Bir kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim. * 3080 Ti ile 3090 arasındaki tam fark nedir hangisi ne sebeple tercih edilmeldir. *3090 nın üstü sizce gelir mi? Gelir ise tahminen ne zaman? *şu anda ekran kartı istenen fiyattan çok fazlaya satılıyor yada piyasada yok, nereden temin edebilirim yada hep böyle mi sürücek bu piyasa. *yurtdışından getirmek mantıklı mı ? Eğer evet ise nasıl getirtebilirim *internette gördüğüm birden fazla adda 3080 ti adı var bunlar aynı mı ? Örnek (MSI GeForce RTX 3080 Ti GAMING X TRIO 12G GDDR6X 384 Bit Ekran Kartı == ile == ASUS TUF GAMING GeForce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384 Bit Ekran Kartı , bunun gibi marka adları olan) teşekkürler. |
Ekran Kartını Sizce Ne Yapmalıyım 3080 Ti Vs 3090 Ve Bulunabilirlik.
-
-
- asıl fark birinde 24g vram olması
- uzun süre gelmeyeceğini düşünüyorum, firmalar üst sınırları zorlamak istemez. daha yeni çıktı, 2 sene sonra ti 4 sene sonra gerçek anlamda farka sahip bir model olacaktır, şahsi görüş, gözlem ve tahminlerimdir
- acil ihtiyacınız yoksa erteleyin. mining yüzünden fiyatlar şişmiş durumda, kartı fahiş fiyattan alsanız bile birkaç ay önce madencilik yaparak %30-%50 değerini kazmak mümkündü şu an hem mining kazancı düşük hem kartlar pahalı. tahminim mining kazancının daha da düşeceği ve kartların ani bir şekilde değer kaybedeceği yönünde. %50 kazım yapan LHR kartlar sayesinde madenci ilgisi azaltıldı.
- türkiyeden toplu bilgisayar alanlar dışında kart alanlar nasıl aldı bilmiyorum. örneğin 5 mayıs vatan faturalıdır diye ilan var. 5 mayısta hiçbir vatanda stok yoktu. tanıdığa, çalışanlara gidiyor tr'de kartlar uzun süredir.
- MSI, ASUS bunlar üreticidir. TUF, ROG, STRIX, bunlar serilerdir kaliteyi etkiler. MSI tarafında örneğin VENTUS, SUPRIM, GAMING gibi seriler görürsünüz. MSI'da bir tık üstte olan kartların adına X eklenir. Bir seride iyi olan model başkasında olmayabilir. Soğutma sistemi genellikle kelimeyle ifade edilen kısmı baz alır.
Ciddi bir yatırım yapacaksınız, elinizde para varsa döviz tutup 1-2 ay araştırın inceleyin derim. Döviz tuttuğunuzda "keşke alsaydım" demekten kurtulursunuz
Bilgisayar toplarken gereksiz parçalara fazla harcama yapmak çok kolaydır. Önce bütçenizi, amacınızı, beklentilerinizi belirleyin. Sonra kendinize bir yükseltme haritası çizin.
Genel olarak son nesil anakart ve işlemci alanlara "early adopter tax" adıyla da geçen ekstra masraf bindirilir. Bilgisayar toplayanların çoğu bir önceki senenin teknolojisini kullanır. Yeri geldiğinde, 4-5 yılda bir çıkan ekran kartlarında örneğin bazen bu parayı vermek mantıklı olur çünkü alınan eski ekran kartları aniden değerini yitirerek yükseltme masrafını artırır. Bu durum şu an için geçerli değil. Şu an ne 1xxx ne 2xxx ne 3xxx NVIDIA kartı MSRP denilen fiyatın üzerine almanızı tavsiye etmem.
-
quote:
Orijinalden alıntı: U011E- asıl fark birinde 24g vram olması
- uzun süre gelmeyeceğini düşünüyorum, firmalar üst sınırları zorlamak istemez. daha yeni çıktı, 2 sene sonra ti 4 sene sonra gerçek anlamda farka sahip bir model olacaktır, şahsi görüş, gözlem ve tahminlerimdir
- acil ihtiyacınız yoksa erteleyin. mining yüzünden fiyatlar şişmiş durumda, kartı fahiş fiyattan alsanız bile birkaç ay önce madencilik yaparak %30-%50 değerini kazmak mümkündü şu an hem mining kazancı düşük hem kartlar pahalı. tahminim mining kazancının daha da düşeceği ve kartların ani bir şekilde değer kaybedeceği yönünde. %50 kazım yapan LHR kartlar sayesinde madenci ilgisi azaltıldı.
- türkiyeden toplu bilgisayar alanlar dışında kart alanlar nasıl aldı bilmiyorum. örneğin 5 mayıs vatan faturalıdır diye ilan var. 5 mayısta hiçbir vatanda stok yoktu. tanıdığa, çalışanlara gidiyor tr'de kartlar uzun süredir.
- MSI, ASUS bunlar üreticidir. TUF, ROG, STRIX, bunlar serilerdir kaliteyi etkiler. MSI tarafında örneğin VENTUS, SUPRIM, GAMING gibi seriler görürsünüz. MSI'da bir tık üstte olan kartların adına X eklenir. Bir seride iyi olan model başkasında olmayabilir. Soğutma sistemi genellikle kelimeyle ifade edilen kısmı baz alır.
Ciddi bir yatırım yapacaksınız, elinizde para varsa döviz tutup 1-2 ay araştırın inceleyin derim. Döviz tuttuğunuzda "keşke alsaydım" demekten kurtulursunuz
Bilgisayar toplarken gereksiz parçalara fazla harcama yapmak çok kolaydır. Önce bütçenizi, amacınızı, beklentilerinizi belirleyin. Sonra kendinize bir yükseltme haritası çizin.
Genel olarak son nesil anakart ve işlemci alanlara "early adopter tax" adıyla da geçen ekstra masraf bindirilir. Bilgisayar toplayanların çoğu bir önceki senenin teknolojisini kullanır. Yeri geldiğinde, 4-5 yılda bir çıkan ekran kartlarında örneğin bazen bu parayı vermek mantıklı olur çünkü alınan eski ekran kartları aniden değerini yitirerek yükseltme masrafını artırır. Bu durum şu an için geçerli değil. Şu an ne 1xxx ne 2xxx ne 3xxx NVIDIA kartı MSRP denilen fiyatın üzerine almanızı tavsiye etmem.
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim baya aydınlandım. 3080 Ti için bir bilgisayar toplamak istiyorum. Yurtdışında çalışıyorum, dolasıyla maaşım dolar. Kendime bir sistem yaptım 3080 Ti için sizle de paylaşmak istiyorum. Sizin görüşünüzü merak ettim.
Sizce bu oluşturduğum sistem nasıl ? 3080 Ti için oluşturdum. Ayrıca SSD sıkıntım var öneriniz varmı?
SAMSUNG 500GB 980 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (6900MB Okuma / 5000MB Yazma) baya güzel bir ssd ama
2 TB yını bulamıyorum birde fiyatı pahalı sanırım.
PCL 4 okuma hızı yüksek bir şeyler arıyorum ve TB sı da yüksek olursa güzel olur 8TB yapmak istiyorum ama sanırım 4TB olucak gibi fiyatları cok pahalı
-
Anakart çok extreme kalmış. Ramler, sıvı soğutma ve kasa pahalı.
1 TB M2 yanına standart 1 TB SSD gider gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaos_3492 -- 8 Haziran 2021; 19:48:18 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: WhiteQuestÖncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim baya aydınlandım. 3080 Ti için bir bilgisayar toplamak istiyorum. Yurtdışında çalışıyorum, dolasıyla maaşım dolar. Kendime bir sistem yaptım 3080 Ti için sizle de paylaşmak istiyorum. Sizin görüşünüzü merak ettim.
Sizce bu oluşturduğum sistem nasıl ? 3080 Ti için oluşturdum. Ayrıca SSD sıkıntım var öneriniz varmı?
SAMSUNG 500GB 980 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (6900MB Okuma / 5000MB Yazma) baya güzel bir ssd ama
2 TB yını bulamıyorum birde fiyatı pahalı sanırım.
PCL 4 okuma hızı yüksek bir şeyler arıyorum ve TB sı da yüksek olursa güzel olur 8TB yapmak istiyorum ama sanırım 4TB olucak gibi fiyatları cok pahalı
Alıntıları GösterBu parçaları ve ekran kartını türkiyeden mi alacaksınız? intelde x serisi amd'de threadripper dizmeyi düşünebilirsiniz. bu sayede 4x ram kullanma şansınız olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: U011EBu parçaları ve ekran kartını türkiyeden mi alacaksınız? intelde x serisi amd'de threadripper dizmeyi düşünebilirsiniz. bu sayede 4x ram kullanma şansınız olur.
Alıntıları GösterŞuan için sadece ekran kartını yurtdışına çıkacağım için direkt uçakla yanımda getirebilirim ama diğer parçalaeı türkiyeden almayı düşünüyorum ama tabi sizin başka fikirleriniz yada öneriz var ise o başka, nereden nasıl ve hangi parçaları güvenilir şekilde getirebilceiğimi söyler iseniz öğlede yapabilirim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: WhiteQuestŞuan için sadece ekran kartını yurtdışına çıkacağım için direkt uçakla yanımda getirebilirim ama diğer parçalaeı türkiyeden almayı düşünüyorum ama tabi sizin başka fikirleriniz yada öneriz var ise o başka, nereden nasıl ve hangi parçaları güvenilir şekilde getirebilceiğimi söyler iseniz öğlede yapabilirim.
Alıntıları Gösterhttps://forum.donanimhaber.com/inventus-ve-vektron-rezilligi-arizali-kart-teslimati--149405710
şu konulara bakın hocam, türkiyeden aldığınız tüm ürünlerde sorun yaşarsanız yaşayacağınız durumun özetidir.
3080Ti hariç 18.000 verecekseniz bence threadripper toplamayı deneyin. intel tarafında 11***X serisi kartlar henüz çıkmadı sanıyorum, xeon tarafında seçeneklerinize bakın. Anakart ile işlemciyi yurtdışından temin edebiliyorsanız çok büyük avantajınız olur.
Ben şahsen yurtdışı amazonlardan alıyorum kasa ve monitör dışında tüm parçaları. Corsair PSU'lara 10 yıl garanti veriyor yurtdışında, burada 2 yıldan sonra elinizde hiçbir şey kalmıyor. RAM alacaksınız diyelim, neredeyse her büyük marka ömür boyu garanti verirken buradan aldığınız RAM yanlış seri numaralı olabiliyor, iade etmek istediğinizde distribütöre gidin, oraya gidin diye topu başkasına atmaya çalışıyorlar.
1500 euroyu geçmeden 2 parça şeklinde sipariş verirseniz ayrı tarihlerde gümrüğe girecek şekilde, avrupa amazon mağazaları özellikle .de çok iyidir. Satıcısının Amazon Eu Sarl olmasına dikkat edin. Fikriniz değişirse iade kargosunu bile karşılıyorlar.
Grafik ve mimari için kesinlikle intel sistem öneriyorum. En yüksek performansı elde edemezsiniz belki ama stabil olarak aldığınız performans çok daha yüksek olur.
Sistemde tavsiyelerim şunlar:
4 kanallı alacaksanız 4x16 RAM
2 kanallı alacaksanız 2x16 RAM minimum
Anakartların en üst modellerinde gereksiz, asla kullanmayacağınız premium özellikler olur. 20gbit ve üzeri LAN bağlantısı türkiyede çoğu ortamda yaramayacaktır. Thunderbolt ile GPU veya HDD bağlama ihtimaliniz yoksa boşa para vermeyin. Bu bant genişliğini kullanacak modemler aletler çıktığında bilgisayarınız eskidiğinden değiştirmeyi düşünürsünüz zaten. 1-2 sene sonra yükseltmek istediğinizde ilk alış fiyatının beşte birine kadar düşebilir anakart. Bu yüzden "diminishing returns" nerede başlıyor ona dikkat etmek, üzerine gitmemek gerekir.
Corsair soğutucu yerine Arctic Freezer II (280 yerine 360 ve 420 alacak bütçeniz var, sıcak bir işlemciniz varsa mutlaka düşünün)
Sağlam ve geniş bir kasa alın, ileride büyük kartlara yükseltme yapabilirsiniz
1000W platinyum titanyum PSU bulabilirsiniz yurtdışında 250-300 dolara. normal yükte toplam tüketimi hesaplayıp 2 ile çarpın. uzun süre Idle duracaksa bilgisayar gold üzeri PSU seçin
özellikle AMD tarafında RAM timing'lerini çok iyi araştırın. RAM alırken AMD-Intel optimize seçenekleri bulunur bunlara iyi bakın.
Phanteks p500A tank gibi kasadır tavsiye ederim
-
Yurtdışında çalışıyorsun?
Dostum, Newegg'ten çek bir tane RTX 3090 sistem ne uğraşıyorsun buralarla?
-
yolda gelirken dağılmasın ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Vicodinyolda gelirken dağılmasın ?
Düzgün paketlenirse bir şey olmaz. ABD'den daha önce kasa almıştım (boş kasa), sağlam ve çalışır bir şekilde elime ulaştı.
-
Aradaki fark derken oyun performansını soruyorsan pek fark yok.
3090 genelde 3-5 fps fazla veriyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: InspiredTigerAradaki fark derken oyun performansını soruyorsan pek fark yok.
3090 genelde 3-5 fps fazla veriyor.
Arkadaş grafik mimari tasarım yapacağım demişti başka konuda, para da varsa 3090 almamak için hiçbir neden yok. LHR Ti derdi de yok beğenmezsen verirsin madenciye, 2 tane 3080Ti alırsın
-
quote:
Orijinalden alıntı: sniper23Düzgün paketlenirse bir şey olmaz. ABD'den daha önce kasa almıştım (boş kasa), sağlam ve çalışır bir şekilde elime ulaştı.
Alıntıları GösterDolusu fark eder hocam devre neticede :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X