Şimdi Ara

philips dvp 5140 nasıldır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dvd-divx player konusunda oldukça yabancıyım. Forumu biraz inceledim hiç bişey anlamadım desem yeridir. Philips in bu modeli biraz dikkatimi çekti. Örneğin bu modelinde,
    Divx6, Divx Ultra, mpeg4, mp3-cd, Wma-cd, picture cd, dolby digital, progressive scan özellikleri varmış.

*dolby digital, progressive scan özellikleri tam olarak nedir ?

*Bi topicte 10 bitlik falan işlemcilerden bahsedilmiş. İşlemci olayı nedir ?

*Altyazı olayı nasıl halledilir. İlla dosya isminin filmle aynı mı olması gerekiyor. Ayrıca filmlerim hep dvdlerde. Bi dvdnin içinde 5-6 film oluyor. Bunların içinde bir problem çıkarmı.

*Zaman geçtikçe yeni yeni codecler çıkıyor. Filmlerde bu codeclere göre hazırlanıyor. Bilgisayarda bu olay bi sorun olmuyor. Codecler internetten bulunabiliryor. Divx playerda böyle bir şans yok. 6 ay-1 sene sonraki filmleri divx player nasıl oynatacak ?

*Ben yine başa döneyim philips dvp 5140 nasıldır? 150 milyon civarında bi fiyatı var. Bende 100 150 arası bişeyler arıyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Cevap verebilcek kimse yok mu ?
  • quote:

*dolby digital, progressive scan özellikleri tam olarak nedir

Dolby Digital dvd medyaların ses kayıt şekillerinden birine verilen addır. Dts, Dolby Digital Ex, DTS96,24, THX gibi bu şekilde 5.1 ve 7.1 ses formatı vardır. Burda dikkat eidlmesi gereken husus, DVD'den gelen sesi nasıl alacağınızdr. Eğer Tv ile veya bilgisayarlara bağlanan multimedya hoparlörlerle kullanacaksanız, DVD'di playerın arkasında 2 kanal rca veya 6 kanal rca (çoklu çıkış) olmasına dikkat edeceksiniz. Bu durumda arkada sadece optik dijital ve coaxial bağlantı sunan dvd'le işinize yaramayacaktır ki bu bahsi geçen model de sanırım sadece dijital çıkış var.

Progressive scan ise görüntü ile ilgili olup, ekrandaki satırların sürekli taranması (625p/626p) demektir. Bu da daha net bir görüntü anlamına gelir. Yine bu özelliğin kullanılması için Tv'nizde component girişler olması gerekir. Bu girişler kırmız,yeşil, mavi renktedir. Yine Tv'nizde DVI veya HDMI giriş varsa bu özelliği kullanabilirsiniz.

quote:

Bi topicte 10 bitlik falan işlemcilerden bahsedilmiş. İşlemci olayı nedir ?

Bu özellik görüntü ile ilgili olup 14bit/108MHz'lik işlemciler kaliteli görüntüler verir. Genel olarak bunun altındaki işlemciler daha eski modeldirler.

quote:

Altyazı olayı nasıl halledilir. İlla dosya isminin filmle aynı mı olması gerekiyor. Ayrıca filmlerim hep dvdlerde. Bi dvdnin içinde 5-6 film oluyor. Bunların içinde bir problem çıkarmı.

Standart DVD'de sorun çıkıyor bildiğim kadarı ile. Cihazın chipsetine bağlı olarak bir çok yeni firmwire yayınlanmakta olup, bu ve benzeri problemlere ilişkin detayları forumdan takip edebilirsiniz.

quote:

Zaman geçtikçe yeni yeni codecler çıkıyor. Filmlerde bu codeclere göre hazırlanıyor. Bilgisayarda bu olay bi sorun olmuyor. Codecler internetten bulunabiliryor. Divx playerda böyle bir şans yok. 6 ay-1 sene sonraki filmleri divx player nasıl oynatacak ?

Her ne kadar bir çok codec nevcut olsa da genede bu tip cihazlar belli başlı codecleri destekliyor. Her codec'li filmi açmak gibi bir iddiası yok sanırım cihazın. Ancak yazılım ile halledilebilecekse problem, gene forumdan teknik destek alabilirsiniz.

quote:

*Ben yine başa döneyim philips dvp 5140 nasıldır? 150 milyon civarında bi fiyatı var. Bende 100 150 arası bişeyler arıyorum.

Arka Bağlantılar : Analog ses Sol/Sağ çıkış, Kompozit video (CVBS) çıkışı, Scart, Dijital koaksiyel çıkış, Progressive Komponent Video çıkışı

Bu bilgilere göre bu cihazı Tv veya Dijital sinema anfisi ile kullanabilirsiniz. Değerlendirmenizi buna göre yapıp, yine bu model çok benzeyen 3040 modeline bakabilirsiniz. Cihaz reşmi aşağıdadır.

philips  dvp 5140 nasıldır ?

Saygılarımla.

• 3040 almayın, altyazıları çok küçük.
  • eiskent çok saol yardımın için baya bi aydınlattın beni
  • Philips dvp 5140 ve Philips HTR 5000 sisteminden Divx anlamında nasıl bir performans alırım ? Bilen veya kullanan var mı bu ikisini konfügürasyon olarak ? Veya HTR 5000'in yanına Divx olarak ne önerirsiniz ?

philips  dvp 5140 nasıldır ?
  • Hiç kullanan yok mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Philips 55pus8007 vs TCL 55p735
    geçen yıl açıldı
    Philips 55PUS8602
    7 yıl önce açıldı
    Philips FW535C
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.