arkadaşlar bilgisayarı 1024x768 de kullanıyorum bu çözünürlükte yenilenme sıklığı 60 Hertz in altına düşmüyor. ancak 60 hertz de bile tam oyunun ortasında monitör siyah ekran üzerinde mavi bir tabloda
75K / 59 HZ (burdaki sayılar değişebilir.) FREQUENCY IS OUT OF RANGE
uyarısı çıkıyor. Uyarıyı götüremiyorum mecburen bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden rahatça oyun oynayamıyorum. Sorunu çözmek için ne yapabilirim? teşekkürler
Not: monitörü 2002 de aldım ( Philips 107 E4), ekran kartım HD2600 Pro
ben 1024x768 85 hertz dene ben öyle kullanyorum ekran kartı aynı
Oyunun Çözünürlük ayarlarını biraz daha düşürün monitorünüz 1024x768 de yüksek hertzlere cıkmıyor demekki, çözünürlüğünü düşürürseniz oyunun hallolur
quote:
Orjinalden alıntı: coxcomb91
hertz ayarlarını değiştirdiğin kısımda yada ekran kartının hertz ayarları kısmında bir seçenek var . şöyle birşey sanırım monitörümün kullanamayacağı hertz seçeneklerini gösterme diye. onu işaretlersen büyük olasılıkla 85 kaybolacaktır.
ilginçtir ki kullanamadığın özelliği orda neden aktifmiş gibi gösteriyor anlaşılmaz bir durum. pc den kontrol et 60 65 70 75 arası gösterir . ekran kartı onu 85 te gösteriyorum dese ne olur ki __? bence komik olur
ancestor26
standart hertz kullanımı 75 tir bilgine.
tabi yüksek çözünürlüklü ve özellikli monitör ve ekran kartlarında bu değişkendir ancak iki materyalinde bu özelliği desteklemesi gerekmektedir.
birde oynadığın oyunun sistemine nekadar uyumlu olduğunu test et. sistem gereksinimlerine bak.
quote:
Orjinalden alıntı: andac_bagtir
quote:
Orjinalden alıntı: coxcomb91
hertz ayarlarını değiştirdiğin kısımda yada ekran kartının hertz ayarları kısmında bir seçenek var . şöyle birşey sanırım monitörümün kullanamayacağı hertz seçeneklerini gösterme diye. onu işaretlersen büyük olasılıkla 85 kaybolacaktır.
ilginçtir ki kullanamadığın özelliği orda neden aktifmiş gibi gösteriyor anlaşılmaz bir durum. pc den kontrol et 60 65 70 75 arası gösterir . ekran kartı onu 85 te gösteriyorum dese ne olur ki __? bence komik olur