Şimdi Ara

Ekran Kartına Overclock Yapmak (Resimli Anlatım) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
12
Favori
140.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Riva ile ekran kartı saat hızını düşürebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bymerty

onboard ekran kartına bu programla yapabilirmiyiz HD 3200 ekran kartı onboard

hd3200 oc potansiyeli olarak çok yüksek bir ekran kartı bence hd3200'e biostan oc yaparsanız daha fazla performans alırsınız kuzey köprüsünün üzerine ufak bir fan takın kuzey köprüsüne biraz voltaj verin bölelikle ben hd3300le 980 mhzye kadar çıkardım gfx hızını ramlerde 1600mhz 'di gta4ü orta detayda kasmadan rahat oynayabiliyordum.hd3200 için programa gerek yok biostan çok daha rahat oc oluyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: engınus

benim Zotac Geforce 9400gt kartım var gpuz riva tunerdeki mavi yerler tamamen mavi sonuna kadar açsam patlarmı acep birde masa üstünde sabit olarak 55-56 derece çokmu fazlastandar ısısı?

9400gtyi bende kullandım bende full oc yaptım ama 9400gtde potansiyel yok 9600gt o yönden çok daha iyi onboard hd3300 ile 9400 gtye açık ara fark attım test programlarında o kartla yapabilecekleriniz sınırlı
  • bende o mavi çizgiler çkmıyor
  • HD3200 LOW AYAR 35 FPS ALIYORUM NASIL SİZCE
  • yeni resimler buyrun
     Ekran Kartına Overclock Yapmak (Resimli Anlatım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fear Dot Com -- 11 Ağustos 2010; 1:44:17 >
  • benim için çok yararlı bi konu olmuş
  • Ellerine Sağlık , ama hiç bilmeyenler için MSI afterburner öneririm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoguK@N

Merhaba. Forumda ekran kartına overclock yapmak için bir belge bulamayınca ben bir tane hazırlayayım dedim. Umarım beğenirsiniz.

Not: Yazı içinde Overclok kelimesini OC olarak kısalttım.

Başlamadan önce ekran kartınızın güzel bir soğutması olup olmadığını kontrol edin, bu yazıyı sadece yol göstermek için yazıyorum, eğer ekran kartınız zarar görürse hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmem.

Güzelce korkuttuktan sonra artık başlayabiliriz

Gerekli olan programlar:

-GPU-Z (indirmek için tıklayın)
    -RivaTurner (indirmek için tıklayın)

Bunlar dışında başka programlarda kullanılabilir tabiki ama benim önerdiklerim bunlar. Bu kadar konuşmak yeter artık başlayalım. Öncelikle GPU-Z'u açıp ekran kartımızın özelliklerini görelim. Şu anda bizi kırmızı ile işaretlediğim bölüm ilgilendiriyor.

Gördüğümüz gibi GPU Clock bölümü Default Clock bölümü ile aynı. Bu bize ekran kartımızın şimdilik OC'siz olduğunu gösteriyor. Ama bizim amacımız OC yapmak Ayrıca OC yapmadan önce yukarıdaki Sensors sekmesinden ekran kartınızın OC'siz sıcaklıklarına bakarsanız iyi olur.

Şimdi RivaTurner adlı programı açalım. İlk açılışta donanımı incelediği için açılması biraz uzun sürebilir. Program açıldığında karşımıza şöyle bir ekran gelecek

RivaTurner açıldıktan sonra kırmızı ile işaretlediğim yerlere tıklayalım

Düğmeler üst üste geldiği için kırmızı çizgiler pek güzel olmadı

İşte en sonunda ekran kartımıza OC yapacağımız ekran. Ayrıca en çok dikkat etmemiz gereken ekran. Eğer OC değerini fazla abartırsanız ekran kartınıza hasar verebilirsiniz. Neyseki RivaTurner ekran kartımızın yaklaşık sınırını mavi ile belirtiyor. Mavi bölümü geçmedikçe sorun yaşamayız.

Ben yukarıdaki ekranı aşağıdaki gibi yaptım. Karttan karta bu değerler değişir.

Eğer değişikliklerin bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra gitmesini istemiyorsanız turuncu ile işaretlediğim bölüme tik atın. Artık Uygula düğmesine basıp ve OC'li ekran kartımızın tadını çıkaralım Son olarak OC'mizin doğruluğunu kontrol edelim.

Umarım yararlı bir yazı olmuştur. Yorumlarınızı bekliyorum.

senin yaptığın oc de mavi şeridin bitmesine çok var daha fazla yapabilirmiydin yapabiliyorsan neden yapmadın
    birde oc nin ekran kartında bi takımgötürüleri varmıdır zarar falan yani mesela ömrünü azaltabilirmi

•  Ekran Kartına Overclock Yapmak (Resimli Anlatım)

Ekran kartım Evga Gts 250, Evga Precision ve OC Scannerı kullanarak bu sonuçları elde ettim. Hava sogutmadır ve yaklaşık 3 aydır bu şekilde kullanıyorum performansı gayet güzel

3DMarkVantage'da P'de 7K Gpu Skoru elde ettim.

• Merhaba doğukan arkadaşım eline emeğine sağlık çok güzel bir anlatım ve paylaşım olmuş.

Asus EAH 5970 kullanıyorum Sence standart soğutucusu ile OC yapmamda sorun olurmu ?
  • Konu müthiş. Çok teşekkür ederim. Benim için çok yararlı oldu. Üst konu olmalı bu
  • süperrr. çok çok teşekkürler.
  • overclock öyle 10-20 mhz ile olmaz böyle olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 17 Eylül 2010; 12:21:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Bende Rivatuner ekranı bu şekilde çıktı arkadaşlar. "Destekleyen sürücü yok" gibi bir hata veriyor????

Rivatuner destekleyen sürücü yok hatası verir ise, required signed drivers gibi bi hata mesajı alıyosanız yani şunları yapın sırayla

1-) CMD.exe yi açın, komut satırına net user administrator /active:yes yazın.
    2-) log off olun ve administrator accountunuz ile log in olun (artık admin olarak giriş yapabilirsiniz yukarıdaki koddan sonra)
    3-) CMD.exe yi çalıştırın
    4-) bcdedit -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS komutunu yazın
    5-) şimdi Rivatuner'i kaldırın ve yeniden kurun.
    6-) yeniden başlatma istiyor ise (ki istememesi lazım) başlatın. Rivatuner artık çalışıyor olmalı.

• ati kartlar için ati tray tool en kapsamlısı
  • bende zotac gts 250 1gb 256 bit ddr3 stok fanlı ekran kartına overclock yaptım yüksüz max 60 derece oluyor yükte max 70 oluyor acaba biraz daha sınırları zorlıyımmı yoksa yetermi ?
  • bende overclocking sayfası silik gözüküo yani üstünde oynama yapamıorum ne yapıcam ?? ayrıca driver desteklenmio dio nvidia nın son driver ı yüklü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarı dew -- 21 Eylül 2010; 10:41:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sarı dew

bende overclocking sayfası silik gözüküo yani üstünde oynama yapamıorum ne yapıcam ?? ayrıca driver desteklenmio dio nvidia nın son driver ı yüklü.

overclocking butonunun hemen altındaki kutucuğu işaretlemen gerek
    Enable driver-level hardware overclocking yazısının yanındaki kutu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.