Şimdi Ara

ekran kartı ve kasa onerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler ben amd phenom II x2 555 7 Mb işlemci
    Faxconn a7da-s anakart ve 4gb ram 500 gb hdd alacağım fakat bu sisteme ekran kartı ve kasa önerisi istiyorum 5770 veya 5830 xtreme almayı düşünüyorum sizin önerileriniz nelerdir

• HDD yi samsung HJ502 Serisi olanı var 500 Gb nin onu alabilirsiniz ayrıca westren dijitalde olabilir.

Ekran kartını 5850-5770 Serilerinden birisi olabilir(Sizin düşündüğünüze eş değer parçalarda olabilir.)

Anakartın maliyeti ne kadar alabilirseniz MSİ alabilirsiniz örneğin 870 G54 Serisi olabilir 220 liramıydı fiyatı neydi SATA 3,0-AMD 3 Var üzerinde yani destekliyor ileride işlemci değişilirse sıkıntı yaratmaz. Şu anki anakartın işlemcini destekler ama ileride AMD 3+ VS koyulursa sıkıntı yaşanabilir.
  • 5770 al. Oyun amaçlı ise sistem 4 çekirdekli athlon X4 al!
  • AMD Phenom II x2 555 7 Mb işlemci 175tl (Teknolojix.com)
    Faxconn a7da-s 3.0 anakart 126tl (webdenbul.com)
    HI-LEVEL 4 GB DDR3 1333 MHz SOĞUTUCULU 45tl (antifiyat.com)
    SAMSUNG 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2 82tl (incehesap.com)
    ------------------------------------------------------------------------
    Eğer Overclock yapmayacaksan bunu,
    Sapphire ATI HD6850 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı 352tl (teknobiyotik.com)
    OC yapacaksan kesinlikle bunu tercih et,
    MSI 1GB HD6850 CYCLONE DDR5 256 BIT 375tl(trdukkan.com)

Sistemin ileriye dönük olması için 6850den aşağı ekran kartları alınmamalı. Bu iki kartdan birini aldığında bütün oyunları full ayarda kasmadan oynayacaksın. Gösterdiğim msi en kaliteli ve en performanslı 6850dir. Daha sessizdir. Ama sapphire de oc yapmayacaksan aynı işlevde aynı düzeyde ses çıkarıyor. Tercih senin.

Sana birkaç kasa önerisi yapıyım görüntü olarak en çok hangisini beğenirsen onu seç.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-vs-9-600w-pencereli-mid-tower-siyah-oyuncu-kasasi.html
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-vs-4-550w-oyuncu-kasasi.html
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-strike-x-550w-mesh-pencereli-mid-tower-kasa.html
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-vs-9-550w-siyah-mid-tower-oyuncu-kasasi.html
    http://www.teknobiyotik.com/akasa-freedom-xone-x2-performans-kasasi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraközkan -- 22 Ağustos 2011; 13:10:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

5770 al. Oyun amaçlı ise sistem 4 çekirdekli athlon X4 al!

yanlış bilgilendirme yapıyorsun. 4 çekirdek her ne kadar önemli olsada önbellek çok çok önemli oyun için. varsın oyun oynarken arkada işlem olmasın da iki çekirdek olsun ama çekirdek başı önbellek 3.5 mb düşsün. athlon x4 te 512k düşüyor

@strike x kasa olarak güzel ancak ekran kartını 5770 almanızı tavsiye etmem 5830 hiç etmem şu an 5770 yerine 6790 alabilirsiniz (2.el değilse)
  • 6790 300tl verip alacağına 350tlye 6850 al bence. 6790 directx11 desteklemiyor. İleride çıkan oyunlarda performans farkı yaratabilir.
    Hatta bütçen yetmiyorsa 2.el 6850leri sahibinden.comda 300tl civarı satan en az 5-6 kişi var. Değerlendir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraközkan -- 22 Ağustos 2011; 13:15:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

quote:

yanlış bilgilendirme yapıyorsun. 4 çekirdek her ne kadar önemli olsada önbellek çok çok önemli oyun için. varsın oyun oynarken arkada işlem olmasın da iki çekirdek olsun ama çekirdek başı önbellek 3.5 mb düşsün. athlon x4 te 512k düşüyor

@strike x kasa olarak güzel ancak ekran kartını 5770 almanızı tavsiye etmem 5830 hiç etmem şu an 5770 yerine 6790 alabilirsiniz (2.el değilse)

Varsın şöyle olsun, varsın böyle olsun diye bir yorum getirilemez. 4 ve 2 çekirdekli işlemcilerin oyun performansları yüksek seviye ekran kartları için aikar. Ön belleğin belki 1 oyunda etkisi olabilir ancak, çoklu çekirdek ile yazılan yeni oyunlarda 4 çekirdek gereklidir.
    Söylediklerinin dayanak noktası yok.
    İşlemcini 2 çekirdekli phenom almış olabilirsin, herkes Senin gibi yapmak zorunda değil!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Ekran karti ve psu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hem sistem panelinden hem imzamdan işlemcimin 3 çekirdek olduğunu görüyorsun.

çok ufak bir ekran kartı oc si ile bu ekran kartıyla crysis warhead dan full ayarlarda 1280x1024 te 16xq da 27 fps alıyorum. crysis 2 zaten en yüksek detaylarda herşeyiyle yüksek çözünürlüklü dokular yaması aktifken 35 in altına inmiyor.

çoklu çekirdek yazımı yapılan oyunlar çift çekirdekte de rahat oynanabiliyor. x2 550 ile bc2 mw2 blackops hot pursuit hepsi full detay oynanıyor. 9600gt ile. crysis normal detaylarda oynanıyor.

kullanmadığından kötü yorum getiriyorsun. amacım tartışmak değil bilgilendirmek. farkındaysan ben düzgün yazı yazdım sen ithaf ederek yazıyorsun !!
    söylediklerimin dayanak noktası var. İlk dayanak olarak tecrübe ve bilgilerimi kullanıyorum. 4 çekirdek olmadan açılmayan oyun çıkacağını henüz ve önümüzdeki 6 sene sanmıyorum. hala çift çekirdekler üretilirken bu yapılmaz.

ve son olarak 4 çekirdek olarak athlon x4 ler daha çok ofis pc lere sunuluyor x2 550 veya 560 hele de çekirdek açılınca şahane olur. 7mb/4 çekirdek başı 1.75mb düşer tahmin ediyorum çekirdek açma aklına bile gelmedi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

quote:

Varsın şöyle olsun, varsın böyle olsun diye bir yorum getirilemez. 4 ve 2 çekirdekli işlemcilerin oyun performansları yüksek seviye ekran kartları için aikar. Ön belleğin belki 1 oyunda etkisi olabilir ancak, çoklu çekirdek ile yazılan yeni oyunlarda 4 çekirdek gereklidir.
    Söylediklerinin dayanak noktası yok.
    İşlemcini 2 çekirdekli phenom almış olabilirsin, herkes Senin gibi yapmak zorunda değil!

4 Çekirdek daha iyidir ön belleğin önemi çok azdır hatta forumda bunla ilgili bir test olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kessel -- 22 Ağustos 2011; 13:25:41 >

• deneyin ve görün birşey diyemeyeceğim iki işlemciyi de gördüm kullandım. 4 çekirdek önemli 2 çekirdek te gtx 260 crysis 1920x1080 full çözünürlük te 23 fps 4 çekirdek te 27 fps veriyor. kabul ediyorum. ancak şu da var ki bu 4 çekirdek açılabilen işlemci ve anakart. lütfen dikkat edin. gözden kaçıyor. 4 değil 3 çekirdek bile açılsa kafidir.
  • Çekirdek açma meselesi çok tartışıldı.
    1.Çekirdek açmanın garantisi yok.
    2.Açılan çekirdeğin stabil davranacağının garantisi yok.
    Zaten çekirdek iyi bir performans gösterse AMD onu kapatmaz..
  • Beyler ben en fazla 1 bin tllik sistem toplayabilirim ki param kısıtlı önümüzdeki 2 bayrama güvenerek ve bilgisayarcı eski kasamı 200tlye alacağı için bunları alabiliyorum yoksa 4 çekirdekli bir işlemci almayı ben de isterim ama paramın alabileceği en iyi işlemci bence budur

bilgisayarcı 6790 veya 5770 al demişti ekran kartını o yüzden sordum ve 6790 veya 5770 alınca ne kadar power yeter diye kasa önerisini de bu yüzden yazdım

ayrıca burack99 arkadasımız 6790da dx11 desteği yok ileriye dönük bir kart olmaz demiş ama tüm sitelerde dx11 desteği var yazıyor bilgisayarcı bana 300tlye HIS 6790 veriyim dedi işte o yüzden kararsızım. (2.el değil sıfır)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.