Şimdi Ara

Ekran Kartının ömrümü bitti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bazı forumlarda okudum adam 2 gün boyunca kullandım 2 gün sonra kurumuş yeniden değiştirdim demişti sorun olmaz diye koydum, ayrıca şimdi ekran kartını çıkarıp açıp bakmaya korkuyorum birdaha taktığım zaman en az yarım saat görüntünün gelmesiyle uğraşacağım, sanırım ekran kartının ömrü bitti zaten çok eski bir sistemdi, yeni bir sistem topladımda bir tek ekran kartı onuda yakın zamanda uygun olduğum zaman alacağım , o zamana kadar böyle idare etsin istiyorum gerçekten ekran kartını bozar mı yarın akşam spor çıkışı gidip alacağım bir termal macun
  • sigaram S kullanıcısına yanıt
    kullanmamakta fayda var. Şu anda diş macunun hiç bir faydası yok.
  • Önce şu fanın döndüğünden bir emin olun bir sürü program var fanın devrini gösteren. Hatta bir %100e getirin fanı bir 5dk kadar bekleyin. fanda sorun yoksa gerisi zaten kolaylıkla halledilir.
    İyide yapmış aslında sürekli yarım saatte bi kartı çıkartıp dolaba koyuyodum soğusun diye4-5 sene gibi kullanmıştım o kartı ben.
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    düş macunundaki sodyum metal değil mi
    ama diş macununun savunduğumdan söylemiyorum
  • ahahaha. Hocam metal var metalcik var
  • ugurr999 kullanıcısına yanıt
    hocam şöyle söyleyeyim fan ilk açıldığında çalışmıyor elle bi iki iteledikten sonra dönmeye başlıyor ciddiyim. o fanı %100 e getirebileceğim programların hiçbirini beceremedim asus gpu tweak indirdim fanu %100 e getiriyorum ama kartın markası asus değil yinede olur mu ? olmazsa fanın ayarlarıyla oynayabileceğim bir program söylerseniz çok iyi olur. ayrıca termal macun aldım işlemciye sürdüm ama malesef sonuç şuan yine aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sigaram

arkadaşlar uzun süredir kullandığım gt 430 ekran kartım var. yanlız son günlerde acayip kasmalar yaşanmaya başladı ekran kartı olduk olmadık yerde ısınıyor mavi ekran hatası alıyordum sorna bir baktım ekran kartının fanı dönmüyormuş neyse yağladım falan bi şekil fanı çalıştırdım ama şimdide nasıl söyleyeyim video izlerken bile kasıyor facebook oyunu oynarken bile kasmaya başladı league of legends oynuyorum ortalama 70-90 fps alırken şimdi 08-12 arası fps alıyorum termal macunu bitmiş ekran kartının şuan diş macunu sürdüm termal macun yok diye ama yine aynı kasmalar yaşıyorum ekran kartının ömrümü bitti acaba yavaş yavaş

Diş macunumu ahahahhhaaaa :Ddd
    Neyse kardeş termal macun sür ona sen. Olmadı garantiye yolla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteli bir termal Macun(MX4 gibi) al. Fan dönmüyorsa yerinde olsam soğutucunun üst plastiği ve fanı çıkarırdım (olmazsa zorla) ve 12 cm kasa fanı takardım (mümkünse 6000RPM Delta fanlardan)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zzFurkan Z kullanıcısına yanıt
    kardeşim sen ne diyorsun, sonraki mesajları oku termal macun sürdüm zaten, 5 senelik ekran kartınıda gelmiş bana garantiye yolla diyorsun, amacın post kasmak belli
  • HeavyClocker H kullanıcısına yanıt
    fan şuan dönüyor sıcaklık normal sayılır biraz sıcak ama bu kasmalar haladuruyor nasıl söylesem facebook oyununu açtığım zaman bile kasıyor en for format atalı 4 ay gibi bir süre oldu ki zamanında assassins creed 3 ü medium ayarlarda rahat oynamışlığım bu sistemle yani bu kadar kasma normal değil dizi falan bile izleyemiyorum acayip kasıyor yani sebebini öğrenebilmiş değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigaram -- 25 Mart 2014; 18:21:15 >
    msi afterburner---riva tuner--sapphire trixx(bence bunu yükleyin) kullanarak hem devri yükseltebilir hem de ne kadar yükselttiğinizi görebilirsiniz. ilk başta dönse de fan bir kaç saniye sonra durabilir. elle döndürdüğünüzde çalışsa da bu can sıkıcı kesinlikle sürekli uğraşılmaz. Bence büyük bir ihtimalle sorun fandadır zaten yoksa ekran kartının ömrü mömrü olmaz bozulana kadar devam edin kullanmaya.
    tamamda hocam anlamadığım birşey var şimdi benim ekran kartı diyelim msi ( bende bilmiyorum hangi marka değişik bir model) ben bu msi ekran kartıyla sapphire trixx programını kullansam olurmu yani bu program sadece sapphire içinmi yoksa her markadan ekran kartı kullanabilir mi ? aynı şey asus gpu tweak içinde geçerli şuan onu kullanıyorum fan devrini 0090 a aldım apply dedim ama fan daha hızlı dönüyormu bundan emin değilim işte
    hocam sabah sabah guldurdun beni.sen o karti sok bilgisayarciya gotur temizlesin yaglasin termal macununu sursun versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Headbanger_Kerry kullanıcısına yanıt
    şuan termal macun temin ettim zaten
  • 3 tane program yazdım birini yükleyin sessiz ortamda fan %100de kendini belli eder.
    asus gpu te tweak ile fanı %100 e aldım bir sıkıntı olmadan dönüyor acaba sorun virüsten falanmı kaynaklı fan tamam termal macun tamam. resmen sinir krizi geçiriyorum bilgisayarın başında bir yeni sekme açarken insan 10 saniye bekler mi ?
  • valla fanda ya da macunda bir sorun yoksa yazılımsal bir şey olabilir ekran kartının sürücüsünü tekrar yüklemeyi deneyin
    hocam virüs vardır dedim avira security ile taradım birkaç virüs çıktı sildim durum yine aynı başka virüs programlarıyla denemeyi düşünüyorum artık . driver ı silip yeniden kurdum zaten
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.