Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 2 ay önce bir Exper bilgisayar aldım ucuzdu ve amacım yükseltmekti. Daha sonra Ram desteği yaptım ve GSKILL 4GB (2*2GB) RIPJAWSX DDR3 1333MHZ CL7 1.5V DUAL KIT RAM aldım. Tüm sorunlar bundan sonra başladı oyun oynarken ayarları biraz yükselttiğimde monitörün farklı bölgelerinde yeşil kareler oluşmaya başlıyor ve sayıları artıyor daha sonra biçimsiz çizgiler oluşuyor ve ekran 6-7 saniye donuyor daha sonra siyah bi ekran beliriyor ve bazen monitör sinyali kesiliyor bazende yeniden devam ediyor oyuna ve süreç tekrarlanıyordu(Özellikle PES2011 oynarken oyun planını yaptığım bölümde oluyor). Düşük ayarlarda oynadığım da ki çözünürlüğü 800x600 e kadar indirdiğim oldu sorun kesiliyordu. Daha sonra CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 PCI SES KARTI aldım. Bu sefer hepten kafayı yemeye başladı sanki psu ile bir sorun yaşıyormuşcasına oyun oynarken kare çıkma olayı çok daha hızlandı. Sadece ilk başta gelen ramleri takıp oynadığımda bir sorun yaşamıyorum. İlk remler ile ses kartını taktığımda yine aynı sorunu yaşıyorum. Sadece yeni aldığım ramleri taktığımda yine sorun yaşamıyorum. Psu 300W yetmiyor diye, Cooler Master RS-460 ELITE POWER 460W PSU aldım. Yapılan testlerde gerçek 420W mış zaten bunu almam gerekiyordu. Tam dedim sorunlarım çözülcek hiçbir fark olmadı ve aynı sorunları yaşamaya başladım. Arkadaştan rica ettim ve kullandığı ATI Radeon HD4450 512MB ekran kartını taktım. Pek iyi bir kart değil fakat Pes2011’de aynı sorunu hiç yaşamadım. Ayarları yükselttiğimde olması gerektiği gibi zaten hafif takılmalar oluyor böle saçma sapan yeşil kareler belirmiyor. Sizce sorun nerede olabilir? Ekran kartı masaüstündeyken 43-45 derece arası oyuna giridğimde ise maksimum 63 dereceye çıkıyor. Zaten bu sıcaklığa çıktığı zaman sapıtıyor gibi bi izlenimim var fakat ekran kartları için pekte önemli bi sıcaklık derecesi değil. Sizce sorun ekran kartımda mıdır? Değiştirdiğimde düzelir mi? Yoksa başka bilmediğim bi ayar mı var ya da anakartta bi sorun fln mı var ki? Bilgisayarımın Everestteki özellikleri;
Monitörüm ACER 21.5" A221HQLB GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
Yardımınız için şimdiden çok ama çok teşekkür ederim
Sürücü güncellemeyi denediniz mi? İlk sorun PSU olabilir derdim ama zaten değiştirmişsiniz. Ayrıca kartınızda da sorun olabilir, çünkü arkadaşınızınkinde problem yok diyorsunuz. Kendi kartınızı arkadaşınıza takıp denemenizde sakınca var mı?
Ekrankartınıın belleğinde sorun olabilir, genelde çizgi görülmesi ekrankartı belleginde sorun olduğu anlamına gelir.
coloroftheblue- Dediğin gibi sürücüyü güncelledim son versionunda şu an ama değişim olmadı =( En kısa zaman da ekran kartını arkadaşın pc de denicem. Yalnız aklıma takılan bir şey var Anakartım bana biras dandik gibi geliyor ve sanki güç ile bir sorun var gibi çünkü anakarta yüklenince(4 slot ram, ses kartı, ekran kartı, kasa fanı) oluşuyor sorun.
baranel- Peki ekran kartının ramiyle sistemin raminin çakışmasıyla alakalı bir sorun olabilir mi? Çünkü bu kart 2.8gb'a kadar sistemin raminden kullanıyor. Hatta rami 8gb a çıkardığımda 4gb ı kendine direk alıverdi? Bilgisayar ilk geldiğindeki 4gb ram ve ses kartını takmadığımda bir sorun yaşamıyorum o çizgilerde belirmiyor.
bendede vardı ayni sorun bir süre sonra onlarca yeşil veya beyaz pixeller oluşuyordu
hatta görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti v.b. uyarısı da çıkıyordu ısı değerleride normal seyretmekte ve bu arada vga gitmiş başka açıklaması yok bu yüzden değiştirdim sanırım artık atiden soğumaya başladım
Peki nasıl çözmüştün olayı ekran kartını mı değiştirdin?
Bu olayın çözümü yok, ekran kartını garantiye yollayacaksın http://forum.donanimhaber.com/m_46507085/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46671558 Bu konuyu ben açtım aynı sorunla aylarca boğuştum yerli yabancı 100lerce site dolaştım çözüm önerilerini denedim fakat hiçbir sonuç alamadım, sonunda ekran kartını garantiye gönderdim ve para iadesi alıp başka bir ekran kartı aldım.
Moo-hyuk cevabın için çok teşekkür ederim en iyisi Radeon HD5750 fln almak orta halli idare edebilcek bişi çok sağolun arkadaşlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme