Şimdi Ara

EKRAN KARTI VE RAM YÜKSELTME - TEKNİK ÖNERİ LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Alt kısımdaki sisteme sahibi, bilgisayarı standart oyunlar için kullanıyorum. starcraft2, battlegroudn, xcom-2, counter strike go gibi. Sistemi biraz güçlendirmek isityorum.

1. seçenek PARÇA EKLEMEK; takılı olan ekran kartının aynısından bir tane daha ikinci el almak ve beraber bağlamak, hafıza konusunda ise 2x4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit alıp takmak.
    2. seçenek PARÇA DEĞİŞTİRMEK: yeni ekran kartı yada kartları, yeni ram seti

Başka bir öneriniz varsa, yorumlarınızı almak isterim. Teşekkürler.

Not: parçaların fiyatlarınıda yazdım, fikir oluşturmak için. Bütçem sınırsız ama eski bilgisayara çok fazla masraf yapmanında anlamı yok tabiki :)

PARÇA MARKA MODEL ÖZELLİK FIYAT (TL)
    KASA ZALMAN Z5 Penereli, çift kasa fanlı ATX kasa 239
    ANAKART ASUS  M5A97 EVO R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) Anakart 505
    İŞLEMCİ AMD FX 8350  Soket AM3+ 4GHz 16MB Önbellek 8 Çekildek x4000MHZ 787
    HAFIZA CORSAIR VENGEANCE  (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram 280
    EKRAN KARTI SAPPHIRE HD6870 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı 526
    SSD CORSAIR NEUTRON GTX SSD  120 GB SATA 3.0 SSD (555MB Okuma / 330MB Yazma) 484
    HDD WESTER DIGITAL  Caviar Blue 3.5" 1TB SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache (2 ADET) 459
    GÜÇ XILENCE XP600 Redwing  600W Gaming Serisi 80 Plus Bronze 350
    MONITOR AOC i2367Fm  23" Geniş Ekran Led IPS Monitör 770
    İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU Thermalright Macho Rev.A Sessiz Bakır işlemci soğutucusu 205
    EK KASA FANI COOLER MASTER 120MM Ek kasa fanı 48
    DVD SÜRÜCÜSÜ ASUS  92

• Bnm kasamla ayni hemen hemen ssd 500 gb aldim 850 + psu aldim hava sogutucu fan aldim monitör aldim 16 gb ram var bi ekran karti 1 gb 256 bit onuda değiştirmem gerek ekran karti alip tamamliyicam fiyatlar ucuk bence ram 16 yapip ekran karti alirsan kullanirsn drr5 cikarsa yenilersin:)) 2 ekran karti alma pişman eder gerekte yok ram yükseltip psu güçlendirip ekran karti alirsan paşa paşa kullanirsn..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 6 Eylül 2017; 21:48:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    PSU 600 watt yetmez mi? Benim aklımdan geçen hem hafızayı hemde ekran kartını arttırmak. ekran kartının 2. eli 150-200 civarı alayım bir tane daha bağlayayım ikisi bir çalışsın. Ama nasıl bağlayacağım birbirine onu bilmiyorum :) Bu arada kasayı komple kendim topladım. kutularından çıkarıp. aslında donanımdan biraz anlarım ama hiç çift ekran kartı yapmadım. 150 tl verip iki misli grafik kullanmak mantıklı geldi, sonuçta mevcut yuvada var.
  • Psunuz crossfire yapmaya yetebilir belki ama 2 tane 6870 300watt demek. Gunluk olarak uzun sure oyun oynuyorsaniz, size getirecegi elektrik masrafı yükü artacaktir. Cok uzmani degilim ama bunun yerine elindekini satip ustune 100 150 ekleyip bir rx 460 veya gtx 950 alsan hem guncel hem garantili bir kartin olur. Odedigin fsrk da elektrik idaresine degil cebine olur dusuncesindeyim.

Edit: bir kac gun once benzer bir konuda bazi arkadaslar bir cok oyunun crossfire /sli destegi olmadigini belirtmislerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musta35 -- 6 Eylül 2017; 23:28:59 >
  • Crossfire deniyor çift ekran kartından kullanmaya. Teorik olarak 2kat performans alırsın ama her oyun bu teknolojiyi desteklemiyor. Psun yeterli bütçene göre 1050ti 1060 falan alabilirsin, önceliğin ekran kartı olsun ram çok sorun çıkarmaz şimdilik

• Mendizabal kullanıcısına yanıt
    Cift ekran karti sana arti saglamaz zarar saglar araştirdm ayni ekran kart var ugraşamam tavsiyede etmem psu yeter gibi tak bi ekran karti rahatina bak iki ekran karti bişey saglamaz sana oyunnlar da sıkıntı yaşarsin.!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 7 Eylül 2017; 0:52:34 >
  • Tavsiyem crossfire yapmaktansa elinizdeki kartı satıp 1050Tİ almanız daha mantıklı olur. 1060 tavsiye edicem ama işlemci darboğaz yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Gardiyan-

Tavsiyem crossfire yapmaktansa elinizdeki kartı satıp 1050Tİ almanız daha mantıklı olur. 1060 tavsiye edicem ama işlemci darboğaz yapabilir.

Merhaba,

teşekkürler zaman ayırıp cevap yazdığın için.

1050 ekran kartı yaklaşık 600 tl. 6870 150-200 tl ye ikinci el bulabilirim. aralarında kıyaslama yapan bir site buldum.http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-6870-X2-vs-GeForce-GTX-1050

aslında şöyle bir durum var. 1600 mhz 16gb ram takmayı planlıyorum, işlemcim 8x4mhzamd. iki tane 1050 yada iki tane RX560 aslam(amd tercihimdir) sistemde anakart yüzünden bir darboğaz oluşurmu? verim alabilir miyim. Yeni ekran kartı alacak olursam iki tane iyisinden alıp takayım uzun süre götürsün diyorum ama bu seferde ramların mhz si düşük kalır yanında gibi. yada eskisinin yanına bir tane daha 6870 alayım. 2-3 yıl daha idare eder beni sonrasında ya yeni bilgisayar yada anakart, işlemci, ram , ekran kartı kompl değiştiririm. şu an 6870 bile idare ediyor aslında :) ama yeni oyunlar aldım onlarda denemedim daha (xcom-2, battlegrounds).

teşekkürler.

• Merhaba,

üsttteki yorumları okumadan son yoruma bakarak üstteki yazıyı yazmıştım. Herkes 2 ekran kartına olumsuz bakıyor. dediğiniz gibi sanırım bunu satıp tek bir ekran kartı alacağım. yeni duruma göre iki sorum var cevaplarsanız sevinirim :)

1. RX560 alsam sıkıntı olur mu? hafıza, anakart yada işlemci ile bir uyumsuzluk yada darboğaz oluşur mu? yoksa hiç kasma RX460 mü al diyorsunuz. fiyatları çok yakın. RX560 daha üst model sanırım daha mantıklı geldi.

2. Bilgisayarımda HAFIZA CORSAIR VENGEANCE (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram 280 var. Hafızayı arttırmayı düşünüyorum, toplam 4 hafıza yuvası var. A) 2x4gb daha alıp toplamda 16gb (1600mhz) mı yapayım? B) yoksa 2x8gb mi alayıp toplamda 24gb (1600mhz) mi? C) yada ramleride satıp sisteme 4x8gb (2133) alıp 32gb mi yapayım. ekran kartını iyileştirdiğime göre hafızanın da onu desteklemesi gerekir diye süşünüyorum. tabi birde anakart 2133 için parantez içinde OC. yazmış. herhalde destekliyordur.

teşşekkürler şimdiden :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mendizabal

quote:

Orijinalden alıntı: -Gardiyan-

Tavsiyem crossfire yapmaktansa elinizdeki kartı satıp 1050Tİ almanız daha mantıklı olur. 1060 tavsiye edicem ama işlemci darboğaz yapabilir.

Merhaba,

teşekkürler zaman ayırıp cevap yazdığın için.

1050 ekran kartı yaklaşık 600 tl. 6870 150-200 tl ye ikinci el bulabilirim. aralarında kıyaslama yapan bir site buldum.http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-6870-X2-vs-GeForce-GTX-1050

aslında şöyle bir durum var. 1600 mhz 16gb ram takmayı planlıyorum, işlemcim 8x4mhzamd. iki tane 1050 yada iki tane RX560 aslam(amd tercihimdir) sistemde anakart yüzünden bir darboğaz oluşurmu? verim alabilir miyim. Yeni ekran kartı alacak olursam iki tane iyisinden alıp takayım uzun süre götürsün diyorum ama bu seferde ramların mhz si düşük kalır yanında gibi. yada eskisinin yanına bir tane daha 6870 alayım. 2-3 yıl daha idare eder beni sonrasında ya yeni bilgisayar yada anakart, işlemci, ram , ekran kartı kompl değiştiririm. şu an 6870 bile idare ediyor aslında :) ama yeni oyunlar aldım onlarda denemedim daha (xcom-2, battlegrounds).

teşekkürler.

Çift ekran kartı kullanmak düşündüğünüz kadar performans vermeyebilir. Her oyunda crossfire desteği yok. Crossfire yaparsanız eğer teorideki gibi yüzde yüz verim almanız da zor. Kaldı ki driver sorunlarıda olabilir. Crossfire yapacağınız kartlarda eski nesil. Tek kart tavsiye etmemedeki sebep(1050Tİ için) Vram kapasitesi fazla, az güç tüketimi, az ısınma ve yeni oyunlarda daha yüksek performans alabilirsiniz diye düşünüyorum.

• Crossfire muhabbetini unut öncelikle, sana bir faydası yok. Islemcin ekran kartına oranla çok iyi, 1050ti hatta 1060 bile taksan olur, 1060 birkaç oyunda darboğaz yapar ama götürür yani. Rami de 16 yap. Elimdeki ramlerden 2 tane daha 4 GB al tak, eski nesil rame ekstra yatırım yapmaya değmez. Yoluna devam et.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşıldı, tamamdır :)iki adet 4gb eski ramlerden ve yeni bir ekran kartı. şuan amd mi nvdia mi alayım diye bakıyorum :)

teşekkürler yardımlarınız için :)
  • Merhaba Arkadaşlar yine ben :)

Ekran kartı Egva ssc 1050ti aldım. tam bilgisayarı düzene soktum kullanıyorum ki sürekli mavi ekran almaya başladım. bilgisayar bir yıldır evde yatıyordu.

Kısacası ramlerden biri bozulmuş 2x4gb 1600 mhz corsair var bilgisayarda.

Madem ram alacağım 2133 mhz yada 2400 mhz 2x8gb ram alsam olur mu? anakartım biraz eski ama sitesinden baktım 2400mhz ram destekliyor. Bu arada Bios da bir sıkıntı var ve bios u aldığımdan beri güncelleyemedim aceba bu sebeple 2400 den vaz geçip 2133 mü alsam. fikirlerinizi almak isterim.

buda uyumlu olan ram listesi ama bios'umu güncelleyemediğimi hatırlatırım. sorun çıkar mı?

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM3+/M5A99FX_PRO_R20/M5A_Series_DRAM_QVL_201406.pdf?_ga=2.83768150.1594377627.1507018615-2039596877.1504604478

teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.