Şimdi Ara

Ekran Kartı veya başka bileşenlerle birlikte sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 7-8 senelik bir masaüstü bilgisayar var. Aşağıda elimdeki mevcut bileşenleri paylaşıyorum. Önceden pek oyun oynamıyordum fakat bu aralar biraz merak sardım. Elimdeki sistem ile istediğim çözünürlükte oyun oynayamıyorum.(şu an Urban terror 4.2 oynuyorum fakat başka oyunlara da geçiş yapabilirim). Bu sisteme işlemci vs değiştirmeden düzgün bir ekran kartı takabilir miyim? Ya da hangi parçaları değiştirerek performans alabilirim. Önerilerinizi & tavsiyelerinizi bekliyorum.

-----------------SİSTEM-----------------------------
    ~asus p5ql pro anakart
    ~q6600 işlemci
    ~4gb ram
    ~256 mb palit 8600gt sonic+ (bu parçayı tavsiye üzerine yanılmıyorsam gt630 ile değiştirdim, herhangi bir performans artışı olmadı :) )
    ~philips cw190 19" ekran, çözünürlük 1440x900.
    ~cooler master 460w kasa
    -------------------------------------------------------

• Benzer bir sistemim var, ekran kartı olarak 4890 kullanıyorum. Gta 5e kadar birçok oyunu oynayabiliyorum. Psu'nun 12V değerlerinin zayıf olduğunu düşünüyorum. Sadece ekran kartı ve psuyu değiştirerek bir şeyler yapılabilir yada sistemi tamamen değiştireceksiniz. Bütçenize ve isteklerinize bağlı.
  • Teşekkürler öncelikle,

Mesajları teknolojiden çok anlamadığımı düşünerek yazmanızı rica edebilir miyim? Mesela sapphire 4890'ın 1 gb mı, 2 gb mı? modellerde değişiklik oluyor, daha açık yazabilirseniz veya tavsiyelerde link verebilirseniz ilerde sıkıntı yaşamamak adına daha faydalı olacaktır, benim gibi fazla anlamayan arkadaşlar için de..

Ek olarak psu yetersiz ise tavsiye rica edebilir miyim?Kaç watt'lık psu yeterli olur ya da volt değeri daha mı önemlidir? psu yetersiz kalırsa ne gibi bir durum oluşabilir?

Yardımlar için teşekkürler şimdiden, farklı önerisi olan varsa onları da değerlendiriyor olacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çelişki

Teşekkürler öncelikle,

Mesajları teknolojiden çok anlamadığımı düşünerek yazmanızı rica edebilir miyim? Mesela sapphire 4890'ın 1 gb mı, 2 gb mı? modellerde değişiklik oluyor, daha açık yazabilirseniz veya tavsiyelerde link verebilirseniz ilerde sıkıntı yaşamamak adına daha faydalı olacaktır, benim gibi fazla anlamayan arkadaşlar için de..

Ek olarak psu yetersiz ise tavsiye rica edebilir miyim?Kaç watt'lık psu yeterli olur ya da volt değeri daha mı önemlidir? psu yetersiz kalırsa ne gibi bir durum oluşabilir?

Yardımlar için teşekkürler şimdiden, farklı önerisi olan varsa onları da değerlendiriyor olacağım.

Hocam 4890 size tavsiye etmiyorum. Çok güç tüketiyor ve eski. Siz bütçenizi söylerseniz ekran kartı ve psu tavsiye edebilirim.

Sorularınıza gelirsek özetle:
    4890'nın tek versiyonu var 1gb, bütçenize bağlı olarak alacağımız kart değişeceğinden psunun kaç wattlık olacağını henüz ben de bilmiyorum, 12V çıkışı watt kadar önemlidir, psu yetersiz kalırsa bilgisayarda birçok sorun oluşabilir kendiliğinden kapanabilir vs. vs.

• Hocam gönlümden geçen 500 TL'den fazla para vermemek fakat eğer değişiklikler ile birlikte bilgisayar beni 2 sene daha götürebilecek ise 700 TL'ye kadar çıkabilirim. Doların yükselmesini beklediğim için kısa zamanda bu işleri bir sonuca bağlamak istiyorum.
  • quote:

Hocam gönlümden geçen 500 TL'den fazla para vermemek fakat eğer değişiklikler ile birlikte bilgisayar beni 2 sene daha götürebilecek ise 700 TL'ye kadar çıkabilirim. Doların yükselmesini beklediğim için kısa zamanda bu işleri bir sonuca bağlamak istiyorum.

Hocam Psunun üstünde şöyle bir tablo olacak onun fotoğrafını atabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bionic. -- 29 Mart 2016; 16:44:29 >

• 6:30 - 7 gibi atmış olurum hocam. Şu an iş yerindeyim. Teşekkürler ilgin için.
  • Merhaba,

Fotoğrafı ekte gönderiyorum.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• quote:

Merhaba,

Fotoğrafı ekte gönderiyorum.
    Bu mesaja eklenen görseller:

12V değerleri yeterli. GTX 750Ti birçok işinizi görecektir. Hemen her oyunu oynayabilirsiniz.

http://www.hepsiburada.com/msi-nvidia-geforce-gtx-750ti-oc-2gb-128bit-gddr5-dx11-2-pci-e-3-0-ekran-karti-n750ti-tf-2gd5-oc-p-BD304493-yorumlari?filtre=3,5

• Çok teşekkürler, işlemci darboğaz yaşamaz değil mi, sıkıntı olmaz derseniz direkt alacağım bu kartı.
  • quote:

Çok teşekkürler, işlemci darboğaz yaşamaz değil mi, sıkıntı olmaz derseniz direkt alacağım bu kartı.

Biraz darboğaz yapacaktır. İşlemciyi stok fanla 3.0Ghze aşırtırsanız onunda büyük kısmı ortadan kalkar. Aslında Gtx 750 alıp 50 lira tasarruf etmenizi isterdim fakat piyasada hiç Gtx 750 kalmamış. Gtx 750Ti almanızı tavsiye ederim, hız aşırtma yapmasanız bile işinizi görecektir. Yapabilirseniz yapın ama.
  • Tekrar merhaba,

Ekran kartı almışken ram'i de 8gb'a arttırayım dedim. Aşağıdaki ram'i almayı düşünüyorum, asus p5ql pro ile uyumlu mudur? Sıkıntı yaşama ihtimalim var mıdır?

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7107
  • quote:

Tekrar merhaba,

Ekran kartı almışken ram'i de 8gb'a arttırayım dedim. Aşağıdaki ram'i almayı düşünüyorum, asus p5ql pro ile uyumlu mudur? Sıkıntı yaşama ihtimalim var mıdır?

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7107

Uyumsuzdur hocam DDR2 ram almanız gerek linkteki DDR3. Şuan üstündekinin kaç Mhz olduğunu biliyor musunuz? Ayrıca ramler 2x2 şeklinde mi? 4x1 şeklinde mi? 4 tane 1Gblıksa tüm slotlar doludur mesela.

• 2x2 kullanıyorum diye hatırlıyorum, 2 slot'um boşta. mhz hatırlamıyorum o yüzden eve gidince bakayım. Eğer mevcuttakiler kötüyse baştan 4 tane 2gb ddr2 de alabilirim. mhz yüksek cas'ın düşük olmasına dikkat etmek gerekiyor anladığım kadarıyla. Başka bir esprisi yoksa seni daha fazla yormayayım hocam.
  • quote:

2x2 kullanıyorum diye hatırlıyorum, 2 slot'um boşta. mhz hatırlamıyorum o yüzden eve gidince bakayım. Eğer mevcuttakiler kötüyse baştan 4 tane 2gb ddr2 de alabilirim. mhz yüksek cas'ın düşük olmasına dikkat etmek gerekiyor anladığım kadarıyla. Başka bir esprisi yoksa seni daha fazla yormayayım hocam.

Estağfurullah hocam ne yorulması. Çıkartacaksanız 6ya çıkarın bence. Mevcuttakileri değiştimeniz gerek yok. En kötü ihtimal 667Mhzdirler yapacağınız masrafa değmez. CL değeri ne kadar düşükse o kadar iyidir ama çokta fark etmez. Ramler en düşük Mhzye göre çalışırlar elinizdekiler 667 yada 800 ise 1066 boşuna almayın 1066 olanda onlarla beraber 667 yada 800de çalışacaktır. Fazla masraf olmasın diye sormuştum ben.

• Anladım hocam mevcutla aynı olacak şekilde 6'ya çıkarayım o zaman, dediğin gibi fazla masraf yapmaya gerek yok. Çok teşekkürler tekrardan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.