ok..BIOS tan ses kartımı kapatmışım. Açtım geri, simgeler geri geldi, sürücüyü güncelledim. Tüm bağlantılar ok..
AMA HALEN SES ALAMIYORUM..
Haftasonu geçti bi oyun yapamadık yeni kartla beah..
Benden başka kimse kalmadı galibe..
Diğer pinleri de deneyin. Buarada ses kartınızın programından ayar yapmanız gerekebilir.
Şunu deneyin:
quote:
Orjinalden alıntı: mamad
Diğer pinleri de deneyin. Buarada ses kartınızın programından ayar yapmanız gerekebilir.
Şunu deneyin:
Ya oraları hep karıştırdım ama tam hangisidini seçmeliyim çözemedim doğrusu.. Tamam o sizin işaretlediğinizi bi deneyeyim..
Pinlerde de şöyle bi durum var.. Söylediğiniz gibi 5 pin var, 2-2-1 şeklinde. Ben anakartın klavuzunda söylediği gibi ortadaki (3-4) e takıp deniyorum ancak o iki pinin hangisi hangisi o yazmıyor. Kablonun biri siyah biri kırmızı.. Gerçi iki kombinasyonu da denedim ama sonuç hala negatif..
Bu kadar zor olmaması lazım yaw..
quote:
Şunu deneyin:
Yaptım ama halen ses yok ...
up...
Hangi pinler olduğunu bilmediğim için tam olarak şu diyemiyorum. Hepsini tek tek deneyip programramdan farklı ayarları seçerek tekrarlayın. Tabi bu da baya uğraştıracaktır.
quote:
Hangi pinler olduğunu bilmediğim için tam olarak şu diyemiyorum. Hepsini tek tek deneyip programramdan farklı ayarları seçerek tekrarlayın. Tabi bu da baya uğraştıracaktır.
Pinler sizin söylediğiniz gibi 3-4 olmalıymış; anakartın kullanma kılavuzunda açıkça gösteriyor. Ancak halen ses alamıyorum.. Çok büyük ihtimal ufak birşeyi atlıyoruz , bi yere bi tik konucak belki henüz bulamadım..
Denetim masasındaki ses ayarlarının orta sekmesindeki 'ses' bölümünde HDMI yi bulamadım. Anakarttan ses alamadığımda BIOS dan HDMI portu seçtiğimde buraya o seçenek düşmüştü ancak şimdi düşmüyor.
Bu başlık uzadı sırf bu konu için yeni başlık açıcam.. Mutlaka bulucaz DH ailesi olarak ama du bakalım..
Çok teşekkürler detaylı yardım ve uğraşlarınız için..