Şimdi Ara

EKRAN KARTIM KAC MB NERDEN ÖGRENEBİLİRİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
13.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar ekran kartım kac mb bilmiyorum ve örenmek yükseltmek istyrum fakat bi türlü ögrenemedim nerden örenebilirim

• masaüstüne sağ tıkla özellikler de,
    en son taba geç (Ayarlar)
    Altta "Gelişmiş"e tıkla,
    Açılan yeni pencerede 2. tabda yazar...
  • cok sağol =)
  • megabyte gore yukseltmemi yapılır allah için yha
  • en basiti pcyi açtığında karşına çıkan ilk siyah ekranda ram diye yazar kaç mb olduğu
  • Arkadaşım ekran kartını ram ine göre yükseltme mi yapılır?

Ekran kartlarında MB önemli değildir.

128MB önbelleği olan ve bu ihticaı olan bir ekran kartı, 8000MB ram i olan ama bunun 64MB ına ihtiyacı olan bir ekran kartına 2 kat fark basar. Yani 128MN ram i olan kart 8000MB olanı geçer.

Artık şu takıntıdan kurtulun. Ekran kartında ram kova işlevi görür sadece. Ama önemli olan o kovayı taşıyacak adamdır. Adam güçlü oldıuktan sonra ne yapar eder küçük kovayla da bir şeyler yapar.

Ama güçsüz bir adamın elinde ne yapacaksın kocaman kovayı.

Sana tavsiye bir dükkana girip ekran kartı alacağım dediğinde kaç MB olsun diye sorarlarsa hemen oradan kaç. Çünki bil ki seni kazıklayacaklar.

Ekran kartında ram değil, GPU, bellek arabirimi, bellek hızı, GPU hızı, shader hızı gibi değişkenler performansa etki eder. Ülkemizde araştırmayan etmeyen insanlara beş para etmez ekran kartlarını 512MB abi bu çok süper diye sattılar.

Benim komşum 256MB lık 5200 ü ile sürünürken ben 128MB lık 9550 ekran kartın ile keyifime keyif kattım.

Artık MB ı fazla olan kartı bir halt sanmayı bırakın.

• arkdslar ekran kartımı değişip daha iyi birsey ypmak istiyrum demek istemiştim nie bu kadar dallandırdınızki? bir cok oyunda görüntüm donuyo cünkü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kaç mb ram kullanıyorsunuz?
    21 yıl önce açıldı
    Hangi ekran kartı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kral_arthur_

arkdslar ekran kartımı değişip daha iyi birsey ypmak istiyrum demek istemiştim nie bu kadar dallandırdınızki? bir cok oyunda görüntüm donuyo cünkü

Kızmıyolar, yardımcı olmaya çalışıyolar.... Sen bize şimdiki ekran kartıın modelini ve bütceni yaz, sana ona göre alabileceğinin en uygun ve iyi olanını tavsiye edelim..
  • quote:

arkdslar ekran kartımı değişip daha iyi birsey ypmak istiyrum demek istemiştim nie bu kadar dallandırdınızki? bir cok oyunda görüntüm donuyo cünkü

Kızdığımız yok.

Bilgi vermeye çalışıyoruz. Mesajıma bakarsan bırak demiyorum bırakın diyorum.

Bu tarz konularda her zaman uyarımızı yaparız o kadar.

Sen sistemini ve bütçeni yazarsan sana yardımcı olabiliriz.
  • ekran kartının mb sini kahve falı baktırarak öğrenebilirsin...

şaka bir yana arkadaşlar gerekli cevabı vermışler
  • pentium 4 2.6 ghz 256 mb ram özelliklerne sahip bi pc m war ama yawas iste bide bazı oyunlarda ekran cok donuyo mesela bikac ay sonra call of duty 4 cıkcak sorunsuz oynamak istiyorum
  • quote:

pentium 4 2.6 ghz 256 mb ram özelliklerne sahip bi pc m war ama yawas iste bide bazı oyunlarda ekran cok donuyo mesela bikac ay sonra call of duty 4 cıkcak sorunsuz oynamak istiyorum

ne kadar bütçe ayırdın yeni karta
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

quote:

pentium 4 2.6 ghz 256 mb ram özelliklerne sahip bi pc m war ama yawas iste bide bazı oyunlarda ekran cok donuyo mesela bikac ay sonra call of duty 4 cıkcak sorunsuz oynamak istiyorum

ne kadar bütçe ayırdın yeni karta

üstad bütceden kastın ne anlamadım ? karta vercegim paradanmı bhsediysun? acıkcası ynisini almak istemyrum, bana ekran kartmın bütün özelliklerini görecegim yeri söyleyin yazim buraya ne gerekli söylerseniz cok iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral_arthur_ -- 12 Ağustos 2007; 1:41:20 >
  • burdan bişiler anlasılıyomu bilmiyorum ama koyim dedim
     EKRAN KARTIM KAC MB NERDEN ÖGRENEBİLİRİM?
  • Entegre ekran kartı bu. Muhtemelen anakart'da agp slotludur.
  • senin anakartın intel 865g chipsetli ve onboard ekran kartı var. orada görüldüğü gibide 64mb ve bunu ramden kullanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Arkadaşım ekran kartını ram ine göre yükseltme mi yapılır?

Ekran kartlarında MB önemli değildir.

128MB önbelleği olan ve bu ihticaı olan bir ekran kartı, 8000MB ram i olan ama bunun 64MB ına ihtiyacı olan bir ekran kartına 2 kat fark basar. Yani 128MN ram i olan kart 8000MB olanı geçer.

Artık şu takıntıdan kurtulun. Ekran kartında ram kova işlevi görür sadece. Ama önemli olan o kovayı taşıyacak adamdır. Adam güçlü oldıuktan sonra ne yapar eder küçük kovayla da bir şeyler yapar.

Ama güçsüz bir adamın elinde ne yapacaksın kocaman kovayı.

Sana tavsiye bir dükkana girip ekran kartı alacağım dediğinde kaç MB olsun diye sorarlarsa hemen oradan kaç. Çünki bil ki seni kazıklayacaklar.

Ekran kartında ram değil, GPU, bellek arabirimi, bellek hızı, GPU hızı, shader hızı gibi değişkenler performansa etki eder. Ülkemizde araştırmayan etmeyen insanlara beş para etmez ekran kartlarını 512MB abi bu çok süper diye sattılar.

Benim komşum 256MB lık 5200 ü ile sürünürken ben 128MB lık 9550 ekran kartın ile keyifime keyif kattım.

Artık MB ı fazla olan kartı bir halt sanmayı bırakın.

dostum çok hak veriyorum gidipde ABİ GEL SANA 7100 GS VEREYİM BAK BU 512 MB GÜZEL KART der veya X1050 Vereyim süper kart uçuyo

oysaki buradaki kartlar paylaşımlıdır kendi bellekleri 128 mbdir ramden 384 mb ram çekerek 512 mb haline gelirki bude HYPER MEMORY yazan kartlardır oysaki bir 9800 pro ya bu kartlar tercih edilirmi lakin x1600 pro dan daha çok performanslı kart sebebi 128 mb ama 256 BIT ama x1600 pro 128 BIT dir bu yüzden böyle ender detaylara dikkat etmelisiniz araştırmadan gidip yazıcıoğluna 512 mb kart almak istiyorum dersen sana 300 ytl ye x1050 gibi fason karta kazık atabilirler biraz yardımcı olduysam ne mutlu

• X1600 Pro, 9800 Pro'dan daha güçlü bir ekran kartıdır. 9800Pro@Xt ise X1600Pro ile aşağı yukarı aynıdır. X1600Pro 128 Bit 800 Mhz Ddr 2'ye sahip olabilir ancak 12 piksel işlemcisi ile shader performansı daha fazla.
  • kral arthur, o ekran kartı görevi gördüğünü sana mobo üzerindeki kartımsı, ne yazık ki birşeye yaramaz,
    yeni oyunların hepsinde yerlerde sürünür, yeni bir ekran kartı almak için bir miktar bütçe ayırsan iyi olur
  • güzel saglam bi ekran kartı ne kadar üstad? intel iyi markamı ? bide pc yi hızlandırmak istiyorum kendini cok kasıyo ne yapmam gerek ram mi yükseltmeliyim?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.