Ekran kartsız sistem önerisi
İnventus sepetinden alıntıdır. şu anki ekran kartı rx 570. şimdilik idare ediyor. HDD vs elimde mevcut. İleride ekran kartı gelme durumu var (rtx3070) kasayı ona göre şekillendirmek istiyorum. Şu anki kasa beni 6 sene çok rahat götürdü. Yine ileriye dönük birşeyler olsun istedim. Aynı zamanda doların durumu endişe verici. Ne düşünüyorsunuz?
Samsung HW-Q70T
Soundbar başlığındaki yazımı kopyaladım. Profesyonel bir inceleme değil. Kaynak yetersizliği yüzünden yazdım. Maksat insanların işi görülsün.
--------------------
Normalde samsungun servisini arayıp randevu alıp kurdurmanız gerekiyor. Ben beklemedim kendim kurdum. Yaptığım görüşmede kutunun dışında darbe var ise samsungu servisinin de buna birşey yapamayacağını belirttiler. Ona istinaden bu kararı aldım. Yani bir problem olursa her halükarda kıvıracaklar. Darbesiz kargo bu güne kadar görmedim ben ki benim kutunun dışında da vardı.
Her neyse ses testi yapamıyorum, mağlum telefonun mikrofonu ile birşey anlaşılmaz. O yüzden o işe girişmedim.
* Philips TV ye ARC girişinden bağladım (EARC yok).
* Önce subwooferın güç kablosu prize takılıyor. Sonra barın adaptörü prize takılıyor. Hiç bir işlem yapmadan eşleşiyorlar. Yani odanın herhangi bir yerine koyabilirsiniz. Sadece prize takmanız yeterli.
*BT te hiç sıkıntısız. kumandadan BT moduna getirdiğinizde anında görüyor. Ekstra bir ayara ihtiyaç yok. Telefon bağlandı.
*İlk başta TV'den bir türlü ses alamadım. TV'nin "genel ayarları" na girip oradan işlem yapmak gerekiyor, kurcalayarak buldum. TV'den TV'ye farklılıklar olduğu için denemeniz gerekiyor. Ancak marka ne olursa olsun % 90 "genel ayarlar"dadır. Sesi açıp kapamayı TV kumandası otomatik tanıdır. TV kapanınca sounbarda kapanıyor ve açılabilir. Aslında ses modları dışında soundbarın kumandısını kullanmaya gerek yok.
*Atmoslu bir film açtım netflixten. Tabi bir halttan anlamadığım için bana ses çok iyi geldi :) Ses modlarını kullanabiliyorsunuz en iyisi adaptive gibi geldi. Dialoglar çok net oluyor.
*Ondan sonra TV'nin ses ayarlarını kurcaladım. Orada gelişmişten "çok kanallı (atlama)" diye bir yer varmış. Onu seçince atmos destekli filmi bir daha açtım bu sefer soundbar üzerindeki LED ekranda dolby atmos yazısı çıktı, diğer ses modlarına geçiş yapamıyorsunuz o zaman. Ancak seste farklılıklar oldu. Tabi sesler arkadan geliyor gibi bir durum yok ama daha da iyileşti. Zaten bütün bunları bilerek almıştım bu modeli.
*Bana göre müzik performansı, baslar da güzel. Ses seviyesi maksimum 20 yaptım. üstü sıkıntı, apartman ayağı kalkar :) 100 birim var. Ses çok temiz. Fiyatına göre orta seviye soundbar ancak hissiyat üst sınıf gibi. Hem ses hem de malzeme kalitesiyle.
*Genel itibariyle TV'de filmleri TV hoparlörü ile seyredenler için çağ atlamayla eş değer. Ancak belli bir süredir bu tarz sistemlere aşina olan kişiler için ihtiyaçlarını karşılamaz bence. En basitinden arka hoparlörler yok.
*Bu arada kutunun içinden HDMI kablo çıkıyor. Dandik birşeye benzemiyor. Ancak ben nolur nolmaz diye HDMI 2.1 (48gbps) kablo almıştım. Onu kullandım.
*Samsung smart things diye bir program var. O programa bu cihaz wifi ile ekleyebiliyorsunuz ve telefondan cihazın ayarlarını yapabiliyorsuz. Aynı zamanda güncelleme vardı onu da o şekilde yaptım. Oldukça zahmetsiz. (Yani netten dl yapıp USB'ye atıp cihaza USB bağlamadan)
|
win7 ev ağı ( 2 desktop ta win7 ) kurma sorunu
|
amd quad core sistem tavsiyesi ( ekran kartı hariç )
|
anakart + işlemci + kasa önerisi
|
oyunlarda takılma sorunu
|
ncq hdd uzun boot süresi
|
philips dvp 5140 nasıldır ?
|
kingston 400mhz
|
Son Giriş: 12 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 207
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 8.022 (Bu ay: 24)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun