Şimdi Ara

#Ekran Kartına Overclock&Stabilize Testi Yapma Resimli Anlatım# (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
9
Favori
6.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hala bu gpu toolu calıstırabilmiş değilim :D program meme yapıyor bende zımpara lazım herhalde
  • bu işlemleri yaparak hd5830 xtreme kartı cpu 875 ten kaça kadar çıkarabilirim kart boşta 50 derece.
  • Acaba msi after burnerda power limiti sağa dogrumu sola dogrumu sonuna getireceğiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: pocoloco

Acaba msi after burnerda power limiti sağa dogrumu sola dogrumu sonuna getireceğiz

Sizce?
  • Esseklik ettim bilmedegim icin kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pocoloco

Esseklik ettim bilmedegim icin kolay gelsin

Estagfurullah , sorunuz biraz garip geldine cunku artma eylemi genelde saga cekince olur.
  • yok ben fotografı gorunce ikilemde kaldım orada solda pasif şekilde duruyor gibime geldi ondan şimdi overclock için başlıyorum teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

Merhaba arkadaşlar, burada sizlere "MSI afterburner" programı kullanarak nasıl overclock yapılacağını ve yaptığımız overclocku nasıl test edeceğimizi anlartacağım.

Gerekli Programlar:

MSI AfterBurner: LİNK

Gpu Tool: LİNK

1-) Öncelikle indirmiş olduğumuz "AfterBurner" yazılımını zip den çıkarıp kuruyoruz.

2-)AfterBurner ı çalıştırıp "settings" butonuna tıklıyoruz.
     #Ekran Kartına Overclock&Stabilize Testi Yapma Resimli Anlatım#

3-)Sarı ile vurgulamış olduğum kutucukları işaretliyoruz sonrasında tamam a basıyoruz.

4-)GPU Tool programını çalıştırıyoruz ve sarı ile vurguladığım butona tıklıyoruz.

5-)Fan hızını manuel olarak %100 e ALMAYIN, auto da kalsın, sebebi ise oyunlarda auto fanda kullanacağınız için bizde auto fandaki stabil değerleri bulacağız.

5a-)Eğer Kepler mimarili kartınız varsa(GTX670/680): After burner üzerinde Core voltage artırmanız bir işe yaramıyacaktır onu geçiniz, power limiti en sona getiriniz ve Apply butonuna tıklayınız.

5b-)Notebook ekran kartına oc yapıyorsanız, fan hızı,power limit yada core voltage ye müdahale edemezsizin.

5c-)Bunların dışında üzerinde yazılımsal voltaja izin veren voltaj regülatörü olan karta sahipseniz ki yukarıda söylemiş olduğum ayar kısmındaki kutucukları işaretleyince voltaj artırma barı aktif olacaktır.(MSI power edition kartlarda 3 adet voltaj kutucuğu olmaktadır).Bu voltaj barını en sona getirip Apply e basınız.

6-)Core Clock kısmını 10 ar Mhz artırarak ilerleyin her artırdığınızda Apply e basın.Taki çalışan Gpu Tool programı resimdeki gibi sarı nokta hatası verene kadar.Orada en son hatayı kaç saniye önce verdiğini gösteriyor ve oradaki yazı ilk hatadan itibaren çıkmakta, 5dk boyunca 2. bir hata vermezse bulunduğunuz hızlarda stabil demektir yani last error 600sn olana kadar test ettirin.Şimdi coreyi bulduk sıra memory de bunuda aynı şekilde artırıp max değerini bulabilirsiniz.

çok teşekkürler anlatım için çok yararı olabilecek bir yazı. bende notebook var Nvdia gt525 m var buna anlattığın gibi overclock yapabilirmiyim herhangi bir hata verirmi acaba şimdiden çok teşekkürler

• denemek lazım genelde %30 alıyor onlar.
  • http://imageshack.us/photo/my-images/688/313233.jpg/

Sizin sayenizde birşeyler yapabildim teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocoloco -- 19 Eylül 2012; 1:54:38 >
  • Forumdan takip ettiğim kadarıyla gayet başarılı yazılarınız var biz öğrenci arkadaşların gayet işine yarıyacak bir bilgi basit oc yapılımını anlatmıssınız ilk defa bukadar kolayını gördüm diyebilirim :)
    Bir sorum olucak kartık hd4650 elle tutulabilir birşeyler alabilirmiyim sizce oc den, ve after burner benim kartımda çalışırmı msı değil çünkü kartım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozieekus

Forumdan takip ettiğim kadarıyla gayet başarılı yazılarınız var biz öğrenci arkadaşların gayet işine yarıyacak bir bilgi basit oc yapılımını anlatmıssınız ilk defa bukadar kolayını gördüm diyebilirim :)
    Bir sorum olucak kartık hd4650 elle tutulabilir birşeyler alabilirmiyim sizce oc den, ve after burner benim kartımda çalışırmı msı değil çünkü kartım ?

İllaki oc birşeyler katar ama ne kadar olur bilemem, afterburner marka seçmeksizin hepsinde çalışır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozieekus

Forumdan takip ettiğim kadarıyla gayet başarılı yazılarınız var biz öğrenci arkadaşların gayet işine yarıyacak bir bilgi basit oc yapılımını anlatmıssınız ilk defa bukadar kolayını gördüm diyebilirim :)

İllaki oc birşeyler katar ama ne kadar olur bilemem, afterburner marka seçmeksizin hepsinde çalışır.

Teşekkürler. Biran önce eve gitmeye can atıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahcelik

quote:

Merhaba arkadaşlar, burada sizlere "MSI afterburner" programı kullanarak nasıl overclock yapılacağını ve yaptığımız overclocku nasıl test edeceğimizi anlartacağım.

Gerekli Programlar:

MSI AfterBurner: LİNK

Gpu Tool: LİNK

1-) Öncelikle indirmiş olduğumuz "AfterBurner" yazılımını zip den çıkarıp kuruyoruz.

2-)AfterBurner ı çalıştırıp "settings" butonuna tıklıyoruz.

3-)Sarı ile vurgulamış olduğum kutucukları işaretliyoruz sonrasında tamam a basıyoruz.

4-)GPU Tool programını çalıştırıyoruz ve sarı ile vurguladığım butona tıklıyoruz.

5-)Fan hızını manuel olarak %100 e ALMAYIN, auto da kalsın, sebebi ise oyunlarda auto fanda kullanacağınız için bizde auto fandaki stabil değerleri bulacağız.

5a-)Eğer Kepler mimarili kartınız varsa(GTX670/680): After burner üzerinde Core voltage artırmanız bir işe yaramıyacaktır onu geçiniz, power limiti en sona getiriniz ve Apply butonuna tıklayınız.

5b-)Notebook ekran kartına oc yapıyorsanız, fan hızı,power limit yada core voltage ye müdahale edemezsizin.

5c-)Bunların dışında üzerinde yazılımsal voltaja izin veren voltaj regülatörü olan karta sahipseniz ki yukarıda söylemiş olduğum ayar kısmındaki kutucukları işaretleyince voltaj artırma barı aktif olacaktır.(MSI power edition kartlarda 3 adet voltaj kutucuğu olmaktadır).Bu voltaj barını en sona getirip Apply e basınız.

6-)Core Clock kısmını 10 ar Mhz artırarak ilerleyin her artırdığınızda Apply e basın.Taki çalışan Gpu Tool programı resimdeki gibi sarı nokta hatası verene kadar.Orada en son hatayı kaç saniye önce verdiğini gösteriyor ve oradaki yazı ilk hatadan itibaren çıkmakta, 5dk boyunca 2. bir hata vermezse bulunduğunuz hızlarda stabil demektir yani last error 600sn olana kadar test ettirin.Şimdi coreyi bulduk sıra memory de bunuda aynı şekilde artırıp max değerini bulabilirsiniz.

çok teşekkürler anlatım için çok yararı olabilecek bir yazı. bende notebook var Nvdia gt525 m var buna anlattığın gibi overclock yapabilirmiyim herhangi bir hata verirmi acaba şimdiden çok teşekkürler

laptopa overclock yapmanıza tavsiye etmem.ilerde pişman olursunuz.

• ben asus gtx 570 var günlük kullanım için stabil degerler neler acaba msı after var bende voltaj vermeden o.c yapabilirmiyim
  • bilgi için tşkler :)
  • Öncelikle paylaşım için teşekkürler. Ben Zotac Geforce GTS 250 1GB ekran kartını kullanıyorum. Bu karta overclock yapmaya değer mi? Yani iyi bir performans artışı sağlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blart -- 8 Ekim 2012; 19:14:06 >
  • Benim de boost değerleri hakkında takıldığım bir durum var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartımın fabrika çıkışı boost değeri 1046, fakat Gpu-Z'nin Render Test'ini çalıştırıp Gpu Core Clock kısmını gözlemlediğimde bu değer 1150 olarak gözüküyor. Overclock ile boost değerini misal 1138'e yükseltince Gpu Core Clock bu sefer 1242'ye çıkıyor. Kart yük altında iken öngörülen boost değerinin neden üzerine çıkıyor olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Blart

Öncelikle paylaşım için teşekkürler. Ben Zotac Geforce GTS 250 1GB ekran kartını kullanıyorum. Bu karta overclock yapmaya değer mi? Yani iyi bir performans artışı sağlar mı?

Tabiki sağlar bellekleri 1100 , core yi ise 750 yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackeagle

Benim de boost değerleri hakkında takıldığım bir durum var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartımın fabrika çıkışı boost değeri 1046, fakat Gpu-Z'nin Render Test'ini çalıştırıp Gpu Core Clock kısmını gözlemlediğimde bu değer 1150 olarak gözüküyor. Overclock ile boost değerini misal 1138'e yükseltince Gpu Core Clock bu sefer 1242'ye çıkıyor. Kart yük altında iken öngörülen boost değerinin neden üzerine çıkıyor olabilir?

gpu-z ana ekranındaki boost hiçbir anlam ifade etmiyor kartınızın esas boost hızı renderdaki değerdir karta oc yapınca haliyle boostda oc olmuş oluyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.