Şimdi Ara

ekran kartım bilgisayarımı yavaşlatıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pentium 3 1000 mhz. 128 mb ram ve 32mb riva tnt 2 üzerinde xp sp2 kurulu bir makinem var...daha önce 2000 kuruluydu ve gayet hızlıydı ancak virüs ve bazı sorunlardan ötürü xpye geçmek zorunda kaldım...xp de karşılaştığım sorunlar şöyle oldu:

-pc de grafikle ilgili bir şeye girdiğimde anında ram kullanımı ve cpu kullanımı max. seviyeye çıkıyor

-daha önce 2000 de web camerası ve msn kasmıyordu; xp de cpu kullanımını tavana çıkarıyor ve kopuyor sürekli karşı tarafla bağlantım

-özellikle flash animasyon olan sitelerde (en çok DH) firefox ile açıyorum genel olarak; ram kullanımı en az %74 cpu kullanımı da %64 seviyelerinde oluyor ve sürekli sorun yaşıyorum bu yüzden

-xp'nin görünüm ayarlarıda en iyi performansa ayarlı ; hatta biraz daha tasarruf edeyim diye Tune Up Utilities programını da kurup ayarları max. performansa getirdim...

ve en önemlisi : Nvidia'nın sitesinden son driver'i yükleyince düzelir diye düşündüm...kurulum yaparken "Donanımınızda uyumlu aygıt bulunamadı" uyarısı veriyor...

yardımlarınız bekliyorum....teşekkürler

(xp'nin otomatik tanıdığın driver da alttaki resimde; belkide yazılım sorunudur...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilallica -- 3 Mayıs 2007; 12:52:34 >

• Selamlar,

Benzer sorunlar bende de oldu. İmzamdaki kartı almadan önce, ben de TNT2 M64 kullanıyordum. Günümüz için oldukça yavaş bir ekran kartıdır.

Fakat sanırım siz henüz sürücüleri kurmamışsınız. Çünkü verdiğiniz görüntüye göre, "Kaynaklar" sekmesinin yanında "NVIDIA Araçları" şeklinde bir kaç sekme daha olması gerekiyor. Yani şu anda DEFAULT sürücü ile çalışıyorsunuz. Grafiklerin yavaşlama sebebi de bu bence. Bu durumda yapacağınız en iyi şey, uygun driver kurmak. Nvidia sitesinden indirebilirsiniz. Ancak mümkün olduğu kadar eski sürümlere bakın, çünkü bu tür eski aygıtlara yeni driver yüklemek ters etki yapıyor.

Eğer bulamazsanız, TNT2 M64' ün orjinal CD' si ve driverları halen var bende. İsterseniz gönderirim. Kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: msakalar

Selamlar,

Benzer sorunlar bende de oldu. İmzamdaki kartı almadan önce, ben de TNT2 M64 kullanıyordum. Günümüz için oldukça yavaş bir ekran kartıdır.

Fakat sanırım siz henüz sürücüleri kurmamışsınız. Çünkü verdiğiniz görüntüye göre, "Kaynaklar" sekmesinin yanında "NVIDIA Araçları" şeklinde bir kaç sekme daha olması gerekiyor. Yani şu anda DEFAULT sürücü ile çalışıyorsunuz. Grafiklerin yavaşlama sebebi de bu bence. Bu durumda yapacağınız en iyi şey, uygun driver kurmak. Nvidia sitesinden indirebilirsiniz. Ancak mümkün olduğu kadar eski sürümlere bakın, çünkü bu tür eski aygıtlara yeni driver yüklemek ters etki yapıyor.

Eğer bulamazsanız, TNT2 M64' ün orjinal CD' si ve driverları halen var bende. İsterseniz gönderirim. Kolay gelsin.

teşekkürler cevap için :)
    ancak en önemlisi diye belirtmiştim driver yüklemek istedim donanımda uyumlu aygıt olmadığı söyleniyor...daha eski driveri bulabileceğim bir site yada nvidianın sitesinde (ki burada en son driverlar var sanırım) hangi bölümde bulabilirim...reklama girecekse ö.m atabilirsin....teşekkürler

• Google' da, "Nvidia 42.30" sürücüsünü aratın bence... Bende sorunsuz çalışıyor.

WHQL testinden de geçmiş bir sürücüdür.
  • teşekkürler msakalar kardeş...yüklüyorum driverları....bakalım nasıl bir sonuç elde edeceğim...tekrar bildiririm sonuçları
  • Tamam bulduğunuza sevindim...

Bu sürücüyü kurduktan sonra, DXDİAG taki "Test Direct 3D" testini ve 3D-Mark 2001 testini yapmanızı önerebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Ekran Kartını Görmüyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.