Şimdi Ara

Ekrana Görüntü Gelmeme ve Klavyeyi Görmeme Problemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 gün önce aşağıdaki konfigürasyonu aldım toparladım pc yi açtım hiç bir problem yoktu sistem otomatik biosa girdi biosta hiç bir işlem yapmadan save and restart yaparak çıktım fakat pc restart atmak yerine kendisini kapattı sonrasında da ekrana görüntü gelmedi. M5A97EVO R.2 kullanan arkadaşlar bilirler ki Bios Flash Back olarak isimlendirilen bir teknoloji ile cihazın biosunu tekrardan yazdım ekrana görüntü aldım biosa ekranı geldi fakat bu defada klavyem çalışmamaya başladı (klavyem USB) ardından kapattım tekrardan açtım bu defa görüntü gene gelmedi işlemci fanını soketin ideğiştirdim görüntü geldi fakat yine klavye yoktu. Ekran kartımın çok elektrik çektiğini düşünerek farklı ufak çapta bir ekran kartı ile işlemi tekrarladım fakat yine görüntü gelmedi. Konuyla ilgili yardımcı olabilecek bir arkadaşım varsa çok memnun olurum tüm parçalarımın (anakart ram ve işlemci) sıfır olduğunu düşünerek problemi tespit etmekte çok sıkıntı çekiyorum.

ASUS M5A97EVO R2.0
    AMD FX8320
    CORSAIR 2X4GB VENGEANCE DDR3 1600MHZ
    SAPPHIRE TOXİC HD 5850 1GB GDDR5

• Bilgisayarın çalışıyorsa harici ekran kartını çıkar onboars ekran kartı dediğimiz kısım ile denemeye çalış ?
  • hocam ASUS M5A97EVO R2.0 serisinde onboard ekran kartı mevcut değil fakat farklı bir ekran kartıyla denedim ve sorunum yinede nüksetti.
  • bios ekranının gelmemesinin sebebinin ne olduğunun tam bilmiyorum. arada benim pc'de yapıyor. ramleri çıkarıp takıyorum bi şekilde açılıyo o zaman :D klavye için eğer bios'a girebilirsen ayarlarda "usb legacy support" seçeneği olması lazım. onu açarsan büyük ihtimalle görebilecektir klavyeyi. olmazsa bi ps/2 klavye bulup onunla girebilirsin biosa.
  •  Ekrana Görüntü Gelmeme ve Klavyeyi Görmeme Problemleri

bu bios pilidir.pc nin elektrik bağlantısını yani fişini çekip, bu bios pilini yerinden cıkar ve 1 dk bekle sonra pili tak ve pc yi çalıştırıp deneyin bakalım
  • bios sıfırlama işlemini denedim fakat bahsettiğim problemler malesef halen devam etmekte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.