Şimdi Ara

Ekrana görüntü gelmiyor !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun araştırmalar yaptığım halde bir çözüm bulamadığım sorunumu sizinle paylaşmak istiyorum.
    Masaüstü bilgisayarımda bios a girmeye çalıştığımda siyah ekranda kalıyor, bios ekranı gelmiyordu. Bu durumu çözmek adına ekran kartının altında kalan bios pilini söktüm, belli bir süre bekledikten sonra pili ve ekran kartını tekrar yerine taktım. Fakat bu sefer de bilgisayarı açmaya çalıştığımda anakart marka ve modelinden sonra mouse imleci görünüp kayboluyor ve siyah ekranda kalıyor. Yani sistem açılmıyor. Ram slotunu değiştirmeyi, hdd yerine yapılandırılmış bir ssd takmayı, bilgisayara bağlı olan tüm donanım bağlantılarını kesmeyi ve güç kablolarını söküp takmayı denedim. Fakat hiçbiri çözüm olmadı. Konu ile ilgili bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin. Şimdiden teşekkürler

Not: Anakart yada sistem bileşenlerinde herhangi bir sorun tespit edemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vıctorya -- 28 Aralık 2014; 2:23:32 >

• Bunların öncesinde donanımıza uygun olmayan overclock yaptınızmı ?
    Bir kez başıma geldi . sizin durumunuz gibi siyah ekranda takılıp kalıyordu .bios ayarlarına dahi giremiyordum .
    hatırladığım kadarıyla psu anakart konnektörünü ve bios pilini söktüm ,ve cpu yu söktüm . tekrar taktım hepsini . ve çalıştı .
    Umarım sizdede yararlı olur.
  • Hayır herhangi bir overclock işlemi yapmadım. Bir tek işlemci kalmıştı onu da tüm sistem bileşenleri ile beraber yeniden söküp taktım fakat işe yaramadı
  • Ram lerinizi kontrol ettiniz mi ? tek tek deneyip veya başka bir Ram takarak .
  • Evet denedim. Sanırım bios ile alakalı bir durum. Gigabyte anakartlarda ikinci bir bios sistemi daha oluyormuş. Ona erişmeye çalıştım ama her seferinde siyah ekranda kalıyorum
  • Aklıma işletim CD si veya USB si ile açmak geldi . bilemiyorum .denemekte fayda var .
  • Kasada CD/DVD rom yok, usb den başlatmak için de bios a erişmem gerek
  • Anakart ekranında kalması HDD den kaynaklanıyordu bendeyken. HDD SATA/IDE kablolarını oynamayı bi dene
  • Denedim farklı kablolar kullandım, ssd taktım ama nafile
  • Başka bir fikri olan yok mu arkadaşlar?
  • Evet arkadaşlar uzun uğraşlar sonunda sorunu çözdüm. Aslında ortada sistemsel yada donanımsal bir sorun yokmuş. Kasayı, monitörüm olmadığı için televizyona hdmı kablosu ile bağlayarak kullanıyordum. Fakat sanırım biosun yüksek çözünürlüğü desteklememesi gibi bir sebepten ötürü bu tarz sorunlar olabiliyormuş. Monitöre hdmı bağlantısı yaptığımda görüntü geldi
    Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
  • En başta yazman gerekeni en son yazmışsınız .
    neyse geçmiş olsun .
  • Böyle bir olasılık hiç aklıma gelmediği için bu duruma ihtimal vermemiştim. Hemen donanımsal sorunlar aramaya başladım ve böyle bir durumla ilk defa karşılaştım. Üzgünüm...
  • Full HD televizyonların çözünürlüğünü yüksek frakansını 200 hz - 400 hz -800 hz HDMI ile destekleyen ekran kartları az sayıda ,çözünürlüğü desteklese bile frekansını desteklemiyor .sorunlar çıkıyor ,ayar gerektiriyor.
    sorun değil arkadaşım ,problemin çözüldüğüne sevindim .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.