Şimdi Ara

Ekran kartı ve sistem önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben sizden ekran kartı onerisi isteyeceğim. Ekran kartım su anda ATI AMD Radeon HD 6510 Series. Ben çok fazla oyun oynayan biris olduğumdan bu kartın tam olarak bana gore olmadıgını okumustum internetten. Pekde iyi şeyler söylememişler kartım hakkında. Bana kalsa başla alırdım fakat hazır sistemle casperdan bu geldi :) . Neyseki bilgisayarın garantisi sona erdi ve bende sistemimde bikaç yenilik yapayım dedim. Ekran kartı için önerilerinizi almak isterim. Dediğim gibi oyun kartı olmasını istiyorum(güncel oyunları rahatlıkla kaldırmalı) fakat çok uçuk kartlar onermeyin lütfen. Ekran kartımı yenilemem farklı parçalarda gerektirebilirmi acaba ? Birde ramide yukseltmeyi dusunuyorum tabiki. Şimdiden teşekkür ederim. :)

Sistemim şudur:

ATI AMD Radeon HD 6510 Series
    6gb ram
    Intel Core i5-3450 CPU @ 3.10GHz 3.10GHz
    Windows 7 Ultimate 64Bit

• RAM gayet yeterli.

ATI'nin yeni nesil R9 ekran kartlarından bütçene hangisi uygunsa almanı tavsiye ederim.

Koşa koşa git, anakartını değiştir. Casper'ın anakartları çok kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ironpumper

RAM gayet yeterli.

ATI'nin yeni nesil R9 ekran kartlarından bütçene hangisi uygunsa almanı tavsiye ederim.

Koşa koşa git, anakartını değiştir. Casper'ın anakartları çok kötü.
    İlgilendiğin için teşekkür ederim. Fakat r9 kartları hakkında pek bilgim yok hangisini onerirsiniz acaba son çıkan oyunları rahatlıkla oynayabilmemiçin? Anakart olayına gelince anakart değişimi demek tum sistemin değişmesi demek oluyormuş sanırım bir arkadaşım böyle söylemişti doğrumudur ? Benim derdim aslında sadece ekran kartımı yenilemek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panatomax

İlgilendiğin için teşekkür ederim. Fakat r9 kartları hakkında pek bilgim yok hangisini onerirsiniz acaba son çıkan oyunları rahatlıkla oynayabilmemiçin? Anakart olayına gelince anakart değişimi demek tum sistemin değişmesi demek oluyormuş sanırım bir arkadaşım böyle söylemişti doğrumudur ? Benim derdim aslında sadece ekran kartımı yenilemek.

Alıntıları Göster
    Bütçe çok kısıtlıysa 7770 gibi düşük seviye bir kart son oyunları yüksek ayarlarda açar. Ancak hedefiniz yüksekse 400-450 lira gibi bir bütçe ile HD7850 falan alabilirsiniz. Ya da paranız varsa r9 270x falan alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dogukan733

Bütçe çok kısıtlıysa 7770 gibi düşük seviye bir kart son oyunları yüksek ayarlarda açar. Ancak hedefiniz yüksekse 400-450 lira gibi bir bütçe ile HD7850 falan alabilirsiniz. Ya da paranız varsa r9 270x falan alabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    dogukan733'ün dediği gibi, bütçeni yazarsan ona göre daha iyi yardımcı oluruz.

Ama her zaman dediğim gibi, ekran kartları düz mantıktır. Yani hangi karta paran yetiyorsa direkt gidip onu alabilirsin. Fiyat,performansa göre artar.

Marka olarak ben AMD öneririm.

• o sistemde psu da düşüktür
  • Doğru diyorsun unuttuk PSU'yu..

panatomax : PSU'n kaç watt onu da yazar mısın?
  • quote:

Doğru diyorsun unuttuk PSU'yu..

panatomax : PSU'n kaç watt onu da yazar mısın?
    PSU yu nereden ogrenebilirim acaba ? Birde 7770 dediğiniz kart ne kadar ? açıkcası 200-250 lira gibi bi bütçe ayırmayı dusunuyorum karta, psu almamıda onerirseniz 200 lira karta ayırabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panatomax -- 28 Ocak 2014; 20:07:53 >
  • quote:

PSU yu nereden ogrenebilirim acaba ? Birde 7770 dediğiniz kart ne kadar ? açıkcası 200-250 lira gibi bi bütçe ayırmayı dusunuyorum karta, psu almamıda onerirseniz 200 lira karta ayırabilirim.

Alıntıları Göster
    PSU, bilgisayardan prize giden güç kablosunun takılı bulunduğu güç kaynağıdır.

Kasayı açarsanız, PSU'nun yanında kaç watt olduğu yazar.
  • quote:

PSU, bilgisayardan prize giden güç kablosunun takılı bulunduğu güç kaynağıdır.

Kasayı açarsanız, PSU'nun yanında kaç watt olduğu yazar.

Alıntıları Göster
    Bu szie yardımcı olucaktır sanırım :) Ben anlayamadım boyle birşey atayım dedim.

• quote:

Bu szie yardımcı olucaktır sanırım :) Ben anlayamadım boyle birşey atayım dedim.

300 Watt. Markası iyi, FSP.

Ama ekran kartı için yeterli değil. HD7770 için en az 450 watt lazım.

• quote:

i5 cpu var buna uygun gpu almak gerek haliyle psu nunda değişmesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 28 Ocak 2014; 21:07:43 >
  • hocam 7xx serisinden cekirdek bellek bit degerlerine bakarak butcene en uygun olani bul ben 6850 msi cyclone kullaniyorum sinifindaki en iyi degerlere sahipti sende oyle yap bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeqeWp

hocam 7xx serisinden cekirdek bellek bit degerlerine bakarak butcene en uygun olani bul ben 6850 msi cyclone kullaniyorum sinifindaki en iyi degerlere sahipti sende oyle yap bence
    kart nasıl peki güncel oyunlarda bir sorun cıkartırmı yada mevcut kartımdan ne kadar iyi ? Birde PSU fiyatı nedir alacagım 450w ın
  • hangisi hocam 7x serisimi benim kullandığım kartmi
  • quote:

hocam 7xx serisinden cekirdek bellek bit degerlerine bakarak butcene en uygun olani bul ben 6850 msi cyclone kullaniyorum sinifindaki en iyi degerlere sahipti sende oyle yap bence
    Fan al CASPER ın mühendisleri hava akışının yönünü ayarlamadıkları için Güney köprüsünü gidebilir anakartın. + PSU, Anakart, Ekran Kartı değişmesi lazım
  • quote:

hangisi hocam 7x serisimi benim kullandığım kartmi

mümkünse 2 side ? :)

hocam anakart ne onerirsin ve anakart fiyatları ne alemde ? :)
  • En az HD7750 alman lazım GTX650-660 favorimdir
  • 7750 128 bitdi diye hatirliyorum 128 bit ekran kartimi kaldi belki 256 bit olanlarida vardir benim kastettigim 2 gb 128 bit olan

edit ayrica 2.el almicaksa 650ler 300 350 civari 200 250 demis arkadasimiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeqeWp -- 28 Ocak 2014; 22:08:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratungor06

En az HD7750 alman lazım GTX650-660 favorimdir

Bu kart kafama yattı valla. Önerirmisiniz arkadaşlar bu kartı ? Bide almam gereken PSU ne olmalı bunun yanına. Diğer arkadaşlarada ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.