Şimdi Ara

Ekran renklerinin morlaşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyun oynarken bir anda renkler morlaştı,görüntü dondu ve pc kapandı.teknik konulardan çok anlamadığımdan sizlerden yardım alma gereği duydum.bu olaya neler sebebiyet verebilir.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci : AMD FX X6 6100 soket AM3+3.3 GHz 14 MB Cache 32nm
    Ekran Kartı : ASUS GTX560 Ti 448 Cores DCU II GDDR5 1280 MB 320 Bit Nvida GeForce
    AnaKart : MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3 + DDR3 2133MHz (O.C.)SATA 3,0 USB
    Ram : Corsair 8 GB (2*4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL 9 Dual Kit Ram
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Eklentideki resim euro truck simulator 2 oyununa ait oyunun grafik motorundaki sorunlardan kaynaklanan bir morlaşma olabiliyor esc>ayarlar>görüntü>gelişmiş>basit ayarlara getirin, oyunun kalitesini basit ayarlarına getirdikten sonra gelişmişten ölçeklemeyi %100 yapın oyun ile ilgili sorun düzelecektir, onun dışında ekran kartın ısınmış olabilir temizletmeni öneririm masaüstü bilgisayar ise kasanın yanınıda açın ısı kaynaklı bir kapanma probleminiz var gibi gözüküyor
  • cihazı yeniden açınca renkler duzeliyor mu?yoksa hep mi mor kaldı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüntü Morlaşıyor ekran donuyor PC reset atıyor açıldıgında Windows ciddi bir hatadan kurtarıldı diyor. açıldığında renkler normal oluyor. bilgisayarın donanımınıda yazdım ilk mesajımın altına
  • öncelikle ilginize teşekkür ederim sadece bu oyunda değil Champipnship manager 2013 oynarkende aynı renk sorununu yaşıyorum. kasanın çevresi açık durumda yan, bir dolap veya benzeri birşeyin içinde değil.
  • Sanırım xp kullanıyorsunuz, 8 gb raminiz var win7ye geçin en basitinden verebileceğim cevap bu. Ha win7 kullanıyorsanız bilgisayar kapandığında ekran kartının birde işlemcinizin ısısına bakın aşırı sıcak değilse format atın
  • quote:

Orijinalden alıntı: babakapital

Sanırım xp kullanıyorsunuz, 8 gb raminiz var win7ye geçin en basitinden verebileceğim cevap bu. Ha win7 kullanıyorsanız bilgisayar kapandığında ekran kartının birde işlemcinizin ısısına bakın aşırı sıcak değilse format atın

Win 7 64 bit ultimate kullanıyorum. Dün bu sorunu yaşayınca gece format attım aynı sorunu yaşadım maalesef :(
  • o zaman dediğim gibi bilgisayarınız tekrar kapandığında ekran kartınızın ve işlemcinizin sıcaklığına bakın en azından sorun ısıdanmı değilmi bir onu öğrenelim
  • ekran kartıyla ilgili sürücü vs programları yeniden yüklemeyi denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali-candan

ekran kartıyla ilgili sürücü vs programları yeniden yüklemeyi denediniz mi?

Evet . Formattan hemen sonra Ekran Kartı Driverını güncelledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: babakapital

o zaman dediğim gibi bilgisayarınız tekrar kapandığında ekran kartınızın ve işlemcinizin sıcaklığına bakın en azından sorun ısıdanmı değilmi bir onu öğrenelim

En kısa zamanda ona bakıp size bilgi vereceğim
  • o.c yaptın mı hiç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayulubay

quote:

Orijinalden alıntı: ali-candan

ekran kartıyla ilgili sürücü vs programları yeniden yüklemeyi denediniz mi?

Evet . Formattan hemen sonra Ekran Kartı Driverını güncelledim

büyük ihtimalle sorununuz donanımsal ekran kartınıza bi baktırın derim..
  • öncelikle bilgisayarınızdaki ısı durumunu gözlemleyin.. donup reset atması ısıyla alakalı olması çok yüksek bi ihtimal.

bunların hariinde önerebilceğim durum ;

- ekran kartında problem olduğu düşünülürse, "anakartta onboard var ise" ekran kartını çıkarıp anakart üzerinden görüntü alınıp denenmesi gerekir..

bu denemeler yapıldımı bilmiyorum. yapılmadıysa yapıldıktan sonra yaz buraya, duruma göre değerlendirme yapılsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.