merhabalar arkadaşlar. mevcut ekran kartımı değiştirmek istiyorum. 7200gs mi öyle bişey. baya eski bi kart. yardım istdiğim konu ise; max 100 tl ye kadar biraz daha yeni bi kart almak istiyorum. yeni derken 7200gs ye göre yeni ikinci el sitelerden gözüme çarpan bazı kartlar var.
hd 3870- 8800gt- 9600gt
bu kartlar işimi görür gibi geliyor. yani son çıkan oyunlar olmasa da bazı oyunları oynatabilir gibi geliyor. malum bu ekran kartı teknolojisine ayak uydurmak külfetli bir iş. o yüzden geriden takip etmek daha avantajlı geliyor bana. dead space 1-2, fear 2 , resident evil 5 gibi oyunları full ayarda olmasa tat verecek düzeyde oynatırmı bu kartlar? sizin tavsiyeniz oyun performansı için hangisidir? sesi, ısısı sorun olmaz benim için. kart yanmadığı müddetçe
bide mevcut güç kaynağım 250 watlık dandik bişey. kaç watlık g.k. ya ihtiyaç duyar bu kartlar.
hocam ikinci el bölümünden HD4850 veya HD4830 bakın . gene 2. el bölümünden 400-500W powerlara bakmanızı öneririm .
ikinci elden 4850 bakarsanız bu kartın tek başına 110W 12V gücünü yediğini göz önüne almalısınız. Elinizdeki 250W'ın toplam 12V gücü 150W falandır yani bilgisayarın geri kalanının 40W'la idare etmesi gerekecektir ki pek hoş olmaz :)
ikinci el ekran kartı alacaksanız aynı arabadaki gibi sizden önceki kullanıcının cihazın sağını solunu çok kurcalamamış olmasına dikkat edin. genelde bakarak bunu anlamanın pek yolu yoktur ve eğer sizden önceki kullanıcı kartı sürekli olarak limitinin çok üzerinde kullanmış ise yüksek ısı altında artifact denilen bozulmalarla karşılaşabilrisiniz mutlaka aldığnız kartı Furmark gibi benchmark programları veya Crysis2 gibi oyunlarla iyice test edin.
ikinci el almak istemezseniz 125TL civarına sadece 42W tüketen HD5570 gibi bir kartı alıp muhtemelen güç kaynağınızı dahi hiç değiştirmeden günümüz koşullarına göre "eh" denebilecek ama 7200'e göre çok daha iyi bir karta terfi edebilirsiniz.
şöyle bi hesap yapayım o zaman
hd4850 + 400-450 watt güç kaynağı = yaklaşık 150 tl hd5570 =125 tl
2. şık daha mantıklı geldi nedense :D
teşekkürler arkadaşlar. bide bu 2. el sitelerden alışveriş yapmadım hiç. bi sıkıntı çıkarmı acaba diye korkuyorum. yani ürün geldi ve bozuk çıktı diyelim. yapacak bişey varmı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme