Şimdi Ara

Ekran kartsız sistem önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnventus sepetinden alıntıdır. şu anki ekran kartı rx 570. şimdilik idare ediyor. HDD vs elimde mevcut. İleride ekran kartı gelme durumu var (rtx3070) kasayı ona göre şekillendirmek istiyorum. Şu anki kasa beni 6 sene çok rahat götürdü. Yine ileriye dönük birşeyler olsun istedim. Aynı zamanda doların durumu endişe verici. Ne düşünüyorsunuz?

• İşlemci ve soğutucu hariç 3 parça 7.500 TL tutuyor.

MSI PRO B660M-B LGA1700 DDR4 Micro ATX Anakart --- 2.500 TL

Corsair Vengeance 16GB (2X8) 3200MHz DDR4 CL16 Ram --- 1.300 TL

MSI MAG FORGE M100A 4x12cm RGB Fanlı mATX Oyuncu Kasası --- 1.140 TL

Sharkoon Gold Zero 750W 80+GOLD ATX Power Supply --- 1.100 TL

6.040 TL

https://www.akakce.com/bilgisayar-bilesenleri.html

Hava soğutmanın üzerine az fark ile sıvı soğutma alabilirsin bu arada, önerdiğim kasa da ön ve üst kısım 240mm radyatör uyumu var, kasa işi biraz zevke de baktığı için bir şey demek zor ama ben f/p olarak ürün önerdim, seçtiğin kasaya başka yerlere bakarak daha ucuza alabilirsin.

• O kasaya bakmıştım ancak gözüme küçük geldi. Diğer mid-tower lardan daha ufaktı. büyük ekran kartında sıkıntı yaşarım gibime geliyor. MEvcut kasa da bunun acısını senelerdir çekiyorum.

• fir3blad3 kullanıcısına yanıt

30cm sanırım vga uzunluk kapasitesi duruma göre fakrlı kasa seçilebilir tabi.

• bütçe sorunu yoksa

ileriye dönük birşeyler olsun istiyorsan.

5800X3D li amd sistem

veya

12700KF li Z690 yonga anakartlı

sistem toplayabilirsin

• Münebbih kullanıcısına yanıt

benim kafamdaki 12-13k civarıydı, çok aşmış vaziyetteyim zaten. şu an kullandığım kasa ryzen 5 1600. beni iyi idare etti diyebilirim. o da zamanının en üst segmenti değildi ama senelerce iş gördü. Yine bu tarz optimum bi sistem toparlamak istiyorum.

Bu arada eskiden amd ekran kartları amd sistemlerde daha randıman çalışıyor intel için intel vs durumları vardı. Böyle birşey var mı halen? Birde idareten takacağım eski rx570'im intel de sıkıntı çıkarmaz dimi ?

sıkıntı olmaz

AMD 6000 serisi Ekran Kartları ile, AMD 5000 ve 3000 serisi İşlemci ve AMD 500 serisi anakartları eşleştirirseniz, işlemcinin ekran kartı belleğine daha hızlı erişmesini sağlayan AMD'nin SAM özelliği sayesinde yüzde 15'e kadar performans artışı elde edersiniz. (Ryzen 5 3400G ve Ryzen 3 3200G hariç)

[link]https://www.amd.com/en/technologies/smart-access-memory[/link]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 26 Temmuz 2022; 12:20:31 >

Ryzen 5600,5600X alın devam edin derrim.2. El 3500TL civarına faturalı garantili 5600 bulursunuz.

1300-1500 de kendi işlemciniz yapar.2000TL ye guncel sisteminiz olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.