Şimdi Ara

Ekran kartı yanması ? (acil yardım foroğraflar dahil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
35.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda 8800 gt ekran kartı var. bügün unreal 3 oynarken görüntü bir anda gidip geldi. geldiğinde hafif flu ve diagonal kalın mavi çizgiler vardı. ctrl alt del yapmama rağmen kapanmayan görüntüden (ses devam ediyordu) reset düğmesine basarak kurtarabileceğimi düşünüyordum. Reset e bastım bios ekranından sonra windows logosu çıkacağı yerde unreal oynarkenki en son bozuk görüntü karşıma çıktı. bir daha reset attığımda epileptik bozuk grafikler çıktı. heralde bilgisayarı çok açık bıraktığımdan (2 gün) ekran kartı ısındı diye düşündüm. (daha önceden haftalarca kaldığı olmuştu) aradan 5-6 saat geçmesine rağmen hala aynı hatalarla karşı karşıyayım. ama bu sefer safe mod da açabiliyorum. normal konf da açınca bilgisayar restart atıyor. acaba bu sorun nedir acil yardımcı olabilirmisiniz? ona göre hemen parça alıp projemi yetiştirmem gerekiyor. teşekkür ederim..

• Söylemeyi unuttum;

sorunlardan sonra bilgisayarın içini açıp slotu yerine oturtup tozlarınıda aldım. gene aynı sorun. ayrıca her iki dvi çıkışınıda denedim gene aynı sonuç.
  • Ekran kartınızın slotunu değiştirme imkanınız varsa onu deneyin ama bahsi geçen sorun genelde ekran kartı üzerindeki belleklerin bozulması ile ilgilidir. Bu sorun bilgisayarınızın uzun süre açık kalması değilde belleklerin yeterince soğuyamamasından kaynaklanıyor. Garantiniz var ise garantiye yollayın ekran kartınızı. Eğer yok ise forumda da yer yer paylaşılan bu konuda uzman olan işletmeler var onlarla irtibata geçmeniz gerekecektir.
  • açıkçası şu anda garanti bekleyecek bir dönemde değilim. yeni bir ekran kartı alsam bu sorunu geçeceği kesin ise sparkle 8800 gts yerine ne alabilirim? gene aynisi olmasina gerek yok. hazir almisken iyi bir ekran karti alayim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korhanes -- 1 Haziran 2009; 8:33:48 >
  • şu tabloya bakıp değerlendirmeni yap (cebindeki paraya göre) , Kişisel önerim fiyatına göre çok iyi performansa sahip Ati 4830. Ancak bunu ekran kartı bölümüne yada sistem tavsiyelerine sorarsan daha doyurucu cevaplar alırsın

http://www.thgtr.com/graphic/20081224/index.html

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-2009/Far-Cry-2,1174.html

http://www.tomshardware.com/charts/graphics-cards,1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 1 Haziran 2009; 9:04:12 >

• bende de aynı sorun var ama ben yeni ekran kartı aldım
  • bence gidip yeni bir ekran kartı alman şimdi bir tamirciye verip yaptırmaya kalksan yeni bi ekran kartı fiyatı ister gibime geliyor her zaman çalışıp çalmıyacagıda garanti deil garantisi var ise garantiye gönder
  • Fırınlama yapacaksın düzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkblooded

Fırınlama yapacaksın düzelir

Ayrıntılı bilgi içinhttp://www.youtube.com/watch?v=DWTcsEWSp6I
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cossie

Çok teşekkür ederim, böyle bir yöntemden haberim yoktu. Şu an söktüm plastik aksamları fakat, macunlar bu hali almış:

Tinerle temizledikten ve fırınladıktan sonra yeniden macun mu kullanmalıyım?

Macunu silin fırınladıktan sonra tekrar macunlayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSagara -- 6 Şubat 2011; 11:43:21 >

• quote:

Macunu silin fırınladıktan sonra tekrar macunlayın

Aynen yoksa ısı artışları hissedersin
  • amin cümlemizden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cossie

Gerçekten işe yaradı, çok teşekkür ederim Allah sizden razı olsun

Kaç zamandır bende yapmayı düşünüyordum dün yaptım. Sonuç mükemmel
  • arkadaşlar ben zamanında ekran kartının anakarta giren soketine ve işlemci fanının pervanesinin dönen demir kısmına makina yağı sürmüştüm acaba bir zararı olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polat103 -- 13 Ağustos 2012; 10:31:34 >
  • aynı sorun bendede war 8400gs ekran acılısta renkli mavi siyah sorun nerdedir yazabilirmsnz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.