Şimdi Ara

Ekran kartımı okutamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Söze nereden başlasam acaba... Asus marka ve M2A-VM modelindeki anakartımın güncel yazılım indirme ve kurma programı vasıtasıyla,www.asus.com sitesinde tavsiye edildiği üzere en güncel bios sürümünü bilgisayara yükledim, aslında yüklenip yüklenmediği konusunda emin değilim ki sıkıntı burada başlıyor. Yükleme tamamlanıp PC yeniden başlatıldığında sistem açılmıyor sürekli kendini resetliyordu. Bin bir zorlukla biosu eski haline getirmeyi başardım fakat herşey eskisi gibi değildi. Asus marka Nvidia GS 8400 ekran kartımdan monitör'e herhangi bir görüntü gitmiyordu velakin sistem çalışıyordu. Bu durumda çalışan sistemi görebilmek ve kullanabilmek için On-Board Ati chipset'li ekran kartını kullanmaya başladım ki hala daha onu kullanıyorum.
    Kendime, arıza nereden veya neyden, hangi parçadan kaynaklanıyor diye bir soru yönelttiğimde, cevap olarak ve de çözüm yöntemi olarak şunları uyguladım;
    + Ekran kartımı başka bir PCI-Ex slotlu anakartta denedim ve aldığım sonuç pozitif, ekran kartım sağlıklı bir şekilde çalışmaktaydı.
    + Yeni sayılabilecek ve başka bir PC de çalışmakta olan ekran kartını kendi anakartıma monte ettiğimde ise sonuç yine pozitif. Kısacası slot arızalıdır düşüncem ortadan kalktı.
    - Ekran kartlarından birinin chipseti nvidia diğeri ise ati idi.

Tüm bunların bir özetini çıkarıp ''-bios güncelledim ekran kartım artık çalışmıyor!!'' ifadesini kullanmak istemedim. Yardım edebilecek arkadaşların bunları bilmesi daha iyi olacaktır kanaatimce. Şimdiden elinize sağlık.
    Son bir not; konuyu doğru yere açamadıysam acemiliğime verin...

• bios güncelledin, ekran kartın artık çalışmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 25 Kasım 2011; 5:40:24 >
  • Bu sabah itibariyle chipseti nvidia olan başka bir ekran kartı ile de test ettim sonuç tekrar pozitif. Evet bios güncelledim ve (sadece) kendi ekran kartım çalışmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adarhyme -- 25 Kasım 2011; 8:53:28 >
  • Bu işlerden anlayan biri varsa oda ancak bu sitededir demiştim kendime, yazık...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.