Şimdi Ara

ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sorunum şu Lenovo g580 laptop kullanıyorum win 8 format attım nvıdıa 630m ekran kartım vardı çift ekran kartına sahip ama formattan sonra nvdıa ekran kartının driverını yükleyemiyorum uyumlu grafik donanımı bulunamadı diyor yardım ederseniz sevinirim.

• windows update üzerinden yüklemeyi denediniz mi
  • samet9098 S kullanıcısına yanıt
    Uyumlu grafik donanımı bulunamadı hatası genelde ya yanlış ekran kartı için sürücü kuruyorsunuz, ya da doğru ekran kartı ama yanlış windows sürümü(windows 7 8 10 veya 32bit 64bit gibi) için sürücüyü kurmaya çalışıyorsunuz.

Bir bilgisayarın Nvidia ekran kartını güncellerken dalgınlıkla windows 10 64bit için indireceğime windows 7 64bit için sürücü indirdim. Kurarken yanı hatayı verdi. :) Dalgınlığıma geldi yani. :D

Neyse kolay gelsin.
  • aga güncellemiyorum driver yükliyorum direk aygıt yöneticisindede gözükmüyor doğru driver olduğunada eminim 3-4 defa indirdim windows updateleride yapılı hepsinin
    Güncelleme lafına neden takıldın o kadar güncellesende sıfırdan kursan da yanlış sürücüyü indirdin mi kurulmaz neyse. :)

Şöyle diyeyim o zaman sana. Benim toshiba bir leptopum var. Üzerinde güya Ati 5000 serisini bir ekran kartı var ama ne zaman sitesinden 5000 serisi için sürücü indirirsem kabul etmiyor yok diyor aradığınız donanım yok. Allahalla kafayı yiyecektim. Sonra siteden otomatik driver bulma programını indirdim. Taradı ve bulduğu kart 4500 bilmem ne serisi. Yüklediğini kabull etti ve çalıştı da -_- Anlam veremedim. Sonra leptopun kendi sitesinden ekran kartı sürücüsünü indirdim. Oradan indirdiğim sürücüyü kurunca 5000 dedi. -_- Artık leptop'da donanım hakkında kandırmamı yaptılar bilemem ama durum bu yani.

Amd veya Nvidia'nın farklı olmak üzere kendi programları var. Nvidia Sitesi üzerinden Java yüklü ise sitede otomatik donanımı arayıp sana uygunu buluyor. Amd'de ise ufak bir yazılımı indiriyorsun Donanımını tarıyor ve bulup şunu indir diyor sana.

Yukarıdaki işlemleri yaptın ve yine olmuyorsa bu sefer de torrenten boyutu biraz fazla ama Driverpack solution programını indir. 10gb falan. İso halindedir. Daemon tools ile isoyu sanal dvdrom'a tak. Programı aç. Otomatik olarak zaten sistemi taramaya başlıyor açıldığında. Sana sisteminde sürücüsü kurulu olmayan ve güncel olmayan donanımların sürücülerini sunar tek tek veya toplu olarak seçip alt taraftan kur dersin. Program'da ayrıca yeni bilgisayar kurulumu yapmış kişiler için gerekli programlarda var. Onları da istersen özelleştirip kurabiliyorsun. Misal Direct x sürümleri, Adobe Reader benzeri foxcit reader mi ne, Microsoft visual c++, Netframework, chrome firefox yandex gibi gibi gerekli programlar var. İstersen otomatik kuruyor hepsini.

Kolay Gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 2 Nisan 2016; 19:23:33 >

• dediğini yaptım nvidia ürü bulunumadı diye hata veriyor 10 gb dosyayı indire bileceğimi sanmıyorum kotayı aşarım
    Arkadaşım leptopunun tam modelini yazar mısın?

G580'den sonra da numaralar harfler vs olmalı. Örnek LENOVO G580 59366708 gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    ANA KART EKRAN KARTI SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • g580 20150
    Bilgisayarına hangi işletim sistemini yükledin?

Win 8 32 bit mi 64 bit mi?

Birde leptopun arkasında seri numarası varsa onu da alabilir miyim?

Serial number diye geçer çoğunlukla, yada model number. Varsa ikisini de yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 2 Nisan 2016; 20:56:00 >
  • 64 bit S/N:CB20815747
    Arkadaşım şimdi sana vereceğim linkten git. Sonra alt tarafta parçalar bölümünden görüntü ve video grafiklerini seç sonrada win 8 64 bit'i seç işletim sisteminden

http://support.lenovo.com/tr/tr/products/Laptops-and-netbooks/Lenovo-G-Series-laptops/Lenovo-G580-Notebook/2189?tabName=Downloads&linkTrack=Mast:SubNav:Support:Drivers%20and%20Software|Drivers%20and%20Software&beta=false

Üç tane ekran kartı sürücüsü gelecek.

Sen ikinci ve üçüncü sürücüyü indir. Sistemine daha önce kurmuş olduğun intel grafik sürücüsünü kaldır. Ondan sonra yeni indirdiğin inteli kur. Sonrada Nvidia ekran kartı sürücüsünü kur.

ikinci intel ekran kartı olmuyor derse birincisini indir kur. Yada eksik bir şeyler çıkarsa iki intel grafik sürücüsünü de indir kur.

Kolay Gelsin sonuç için bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 2 Nisan 2016; 21:16:29 >

• işe yaramadı aynı sorun devam ediyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.