Şimdi Ara

Ekran Kartım İntel Gözüküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ekran kartı AMD 7500/7600 Series ama İntel 4000 gözüküyor dxdiagda, oyuna giriş launcherinde filan ne yapabilirim bu konuda bide görev çubugunu şeffaf yapamıyorum sanırım bu yüzden.

• Amd sitesinden driverları yükleyince düzelmesi lazım. Denediniz mi?
  • hi im bsavr kullanıcısına yanıt
    Geçiş ayarlarını yaptınız mı ? Amd catalsyt center ' dan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mecmast

Amd sitesinden driverları yükleyince düzelmesi lazım. Denediniz mi?

Hangi driverları indirmeliyim hocam söylediğim ekran kartının driverını bulamıyorum bi türlü
  • Hocam sırayla:

http://support.amd.com/en-us/download

bu siteye giriyorsunuz.

Aşağıda "Manually Select Your Driver" sekmesi var. Mavi renkte. Bir adet çark ve fare imleçi var simge olarak.

"Step 1: Select the type of system that you have:"

Buradan bilgisayar türünüzü seçiyorsunuz. Sanırım notebook kullanıyorsunuz. Buradan "Notebook Graphics" seçeceksiniz.

"Step 2: Select the product family your product belongs to:"

Buradan gpu ailesininden hangisi olduğunu seçeceksiniz. Tahminimce "Radeon HD Series" kullanıyorsunuz. Laptop üzerindeki etikette yazıyordur mutlaka. Touchpad'in yanındaki ufak etiketlerde.

"Step 3: Select your product:"

Buradan "Radeon HD 7xxxM series" seçeceksiniz.

"Step 4: Select the supported operating system that you have:"

Buradan da işletim sistemi.

Eğer sorun çıkarsa, bilgisayarınızın tam modelini buraya yazın ben yine hangi seçimi yapacağınız soylerim.

Bahsettiğim etiketler yok ise, ekran kartı modelini bulmakta zorlanırsanız: Aida Extreme Edition indirip kurun. Oradan tam net modeli alabilirsiniz. Farklı programlar da var yine kullanabileceğiniz.

• Forumda haberdar etmeyi bir türlü oğrenemedim. Bilgisayarım yavaş, az once yazdıklarım dondu, tekrar açıp kapatmak zorunda kaldım. Bu sefer olmuştur inş

@hi im bsavr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukoto -- 8 Mayıs 2015; 18:22:18 >
  • quote:

Hocam sırayla:

http://support.amd.com/en-us/download

bu siteye giriyorsunuz.

Aşağıda "Manually Select Your Driver" sekmesi var. Mavi renkte. Bir adet çark ve fare imleçi var simge olarak.

"Step 1: Select the type of system that you have:"

Buradan bilgisayar türünüzü seçiyorsunuz. Sanırım notebook kullanıyorsunuz. Buradan "Notebook Graphics" seçeceksiniz.

"Step 2: Select the product family your product belongs to:"

Buradan gpu ailesininden hangisi olduğunu seçeceksiniz. Tahminimce "Radeon HD Series" kullanıyorsunuz. Laptop üzerindeki etikette yazıyordur mutlaka. Touchpad'in yanındaki ufak etiketlerde.

"Step 3: Select your product:"

Buradan "Radeon HD 7xxxM series" seçeceksiniz.

"Step 4: Select the supported operating system that you have:"

Buradan da işletim sistemi.

Eğer sorun çıkarsa, bilgisayarınızın tam modelini buraya yazın ben yine hangi seçimi yapacağınız soylerim.

Bahsettiğim etiketler yok ise, ekran kartı modelini bulmakta zorlanırsanız: Aida Extreme Edition indirip kurun. Oradan tam net modeli alabilirsiniz. Farklı programlar da var yine kullanabileceğiniz.

Allah Razı olsun hocam deniyce şimdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ecmain. İnşallah sorununuz çozülür hocam.
  • quote:

Ecmain. İnşallah sorununuz çozülür hocam.

Hala böyle hocam
    Hocam "bilgisayarım"a sağ tıklayın. Yonet diyin. "Aygıt yoneticisi"ni seçin.

"Gorüntü bağdaştırıcıları"nı seçin.

Orda eğer iki adet GPU gozüküyorsa olmuştur demektir. Şu şekilde yani:

1. Intel HD Graphics
    2. ATI Radeon 7xxxx (bunun benzeri)

Eğer bu şekildeyse ve Başlat çubuğunun sağ at koşesindeki simgelerin içerisinde "Catalyst Control Center" Varsa sorun yoktur demektir.

Çift ekran kartı Notebooklarda, performans gerektiren durumlarda harici GPU, diğer işlemlerde dahili GPU kullanılıyor.

Yani "dxdiag" da bu şekilde çıkması sorun değil. Bende de vardı çift GPU'lu bir notebook. O da aynı şekilde sadece onboard chipset'i gosteriyordu.

Bir bakın, son durumun haberini bekliyorum
  • quote:

Hocam "bilgisayarım"a sağ tıklayın. Yonet diyin. "Aygıt yoneticisi"ni seçin.

"Gorüntü bağdaştırıcıları"nı seçin.

Orda eğer iki adet GPU gozüküyorsa olmuştur demektir. Şu şekilde yani:

1. Intel HD Graphics
    2. ATI Radeon 7xxxx (bunun benzeri)

Eğer bu şekildeyse ve Başlat çubuğunun sağ at koşesindeki simgelerin içerisinde "Catalyst Control Center" Varsa sorun yoktur demektir.

Çift ekran kartı Notebooklarda, performans gerektiren durumlarda harici GPU, diğer işlemlerde dahili GPU kullanılıyor.

Yani "dxdiag" da bu şekilde çıkması sorun değil. Bende de vardı çift GPU'lu bir notebook. O da aynı şekilde sadece onboard chipset'i gosteriyordu.

Bir bakın, son durumun haberini bekliyorum

Hocam evet catalsyt var ama dün simgesine sağ tıkladığımda amd ekran kartında ayarlar yapbiliyordum şimdi ise sağ tıkladığımda inteli gösteriyor sebebi nedir sizce

Hocam gormeden bir yorum yapmak istemiyorum. Şu anda eski bir laptop kullanıyorum Intel Chipset'li. Buradan da tarif edemem. Bir de CCC menüsü ezberimde yok.

Dün aklımıza gelmedi boşa kürek çektik gibi geliyor, şimdi aklıma geldi :)

Kullandığınız laptop'un tam modelini/seri numarasını paylaşır mısınız?

Kasanın altında olabilir ya da pil yuvasının altında.

Mobil GPU'ları notebook firmasının kendi sitesinden indirmemiz gerekiyordu.

Kusura bakmayın çok büyük gaflete denk geldi.
  • quote:

Hocam gormeden bir yorum yapmak istemiyorum. Şu anda eski bir laptop kullanıyorum Intel Chipset'li. Buradan da tarif edemem. Bir de CCC menüsü ezberimde yok.

Dün aklımıza gelmedi boşa kürek çektik gibi geliyor, şimdi aklıma geldi :)

Kullandığınız laptop'un tam modelini/seri numarasını paylaşır mısınız?

Kasanın altında olabilir ya da pil yuvasının altında.

Mobil GPU'ları notebook firmasının kendi sitesinden indirmemiz gerekiyordu.

Kusura bakmayın çok büyük gaflete denk geldi.

mb50ia1 yazıyor hocam casper
    Hocam Casper'ın sitesindeki driver bolümüne baktım şimdi. Seri no vs çok karışık. İnternette bir araştırın derim. Çoğu kullanıcı zaten Casper'dan şikayetçi zaten bu konuda.

Site bu:

http://www.casper.com.tr/yazilim-ve-surucu-arama

Bilgisayarınızın herhangi bir yerinde mutlaka bir bilgi vardır.

Düşük ihtimal de olsa, chipsetin yanma durumu var yanlış yükleme sonucu.

Bu sebepten, artık size bırakıyorum son durumu. Elimden gelen bu kadar :)

Forumlarda ararsanız laptopa yapıştırılmış bilgileri elbet bir çozüme ulaşırsınız diye tahmin ediyorum.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.