Şimdi Ara

Ekran Kartının Tarayıcı Performansına Etkisi ve Tavsiyeniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD A10 7870k Apu + 16gb ram bir sisteme sahibim. 1080p monitörle kullanıyorum. Bu şekilde harici ekran kartım olmadan GTA5(düşük kalitede), Lol gibi oyunları oynabiliyorum.

Sistemi ilk aldığımda sorunsuz bir şekilde Youtube'dan 4k izleyebiliyordum. Fakat şu an 4k değil 720p 60 kare saniyede bile görüntü takıla takıla çalışıyor. Youtube üzerinde videoda biliyorsunuz fare ile ileri geri yapmadan önce zaman çizelgesinde küçük bir ön izleme resmi gözükür fare ile gitmek istediğiniz zamanın üzerine geldiğinizde. Bu zaman çizelgesinde dahi fare ile ileri geri bakarken muazzam bir gecikme oluyor. Görüntüyü tam ekrana almak istediğimde ya da tam ekrandan çıkmak istediğimde 3-4 saniye sürüyor sanki 10 yıllık bilgisayar kullanıyormuşum gibi. Dün mega.nz adresindeki bulut hesabımda eski kayıtlarımdan birini görünce bilgisayara indirmeden dinleyeyim dedim. Mp3'ü indirmeden tarayıcı üzerinde çalıştırdı ve öyle bir kastı ki ses dosyasındaki notalar pes seslere doğru kaymaya başladı. Yani performans düşüşünden dolayı mp3 yavaşlayarak çalmaya devam etti :). Bunu müzikle ilgilenenler daha iyi anlayacaktır.

Bu gözlemlerimden sonra Youtube üzerinde yüksek çözünürlükte bir video açıp bilgisayarın görev yöneticisinden durumu kontrol ettiğimde CPU'nun %99 seviyesinde zorlandığını fakat GPU'nun %6-7 civarlarında iş yaptığını görünce bir terslik olduğunu anladım ve sizlerden bilgi almak istedim. Anladığım kadarıyla video açıkken tüm yükü işlemcinin üzerine bindiriyor ve bu da web deneyimimi olumsuz etkiliyor.

Şimdi sorum şu. Yukarıda söylediğim gibi APU bir sistemim var yani harici bir ekran kartım yok. Eğer ben bu sisteme harici bir ekran kartı alırsam Youtube gibi platformlarda bahsettiğim sorunlardan kurtulabilir miyim? Web deneyimim daha iyi bir hale gelir mi?

Cevabınız evet ise ekran kartı önerilerinizi bekliyorum. İşlemcimle dar boğaz sorunu yaşayacak kadar uçuk fiyatta bir ekran kartı istemiyorum tabii ki :) Çok oyun oynamıyorum ama yine de GTA5'i kasmadan açacak ve bana 4k video izlerken sorun çıkartmayacak bir ekran kartı önerisi bekliyorum.

Okuyup cevap verenlere şimdiden teşşekkür ederim.

Ekran Kartının Tarayıcı Performansına Etkisi ve Tavsiyeniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.