı hissedebiliyorum.. (kasanın üstündeki sıcaklık psudan diye tahmin ediyom, çünkü fanı aşağı bakıyo devre ise kasanın metal kısmıyla üst tarafıyla çok yakın.. falan filan)

bi ince kıllandım ve ekran kartı sıcaklıklarına baktım, masaüstündeyken hiç bi oyun açık değilken sıcaklık 61-63 derece arası.

bunu görünce ben bayağı bi kıllandım tabi... TechpowerUp GPU-Z programında Render Test diye bi test var GPU aktivitesini %90 ların üzerine çıkarıyo. onunla test edip ss'sini aldım. sıcaklık 3-4 dk içinde 76-77 arasında dolanıyo. daha uzun açık tutsam daha da artabilir.

Yani bu değerler normal midir. normal değilse soğutmak için ne yapmam gerekiyo..

Daha geçen gün başıma geldi bu olay ekran kartı (6850) boşta 35-38 derecelerinde gezinirdi hep masaüstünde.. son günlerde baktım 48/50 lerde geziyor macun,fan temizliği-değişimi felan derken hiç bişey değişmedi :))))
    ya sürücüyü güncelle yada bir önce ki sürücüyü kur kesin çözüm budur :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 9 Ekim 2012; 0:51:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

quote:

Arkadaşlar cümleten iyi geceler... yaklaşık 4-5 gün önce yeni bi ekran akrtı aldım (powercolor HD 4850 1GB GDDR5 256bit) yanında psu yetmediği içinde bide 500 watt lık bi güç kaynağı aldım.

Daha geçen gün başıma geldi bu olay ekran kartı (6850) boşta 35-38 derecelerinde gezinirdi hep masaüstünde.. son günlerde baktım 48/50 lerde geziyor macun,fan temizliği-değişimi felan derken hiç bişey değişmedi :))))
    ya sürücüyü güncelle yada bir önce ki sürücüyü kur kesin çözüm budur :))

saol dostum sürücü güncellemeyi denicem

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yani oyunda bir sorun çıkartmıyorsa kısa vadede herhangi bir zarar vermez. Fakat uzun vadede kesinlikle zarar vereceği kesindir. Misal 1 sene için konuşalım; Yani sonuçta elektronik bir alet sadece gpu değil diğer devre elemanları da ısınıyordur. Dediğim gibi, bence göz ardı etme geri iade etmeye çalış. Geri iade edilmiyorsa ve biraz da el becerin varsa karta kendin bile güzel bir fan düzeneği kurabilirsin ya da 4xxx serisi için ucuz yollu soğutucular var 2.elde falan onlardan alabilirsin. Ama önceliğin iade etmek olsun.

hocam değiştir diyosun ben bu fiyata bu perdormansı bulcağımı sanmıyorum 150 lira civarı aldım. 4xxx serisi soğutucu varsa bildiğin bi link atabilirmisin. elektronik okuyorum yani elbecerim iyidir :)

• Suan mobildeyim pek nete bakanicam, yarina linkleri atarim. Ayrica 150tl cok vermissin. Driver destegi bile kesildi 4xxx serilerin. Uste 50tl daha koyup 2.el 6850 alsan 4870 den 2 kati daha performansli gerisini sen dusun. Senin 30fps de oynadigin oyunu 6850, 55-60fps de oynatir ustelik hala guncel ve yeni nesil sayilabilecek bir kart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Suan mobildeyim pek nete bakanicam, yarina linkleri atarim. Ayrica 150tl cok vermissin. Driver destegi bile kesildi 4xxx serilerin. Uste 50tl daha koyup 2.el 6850 alsan 4870 den 2 kati daha performansli gerisini sen dusun. Senin 30fps de oynadigin oyunu 6850, 55-60fps de oynatir ustelik hala guncel ve yeni nesil sayilabilecek bir kart.

haklısın hocam ama işlemcim "tırt" oldugu için darboğaz olur dediler. bende daha aşşağı modelleri aradım ve bunu buldum
  • quote:

islemcinin tirt oldugunu biliyorum cunku kullandim.o yuzden 220 liraya ikinci el 6850 alirsin(ama sistemine yetmez) ayri mevzu dedim.guc kaynagi dediginde dandikmis bu arada.yuksek isinin zarari filan yoktur furmark yapmayacaksin omur boyu oyunda bu kadar isinmaz O SERİ OYLE CALİSİYOR bi de ddr5 olunca anlatabiliyor muyum?benim temmuz 2008'de aldigim 4870 hala calisiyor kuzende.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.