Merhabalar, Nadir kullandığım, yıpranmamış, eski ama memnun olduğum emektar bir bilgisayarım var. Ofis işlerim için kullanma ihtiyacım hasıl oldu. Efsane-nostaljik oyunları da oynama niyetim var. 25” ekran siparişi verdim. Sizlerden aşağıda özelliklerini belirttiğim sistem için ekran kartı ve PSU tavsiyesi rica ediyorum. Ekran kartının sıfır olması mühim değil. Şu ekran kartları sisteminle uyumlu en iyi ekran kartları ve şu PSU’yu da alırsan sorunsuz çalışır bilgisayarın şeklinde önerilerinizi istirham ediyorum. Kıymetli yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz DFI LANParty DK P45-T2RS Plus anakart 6 GB DDR2-800 RAM 350 Watt PSU Anakartın özellikleri şu bağlantıda mevcut: https://forum.donanimhaber.com/dfi-lanparty-dk-p45-t2rs-plus-220-tl--31837383 |
Ekran Kartı Tavsiyesi
-
-
Bence bu sistem masraf yapmayın. İlla birşey alacağım diyorsanız 2. Elde HD 6670 veya GTX 650 kartlara bakabilirsiniz. Bunlarda 6 pin pcie ek güç girişi olmuyor. 350w psu ile kullanılabilir. GTX 650'nin Windows 10-11 sürücüleri de var.
E8400 de 2 çekirdekli. İnternet deneyimi bile sıkıntılı olabilir. Youtube 1080p videolarda bile %50 üstü kullanımlara çıkabilir. -
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
-
Neden masraf yapmasin adam nostaljik oyun oynayacagim diyor alir eski bir ekran karti o sisteme gore oynar
-
İ5 3210m işlemcili laptopımda var, Windows 7 ile İnternet işleri için kullanıyorum. Operada 3-5 sekme açık 720p youtubeda canlı yayın seyrediyorken bile %20-30 cpu kullanımı var. Kaliteyi 1080pye getirdiğim zaman %40-50lere geliyor. 8 gb ram ve 240 gb ssd olmasına rağmen sekmeler arası geçişte yavaşlığı hissedebiliyorum.
2 çekirdekli E8400'ün ne şansı olacak? 2016da E4500 kullanıyordum, hadi o zamanlar intel gıdım gıdım performans artışı ile gidiyordu, AMD FX serisi ile yokları oynuyordu. O zamanlar Lga775 ler idare ediyordu, o zamanlar forumun lga771 Xeon konusu hareketliydi şimdilerde yazan yok. Artık İ3ler bile 4 çekirdek 8 izlek oldular. Donanım seviyesi yükseldi, bu işlemcilerin günümüzde şansı yok (hele ki Windows 10 ile). Linuxla kullanılabilir belki.
-
ram ddr2 8 gb toplam yapılabilir.
işletim sistemi ve ssd durumuna göre ( E8400 kötü ) ucuz Q6600 veya Q8200/8300 alınabilir.
PSU için de watt değil de marka _ model çok daha önemli oluyor bazen. bunu yazmamışsınız.
ekran kartı olarak DH de şuanda ucuz olan bir ilan var ( ikinci el MSU amd ati r7 240 2GB )
tek fan bir çok ek güç istemeyen kartlar var. R7 240/250 - rx550 - gt1030 veya GTX 750ti bunlar 500TL ve 800 TL aralığında. ( 4GB rx 460 ve 560 da güzel bu arada 1000 TL bulursan )
bütçene , bilgine , bu parçaları alacapın yer/kişiye bağlı biraz da durumun. F/P olsun istiyorsan 256GB ssd ve R7240 çok ucuz ilanlar DH de mevcut . Bu iki güncelleme ram ve işlemci açığını bir miktar kapatabilir. ( İşlemciye de mecbur yükseltme şart sistemi beğenirsen ve uyumluluk sorunu yaşamazsan )
. -
Kıymetli bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. İşlemciyle ilgili tavsiyenizi dikkate alıp bir işlemci satın alacağım. Ssd mevcutta var. Güç kaynağım kasanın kendisiyle gelen Aopen marka. Açıkçası maddi olarak beni zorlayacak bir durum söz konusu değil fakat mantıksız bir eylemde bulunmak istemiyorum. Konuyla ilgili çok fazla malumatım da olmadığından şu işlemciyi şu ekran kartını al şeklinde nokta atışı yönlendirme olursa çok makbule geçer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kapgan Kagan -- 2 Eylül 2024; 14:36:32 > -
DH de r7 240 var aktif ilan. 4 slot varsa +2gb ddr2 ram de faydalı olur.
işlemci bunlardan sonra ihtiyaç varsa yükseltme yap. +150/200 tl tutar -
E8400 islemciyi hic kullanmadıgın belli oluyor.. E8400 islemci senin bildigin daha düsük core2duo'lardan farklıdır.. e8400'ün performansı ilk nesil i3'lere yakındır.. 3,00 GHz saat hızına ve 6 MB L232 ön bellege sahiptir.. 3210m islemci de oldukca güclü bir islemci sayılır, güclüden kasıt, windowsları sorunsuz boot eder ve SSD artı yeterli ram ile windows gui cok hızlı sekilde kullanılabilir.. Bu iki islemciye ramleri maksimuma getirip Windows 10 ve hatta Windows 11'i tpm'yi atlayarak kurarım elimde olsaydı denemek enteresan olurdu.. Hatta eskiden eski dedigim 2017 civarında e8400'den yapılmıs bir hobi hackintosh'um vardı ve sierra calıstırıyordum..
Her iki islemci de, performans düsüklügünü cok cekirdekli uygulamalarda ve oyun gibi seylerde gösterir fakat windows kullanırken SSD diskin varsa hız sorunu yasamazsın ve en önemlisi adam eski oyun oynayacagım diyor yani o devrin oyunlarını oynayacak.. Senin kus tüyü Linux falan tavsiyen mesela E4500 gibi daha düsük model core2duo'lar ve 2 gb ram falan icin gecerlidir.. O islemcilerden adam olmaz ancak e8400 cok daha güclü bir islemci evet günümüze göre oldukca eski ancak windows ve eski oyun konusunda isteyen hala kullanabilir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Eylül 2024; 17:52:33 >
-
Senin o tarayıcıda sorun vardır ya da sisteminde yazılımsal sorun vardır.. Onun islemciyle alakası yok, bende hala 3210m laptop var ve Windows 7 kullanıyorum cayır cayır apache mysql calıstırıyorum web programlama yapıyorum.. Macbook Pro m2, I3 9100F, 3210m olmak üzere 3 tane bilgisayar var bir de mac mini m1 vardı fakat onu sattım.. Neyse bunların konumuzla ilgisi yok yeri gelmisken yazdım ancak 3210M hala kullanıyorum Windows 7 ile süper performans verir zaten tam Windows 7 zamanlarının islemcisi o Windows 7 kaldırmaması gibi bir durum mantık dısı olurdu..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Eylül 2024; 18:3:9 > -
Teşekkür ederim yardımlarınız için. Benim için çok faydalı oldu. 4 slot var fakat hepsi dolu. 2x1 gb 2x2 gb.
-
Teşekkür ediyorum emek verip izah ettiğiniz için. Ellerinize sağlık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X