Şimdi Ara

ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkdaşlar hiç bir oyunda performans alamıyorum 2 gb gt635m ekran kartım var msi gaming laptop i7-2670qm 8gb ram acaba ekran kartında teknik bi sorun oluşmuş olabilirmi
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sıcaklık değerlerinizi boşta ve yükte kontrol ettiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rytieriljenil

arkdaşlar hiç bir oyunda performans alamıyorum 2 gb gt635m ekran kartım var msi gaming laptop i7-2670qm 8gb ram acaba ekran kartında teknik bi sorun oluşmuş olabilirmi

Oyunu açarken sağ tuş yapıp grafik işlemciyle çalıştırı denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Sıcaklık değerlerinizi boşta ve yükte kontrol ettiniz mi?
    Performans tan kastınız nedir.
    Gt635 lerin bir kısmı Gt630m in özellikleri ile aynı.
    Ekran kartının Ayrıntılı özelliklerini yazar mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ynal

Alıntıları Göster
    arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler fakat hepsini denedim önceden. öncelikle performansdan kastım farcry 3 ve dota 2 gibi oyunları low da en düşük çözünürlkte oynuyorum anck 35 40 fps görebiliyorum biraz yükseltince 15 20 fps sıcaklık değerleri çok fazla yükselmiyor max 85 gördüm soğutucuda kullanıyorum genelde 70 75 arasında geziniyor oyun açarkende grafik işlemci nvidayı seçiyorum zaten diğer intelin grafik işlemci çalışınca power tuşu mavi oluyor ama ben oyundayken turuncu anlayacağınız oda değil

http://img812.imageshack.us/img812/9115/dsado.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rytieriljenil -- 30 Mart 2013; 20:44:37 >

• quote:

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler fakat hepsini denedim önceden. öncelikle performansdan kastım farcry 3 ve dota 2 gibi oyunları low da en düşük çözünürlkte oynuyorum anck 35 40 fps görebiliyorum biraz yükseltince 15 20 fps sıcaklık değerleri çok fazla yükselmiyor max 85 gördüm soğutucuda kullanıyorum genelde 70 75 arasında geziniyor oyun açarkende grafik işlemci nvidayı seçiyorum zaten diğer intelin grafik işlemci çalışınca power tuşu mavi oluyor ama ben oyundayken turuncu anlayacağınız oda değil

http://img812.imageshack.us/img812/9115/dsado.png

Alıntıları Göster
    sorun hala çözülmed iyokmu yardım edebilecek ayrıca bir şeyi daha farkettim oyunu alttab a aldıktan 30sn sonra tekrar açıyorum hızlanıyor ancak bu hızlanma 15 20 sn yi geçmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ynal

Bu bilgisayarda kullanılan kart 144 shader'li gerçek özelliklerinde gt635'tir lenovo ve asus'ta kullanılanla karıştırmayın.2011 senesinin en iyi orta segment bilgisayarlarındandı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    ANA KART EKRAN KARTI SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sorun hala çözülmed iyokmu yardım edebilecek ayrıca bir şeyi daha farkettim oyunu alttab a aldıktan 30sn sonra tekrar açıyorum hızlanıyor ancak bu hızlanma 15 20 sn yi geçmiyor

Masaüstü sağ tıklayın 3d ayarlar bölümünden kart seçenekleri var onu nvidia yapın aynı yerde program ayarları bölümü var orada özelleştirilmiş program seçeneği var onu oynadığınız oyuna ayarlayın hemen altında yine kart seçeneği var onuda nvidia yapın.Dota 2 oyunu düşük özellikli oyun olduğu için kart geçişinde sıkıntı olabilir dediğim ayarları yapın büyük ihtimalle düzelir crysis3,farcry3 gibi oyunlar ağır oyunlar orta özelliklerde sınırdan kurtarıyor farcry3 oyunundan okadar fps almanız normal karşılanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

quote:

Masaüstü sağ tıklayın 3d ayarlar bölümünden kart seçenekleri var onu nvidia yapın aynı yerde program ayarları bölümü var orada özelleştirilmiş program seçeneği var onu oynadığınız oyuna ayarlayın hemen altında yine kart seçeneği var onuda nvidia yapın.Dota 2 oyunu düşük özellikli oyun olduğu için kart geçişinde sıkıntı olabilir dediğim ayarları yapın büyük ihtimalle düzelir crysis3,farcry3 gibi oyunlar ağır oyunlar orta özelliklerde sınırdan kurtarıyor farcry3 oyunundan okadar fps almanız normal karşılanır.

Alıntıları Göster
    Ekran kartı driverınızın güncelliğini kontrol edin ...

Laptop markanızın web sitesindeki en güncel driverı indirmeyi deneyin .
    Veya chipset üreticisinin web sitesinden indirmeyi deneyin .

• quote:

Orijinalden alıntı: SweetZer0

format atmadan önce güncellemiştim hatta daha cıkmamıs olanların betalarına kadar indirdim ama yinede çözüm olmadı :S
  • quote:

quote:

format atmadan önce güncellemiştim hatta daha cıkmamıs olanların betalarına kadar indirdim ama yinede çözüm olmadı :S

Alıntıları Göster
    Arkadasin Yasadigi Problemin Aynisi Bende de Var. Problemin kaynagini buldugumu dusunuyorum. Ekran karti iyi olmasina ragmen biosunda 2 tane state ozelligi var. Gpu shark Programi ile baktigimizda P0: GPU 800MHZ MEM:900 MHZ VDDC:0.925V İken P8 De GPU:270 MHZ MEMORY:405 MHZ VDDC:0.850V. Oyuna Girdigimiz zaman kart otomatikman P0 a aliyor kendini, fakat sicaklik 70 Dereceye ciktigi anda P8 e Gecmek suretiyle ani performans kaybina sebep oluyor. Bunun Cozumunu ben de ariyorum fakat henuz dise dokunur birsey bulamadim. GPU'nun Biosu ile oynamayi becerebilsem ayarlayacagim ama Gpu-z bios yedegini almiyor bir turlu. Ben de bu konuda yardim istiyorum arkadaslar.

• quote:

quote:

Antivirus programını durdurup oynayın.
    Crack yenileyin.
    Şimdilik aklıma gelen bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

quote:

quote:

Antivirus programını durdurup oynayın.
    Crack yenileyin.
    Şimdilik aklıma gelen bunlar.

Alıntıları Göster
    Ekran Kartinin Bosta Ve Yuk Altinda Ayri Ayri İki Fotosunu Cekip Gonder Guzel Kardesim. Bu gt6xx Serisinde 70 Derecede Daha Fazla İsinmamak İcin Throttle Yapiyor.(orn Default Core Clock:700MHZ Yuk Altinda Core Clock:400 MHZ) Bu da Performans Kaybina sebep Oluyor. Bunun Cozumunu Ben de Henuz Bulamadim Ama senin PRoblemin de Benim Problemimle Ayni Mi En Azindan Onu Tespit Etmis Oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ManicdepressiveMan

Ekran Kartinin Bosta Ve Yuk Altinda Ayri Ayri İki Fotosunu Cekip Gonder Guzel Kardesim. Bu gt6xx Serisinde 70 Derecede Daha Fazla İsinmamak İcin Throttle Yapiyor.(orn Default Core Clock:700MHZ Yuk Altinda Core Clock:400 MHZ) Bu da Performans Kaybina sebep Oluyor. Bunun Cozumunu Ben de Henuz Bulamadim Ama senin PRoblemin de Benim Problemimle Ayni Mi En Azindan Onu Tespit Etmis Oluruz.

Alıntıları Göster
    ekran kartı boştayken

http://gpuz.techpowerup.com/13/04/03/4cb.png

yük altındayken

http://gpuz.techpowerup.com/13/04/03/ee6.png

• quote:

ekran kartı boştayken

yük altındayken

Tamam. Senin Ekran Kartin Yuk Altinda Olsa Bile Throttle Yapmiyor. Bu İkimizin Probleminin Ayni Olmadigi Anlamina Gelir:) Ama Yuk Altinda Ekran Kartin 95 Derece Gosteriyor Bu Sicaklik Bana Gore Cok Yuksek. Performans Kayiplari Muhtemelen O Sicakliktan Oturudur. Bilgisayari alali Uzun Bi Sure Olduysa Temizletmen Gerekir. Teknik Servise Kadar Gondermek İstemiyorsan Bilgisayari Kapat Hava Mazgalinin Agzina Elektrik Supurgesini Daya Ve Cektir. Merak etme Tehlikeli Bi Olay Degil. Buyuk İhtimal İcindeki Pislikler Temizlenecektir (mazgallar uzunsa temizlenmez icini acman icap eder) Bu islemi Yaptiktan Sonra Yine Yuk Altindaki Sicakliga Bak. 95 Dereceden Dusukse OYuna Gir Ve Oyun Performansina Bak. Sicaklik Yine Dusmuyorsa Baska Bi Cozum Yontemi Deneriz.

• quote:

quote:

ekran kartı boştayken

yük altındayken

Tamam. Senin Ekran Kartin Yuk Altinda Olsa Bile Throttle Yapmiyor. Bu İkimizin Probleminin Ayni Olmadigi Anlamina Gelir:) Ama Yuk Altinda Ekran Kartin 95 Derece Gosteriyor Bu Sicaklik Bana Gore Cok Yuksek. Performans Kayiplari Muhtemelen O Sicakliktan Oturudur. Bilgisayari alali Uzun Bi Sure Olduysa Temizletmen Gerekir. Teknik Servise Kadar Gondermek İstemiyorsan Bilgisayari Kapat Hava Mazgalinin Agzina Elektrik Supurgesini Daya Ve Cektir. Merak etme Tehlikeli Bi Olay Degil. Buyuk İhtimal İcindeki Pislikler Temizlenecektir (mazgallar uzunsa temizlenmez icini acman icap eder) Bu islemi Yaptiktan Sonra Yine Yuk Altindaki Sicakliga Bak. 95 Dereceden Dusukse OYuna Gir Ve Oyun Performansina Bak. Sicaklik Yine Dusmuyorsa Baska Bi Cozum Yontemi Deneriz.

Alıntıları Göster
    bilgisayarı alalı daha 5 ay oldu :D ama cekerim yinede

• quote:

bilgisayarı alalı daha 5 ay oldu :D ama cekerim yinede

Alıntıları Göster
    yok olmadı süpürgede :D devil may cry oyununa giriyorum full+full 1980x1024 çözünürlükte oyuna baslıyorum ilk 30 sn 30 fps sonra yavaş yavaş fps 10 a kadar düşüyor sonra oyun içinde hiç çıkmadan ayarları 1360x1024 alıyorum ve bütün ayarları low yapıyorum tabiki aa ve psyx açık değil fps 20 ye cıkıyor :D alttab yaptıktan sonra tekrardan fps bi 20 saniyeliğine beni 40 a çıkarak sevindiriyor fakat sonra tekrar 20 lere düşüyor kafayı yemek üzereyim lütfen bi yardım

• quote:

yok olmadı süpürgede :D devil may cry oyununa giriyorum full+full 1980x1024 çözünürlükte oyuna baslıyorum ilk 30 sn 30 fps sonra yavaş yavaş fps 10 a kadar düşüyor sonra oyun içinde hiç çıkmadan ayarları 1360x1024 alıyorum ve bütün ayarları low yapıyorum tabiki aa ve psyx açık değil fps 20 ye cıkıyor :D alttab yaptıktan sonra tekrardan fps bi 20 saniyeliğine beni 40 a çıkarak sevindiriyor fakat sonra tekrar 20 lere düşüyor kafayı yemek üzereyim lütfen bi yardım

Alıntıları Göster
    Problemin Sicakliktan Kaynaklandigi Bariz Belli. Alt Tab Yaptiginda Sicaklik Aniden Dusuyor Oyuna Girdiginde 20 Sn Yuksek Performans Gostermesi Bundan. 20 Saniye Sonra Eski Sicakliga Cikinca Cekirdekler Yavasliyor Ve Kisir Dongu! Bu Saatten Sonra Yapabilecegin Bisey yok. Eger Garanti Disi Kalmasini Goze Alabiliyorsan Bilgisayarin icini Acip Ekran Kartinin Termal Pastasini Degistirebilirsin. Ya da En İyisi Servise Gondermen.

• quote:

Problemin Sicakliktan Kaynaklandigi Bariz Belli. Alt Tab Yaptiginda Sicaklik Aniden Dusuyor Oyuna Girdiginde 20 Sn Yuksek Performans Gostermesi Bundan. 20 Saniye Sonra Eski Sicakliga Cikinca Cekirdekler Yavasliyor Ve Kisir Dongu! Bu Saatten Sonra Yapabilecegin Bisey yok. Eger Garanti Disi Kalmasini Goze Alabiliyorsan Bilgisayarin icini Acip Ekran Kartinin Termal Pastasini Degistirebilirsin. Ya da En İyisi Servise Gondermen.

Alıntıları Göster
    sıcaklığa dikkat ettim 5 derece iniyor aşağıa bu okadar farkedermi ki ?
  • quote:

sıcaklığa dikkat ettim 5 derece iniyor aşağıa bu okadar farkedermi ki ?

Alıntıları Göster
    Farazi Konusuyorum 90 Dereceye kadar tam performans calisir 91 derecede kisar. Bilemiyorum. Benim Kart 68 Derecede Core Clock'u kisiyor Kirip aticam bilgisayari. Belli olmuyor bu meretler. Ama su bi gercek senin ekran kartin 95 dereceleri goruyor ve bu normal degil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.