Arkadaşlar laptopum acer marka 2 sene önce almıştım sorunsuz sıkıntısız kullanıyordum 1 ay önce hard diski yandı vatandan hard disk aldım bilgisayarcıya götürdüm taksın diye takmış format atmış ama ekran kartını okumuyor görmüyor sıknıtılı sanırım sorun ne bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi napmam lazım ?
Aygıt yöneticisi üzerinden güncellemeyi denediniz mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: keusersoze34
Aygıt yöneticisi üzerinden güncellemeyi denediniz mi ?
evet güncelmiş
Sağ tıklayıp ikisini de devre dışı bırakın , etkinleştirin , bilgisayarı yeniden başlatın bir de öyle deneyelim.
Denedim olmadı
Eğer usb klavye/mouse takılıysa şöyle bir çözüm buldum bunu deneyin.
Bilgisayarım/C/Windows/System32/Driverstore/Filerepository/usbstor.inf klasörünü tıklayın. Usbstor.inf klasöründen iki adet var ancak bu klasörlerin sonlarında karışık harfler yazılar var hangisi en güncelse tarihe göre onu bulun ve klasörü açın. Buradaki usbstor.inf ile usbstor.pnf dosyasını Bilgisayarım/C/Windows/inf klasörüne kopyalayın. Kopyalama yaptıktan sonra, bilgisayarı kapatın 10-15 saniye fişe takılı olmasın. Mouse ya da sorunlu USB'yi de çıkarın. 10-15 sn sonra tekrar takın ve Pc'yi başlatın. Sorununuz donanımsal olarak bir probleminiz yoksa çözülecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: keusersoze34
Eğer usb klavye/mouse takılıysa şöyle bir çözüm buldum bunu deneyin.
Bilgisayarım/C/Windows/System32/Driverstore/Filerepository/usbstor.inf klasörünü tıklayın. Usbstor.inf klasöründen iki adet var ancak bu klasörlerin sonlarında karışık harfler yazılar var hangisi en güncelse tarihe göre onu bulun ve klasörü açın. Buradaki usbstor.inf ile usbstor.pnf dosyasını Bilgisayarım/C/Windows/inf klasörüne kopyalayın. Kopyalama yaptıktan sonra, bilgisayarı kapatın 10-15 saniye fişe takılı olmasın. Mouse ya da sorunlu USB'yi de çıkarın. 10-15 sn sonra tekrar takın ve Pc'yi başlatın. Sorununuz donanımsal olarak bir probleminiz yoksa çözülecektir.
Hayır gene olmadı donanımsal bi sıkıntı var herelde forumda senden başkada ilgilenen yok zaten nasıl yardımlaşma varsa... Bilgisayarcıya götüreyim en iyisi
Teşekkür ederim ilgin için
Rica ederim hocam keşke işe yarasaydı.Bilgisayarcıya götürmeden önce , google'da "sorun bildirdiğinden windows bu aygıtı durdurdu. (kod 43)" hatasını aratıp ilk sayfada çıkan çözümleri deneyin , yine işe yaramazsa götürün.
ekran kartı driverlerini silip amd nin sitesinden tekrar yükledim bakalım oldu gibi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme