Şimdi Ara

Ekran Karti ve İşlemci Bloğu Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bugun canim sıkıldı bilgisayar kasasini bi temizleyeyim dedim. daha oncede temizlemistim ama ekran kartini sokmemistim bu kadar . balkona cikardim kasayi fön makinasiyla tozlari ucurdum tertemiz oldu sonra seytan dürttü islemciyle ekran kartinida sökeyim temizleyeyim dedim . Daha once islemciyide sokmustum ama ucundaki anakartla islemciyi birbirine temas eden bi madde var termal macun denen sey bu galiba. O etkisini yitirdi sanirim söktüğüm icin. islemciyi yaklasik 6 aydir macunsuz kullaniyorum ben.( macun var zemininde ama yapismiyor) Bunun bir zarari varmidir ? Benim bi sikayetim yoksa donma kasilma soz konusu degil . sadece gta 4 oynayinca cok isiniyor , o da pek sorun degil fazla oynamiyorum.

Macun almalimiyim gerek varmi ?

Ekran Karti ve İşlemci Bloğu Hk.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Termal macunun amacı mikro boşlukları doldurarak işlemci üzerindeki ve soğutucudaki plakalar arasında ısı transferini kolaylaştırmak ve daha iyi iletilmesini sağlamaktır.Kullanılması gereklidir kullanılmadığı durumlarda aşırı ısınmaya yol açabilir.Maliyeti oldukça düşüktür gerçi bazı markaların bazı modelleri pahalıdır ancak sağladıkları fark o kadar fazla değildir onun için sen öncelikle alkol kullanarak önce soğutucunun üzerindeki daha sonra işlemci üzerindeki kalan macunu silmelisin arkasından çok ince bir tabaka olarak tekrar sürmelisin.Bugün sorun olmayabilir ancak ileride sorun çıkartabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: -VesselaM-

Termal macunun amacı mikro boşlukları doldurarak işlemci üzerindeki ve soğutucudaki plakalar arasında ısı transferini kolaylaştırmak ve daha iyi iletilmesini sağlamaktır.Kullanılması gereklidir kullanılmadığı durumlarda aşırı ısınmaya yol açabilir.Maliyeti oldukça düşüktür gerçi bazı markaların bazı modelleri pahalıdır ancak sağladıkları fark o kadar fazla değildir onun için sen öncelikle alkol kullanarak önce soğutucunun üzerindeki daha sonra işlemci üzerindeki kalan macunu silmelisin arkasından çok ince bir tabaka olarak tekrar sürmelisin.Bugün sorun olmayabilir ancak ileride sorun çıkartabilir

Tesekkur ederim yorumun icin .
    Simdi okudum forumda mayonez suren varmis onu yapsam olurmu ?
    Simdi hazir toplamamisken bilgisayari ?
    Telefondan girdigim icin bazi sitelere giremiyorum bi termal macun ne kadar ? Ekran kartina ve islemciye surmeye yetecek kadar ?

• Ne mayonezi yahu 3-4 gr lık paketler işinizi görür ve çok da pahalı değil.
  • zaten az birşey sürücesin normal pc ciye gitsek sokak aralarındaki sana kartın kenarına sürer verir para bile vermezsin kaliteli birşey istersen tabi orası sana kalmiş .
  • sakın mayonez gibi şeyler kullanma 5 lira bişey altı üstü al termal macun kullan
  • Tesekkur ederim yorumlariniz icin arkadaslar . suan icin macunsuz kullaniyorum ama en kisa zamanda macunu alacagim.

Bir sorum daha var ben bilgisayarimi son 1 yildir sol kapagi acik sekilde kullaniyorum cok isinmasin diye . yaptigim sakat birseymi ?
    kasanin onunde ve ustunde fan var sadece. Gerisi islemci,ekran kartinin ve guc kaynaginin fani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 14 Ocak 2013; 23:10:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Tesekkur ederim yorumlariniz icin arkadaslar . suan icin macunsuz kullaniyorum ama en kisa zamanda macunu alacagim.

Bir sorum daha var ben bilgisayarimi son 1 yildir sol kapagi acik sekilde kullaniyorum cok isinmasin diye . yaptigim sakat birseymi ?
    kasanin onunde ve ustunde fan var sadece. Gerisi islemci,ekran kartinin ve guc kaynaginin fani

Yolaçabileceği ilk sorun kir ve tozlanma fazla olur diğeri ise tüm bileşenler her türlü temasa dolayısıyla tehdite açık şuan. Dikkatli olmanız gerekir o açıdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Tesekkur ederim yorumlariniz icin arkadaslar . suan icin macunsuz kullaniyorum ama en kisa zamanda macunu alacagim.

Yolaçabileceği ilk sorun kir ve tozlanma fazla olur diğeri ise tüm bileşenler her türlü temasa dolayısıyla tehdite açık şuan. Dikkatli olmanız gerekir o açıdan.

Haklisiniz . Bilgisayar kasasi dolabin icinde ve yanlari kapali sadece ön ve arka kisim acik dolabin

• Arkadaslar kasanin icinden sanki kaynar su fokurdar gibi ses çıkıyor uzun zamandir . Herhangi bir sorunu varmidir acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 21 Ocak 2013; 16:45:51 >
  • ?

• Kasa açık zaten bir bakın sesin kaynağı nedir, neresidir. En azından hangi bileşenin fanı yapıyor gürültüyü tespit edersiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.