Şimdi Ara

Ekran Kartının ömrümü bitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar uzun süredir kullandığım gt 430 ekran kartım var. yanlız son günlerde acayip kasmalar yaşanmaya başladı ekran kartı olduk olmadık yerde ısınıyor mavi ekran hatası alıyordum sorna bir baktım ekran kartının fanı dönmüyormuş neyse yağladım falan bi şekil fanı çalıştırdım ama şimdide nasıl söyleyeyim video izlerken bile kasıyor facebook oyunu oynarken bile kasmaya başladı league of legends oynuyorum ortalama 70-90 fps alırken şimdi 08-12 arası fps alıyorum termal macunu bitmiş ekran kartının şuan diş macunu sürdüm termal macun yok diye ama yine aynı kasmalar yaşıyorum ekran kartının ömrümü bitti acaba yavaş yavaş

• Termal macun sür, fanını da kontrol ettir bilen birine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 23 Mart 2014; 20:25:59 >
  • sigaram S kullanıcısına yanıt
    Dişmacunu mu sürdün ?
    İlahş güldürdün beni, termal macun bulup yada alıp yeniden termal macun sür, büyük ihtimal fanını yağladın ama eskisi gibi dönmüyor yani yeterli soğutma sağlayamıyor. Mümkünse fanı değiştir, olmadı tekrar yağla dönüşüne falan dikkat et fanın, bildiğimiz makina yağı falan da kullanma yağlı kontak spreyler falan var onlarla yağlamayı dene
  • Mobile Prof. kullanıcısına yanıt
    hocam ekran kartının ne kadar vidası varsa alayını söktüm taktım heryerini temizledim ondan sonra zaten ekran kartımı taktım görüntü gelmedi iki oynadım falan 10 dakka onun görüntüsünün gelmesiyle uğraştım, sonra baktım yinek asıyor çıkardım baktım termal macun kurumuş araştırdım bazıları diş macunu sürmüş ve işe yaramış dedim hiç yoktan iyidir diş macunu sürdüm taktım bi 10 dakka yine görüntünün gelmesiyle uğraştım şuan mario bile açsam kasıyor tam yük değilde ekran kartının değerleri burdahttp://hizliresim.com/ey72PN
  • quote:

Orijinalden alıntı: sigaram

hocam ekran kartının ne kadar vidası varsa alayını söktüm taktım heryerini temizledim ondan sonra zaten ekran kartımı taktım görüntü gelmedi iki oynadım falan 10 dakka onun görüntüsünün gelmesiyle uğraştım, sonra baktım yinek asıyor çıkardım baktım termal macun kurumuş araştırdım bazıları diş macunu sürmüş ve işe yaramış dedim hiç yoktan iyidir diş macunu sürdüm taktım bi 10 dakka yine görüntünün gelmesiyle uğraştım şuan mario bile açsam kasıyor tam yük değilde ekran kartının değerleri burdahttp://hizliresim.com/ey72PN
    Yük altında fan deviri düşükse sorun çıkarıyordur tahminimce fan kaynaklı bir sorun. Ufak bir ihtimal de oc denemelerinden hasar görmüş olabilir.
    şu termal macunu da birzahmet edinin.. Kendiniz bu sorunun üstesinde gelemeyecekseniz bir tamirciye götürün derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 23 Mart 2014; 20:34:35 >

• yeni_raki kullanıcısına yanıt
    hocam ekran kartına uygun fanı nerden bulucam termal macun nerede satılıyor
  • quote:

hocam ekran kartına uygun fanı nerden bulucam termal macun nerede satılıyor
    Termal macunu Vatan Bilgisayar vasıtası ile edinin.
    Gpu Tweak ile şu fan devrini bir kontrol edin, hatta son hıza alıp rpm değerlerine bir bakın. Sorun çıkarırsa anlayın ki fan sizlere ömür.
    Hayatımda hiç gpu fanı almadım, gerek de duymadım. Araştırın interneti.. Verdiğim tavsiyeler işe yaramaz ise daha spesifik bir sorun var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 23 Mart 2014; 20:51:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

Termal macunu Vatan Bilgisayar vasıtası ile edinin.
    Gpu Tweak ile şu fan devrini bir kontrol edin, hatta son hıza alıp rpm değerlerine bir bakın. Sorun çıkarırsa anlayın ki fan sizlere ömür.
    Hayatımda hiç gpu fanı almadım, gerek de duymadım. Araştırın interneti.. Verdiğim tavsiyeler işe yaramaz ise daha spesifik bir sorun var demektir.

Alıntıları Göster
    benim radeon x 1650 vardı.yazın çok ısınmaya başlamıştı baktım fanda dönmüyordu bazen elimle döndürmeye çalışıyodum.sonra içini açtım termal macun kurumuştu yenisini sürdüm fakat ısınmaya devam ediyordu oyunlarda falan birden ekran donuyordu.bilgisayarcıya götürdüm bunun işi bitmiş dedi içindeki bişeyi yanmış yeni kart verdi sonra bana.Yani yeni ekran kartı almak zorunda kalabilirsin kafanda bulunsun.

• quote:

termal macunu bitmiş ekran kartının şuan diş macunu sürdüm termal macun yok diye

Efsaneler arasına girer
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

quote:

termal macunu bitmiş ekran kartının şuan diş macunu sürdüm termal macun yok diye

Efsaneler arasına girer

Kesinlikle .
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    hocam yoğurt sürecektimde biraz araştırdım çabuk kurur dediler valla o kadar kişi kullanmış birşey yok deyince bizde mecbur sürdük hiç yoktan iyidir
  • emrebdt kullanıcısına yanıt
    bilgisayarcı sana yeni bir kart satmak içinde onu demiş olabilir ama bencede gitti güzelim kart, zamanında ac3'ü medium ayarlarda oynamıştım bu kartla gt 430
  • quote:

bilgisayarcı sana yeni bir kart satmak içinde onu demiş olabilir ama bencede gitti güzelim kart, zamanında ac3'ü medium ayarlarda oynamıştım bu kartla gt 430
    çok ısınıyordur. ısınınca cpu, gpu tekleme yapar ona göre.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    hocam cpu kullanımı %100 zaten, techpower gpu-z programındanda baktım sıcaklık genelde 53-60 derece arası ama gpu load %90 civarında, birde benim ekran kartı sanırım asus değil markası yazmıyor üzerinde internetten baktığım hiçbir gt 430 da benimki gibi değil, bu asus gpu tweak programıda sadece asus ekran kartlarındamı çalışıyor ?
  • Diş macunu efsane olur
  • sigaram S kullanıcısına yanıt
    Dış macunu kurur çabuk ve oksitlenme yapabilir
  • quote:

arkadaşlar uzun süredir kullandığım gt 430 ekran kartım var. yanlız son günlerde acayip kasmalar yaşanmaya başladı ekran kartı olduk olmadık yerde ısınıyor mavi ekran hatası alıyordum sorna bir baktım ekran kartının fanı dönmüyormuş neyse yağladım falan bi şekil fanı çalıştırdım ama şimdide nasıl söyleyeyim video izlerken bile kasıyor facebook oyunu oynarken bile kasmaya başladı league of legends oynuyorum ortalama 70-90 fps alırken şimdi 08-12 arası fps alıyorum termal macunu bitmiş ekran kartının şuan diş macunu sürdüm termal macun yok diye ama yine aynı kasmalar yaşıyorum ekran kartının ömrümü bitti acaba yavaş yavaş

• iyide daha önce diş macunu kullanan birsürü üye var yaz internete diş macunu birsürü kişi bu yola başvurmuş kafama göre alıp diş macununu sürmedimki gençler kendinize eğlenmek post kasmak için başka başlık bulun ben burda yardım arıyorum
  • quote:

hocam yoğurt sürecektimde biraz araştırdım çabuk kurur dediler valla o kadar kişi kullanmış birşey yok deyince bizde mecbur sürdük hiç yoktan iyidir

Hocam yanlış anlamayın beni lütfen. Ama termal macun dediğimiz bildiğim kadarıyla sıvı bir metal bileşeni. Yani ısıyı hiç kayıp yaşamadan başka bir metale aktarmak amacı. Diş macunu metal barındırmıyor. Bu durumda o bilgisayarı lütfen kullanmayın. Eğer diş macunu iyice yapışırsa oraya temizlenmez duruma gelebilir. Dolayısıyla işlemciniz kullanılmaz hale gelebilir. Sonuçta o işlemci 90 dereceye kadar ısınıyor. 90 derecede teflon olmayan bir tavada diş macununu 15 dakika ısıtın ve işlemcinize neler yaptığınızla yüzleşin derim (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 25 Mart 2014; 2:05:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

quote:

Hocam yanlış anlamayın beni lütfen. Ama termal macun dediğimiz bildiğim kadarıyla sıvı bir metal bileşeni. Yani ısıyı hiç kayıp yaşamadan başka bir metale aktarmak amacı. Diş macunu metal barındırmıyor. Bu durumda o bilgisayarı lütfen kullanmayın. Eğer diş macunu iyice yapışırsa oraya temizlenmez duruma gelebilir. Dolayısıyla işlemciniz kullanılmaz hale gelebilir. Sonuçta o işlemci 90 dereceye kadar ısınıyor. 90 derecede teflon olmayan bir tavada diş macununu 15 dakika ısıtın ve işlemcinize neler yaptığınızla yüzleşin derim (:

Alıntıları Göster
    bazı forumlarda okudum adam 2 gün boyunca kullandım 2 gün sonra kurumuş yeniden değiştirdim demişti sorun olmaz diye koydum, ayrıca şimdi ekran kartını çıkarıp açıp bakmaya korkuyorum birdaha taktığım zaman en az yarım saat görüntünün gelmesiyle uğraşacağım, sanırım ekran kartının ömrü bitti zaten çok eski bir sistemdi, yeni bir sistem topladımda bir tek ekran kartı onuda yakın zamanda uygun olduğum zaman alacağım , o zamana kadar böyle idare etsin istiyorum gerçekten ekran kartını bozar mı yarın akşam spor çıkışı gidip alacağım bir termal macun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.