Şimdi Ara

Ekran kartına overclock yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde ısınma sorunu olmayan bir leptop var, overclock için kendi yazılımı var içinde oradan overclock yapmak istiyorum ancak şeyi anlamadım. çekirdek hızıyla birde bellek hızıyla oynayabiliyoruz. Mesela çekirdeği 100 arttırdım belleği kaç arttırmam lazım ? Teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam laptopa yapmanızı önermem
  • Neden ? Leptobun yanında gelen dvdde o işe yarayan yazılım var. Birde gpu nun %99 cpu nun %70 kullanıldığı anlarda bile en fazla 68 derece falan gördüm ısı sıkıntısı yok yani.
  • Shellot kullanıcısına yanıt
    hocam ben yaptım gtx 950m kartıma core 135 (1124mhzden 1259 mhzye) verdim memorye 225 mhz (900 küsürden 1124) verdim daha fazlada verilebilir belki ama ben riske girmek isitemedim etsde 35 fps alırken 50 fpsye çıktı şehir içlerinde 35 altına düşmüyor gayet memnunum tabi overclock yaparken yavaş yavaş yapmanızı oneririm birden yüksek değer vermek sorun yapabilir ısı ve fps değerlerini kontrol ederek halledebilirsin öyle korkulacak bişey yok ama ilk yaparken baya tırstım yalnız ekran kartıın nvidia ise bu dediğim geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbl0000 -- 2 Ekim 2016; 0:07:33 >
  • Benim sorduğum şey o 2 tane arttırdığımız şey varya işte onların birbirine oranı nasıl olmalı birini 10 arttırınca diğerinide mi 10 yoksa orana göre mi falan nasıl
  • Shellot kullanıcısına yanıt
    oran olarak ayarlamadım ben ikisini aynı anda 10 ar 10ar arttırdım core frekansı sona dayanınca daha fazla izin vermiyor program diğer memory olanı arttırmaya devam ettim fps artışını fark edince fazla zorlamadan bıraktım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı ve işlemci
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.