arakdaslar bu sorun yanii makine calısıyorr ekrana görüntü gelmiyorr sorunun cözümü lanet olası amd işlemcii işlemciyi cıkardık tekrar taktıkk fansız calıstırdık ısındıgını fark ettik hemen kapapdık sonra fanını taktık calıstırdıkk calıstıı : )) cok kötü bi gündü amd sayesindee
Merhaba arkadaşlar bu saatte yazıyorum ama bu psu beni çileden çıkarttı buraya yazayım dedim yeni aldığım psu taktım fanlar dvd raytır ekran kartı çalışıyor ama ekrana hiç görüntü gelmiyor çalışmasındada bir gariplik var hdd ışıklarındanda belli sistem bu:
ekrankrtı: ati amd radeon hd 6850 1 gb 256 bit ana kart: gigabyte ga-ph67a-d3-b3 işlemci: intel cor i7-2600 cpu 3.40 ghz ram: 16 gb eski psu: 580w yeni psu: 1100w
eski psu 580w taktığımda hiç sorun yok gayet güzel çalışıyor anlamadığm neden böyle yapıyor bundan 5 ay öncesinde de arkadaştan 800w bir psu taktıgımda da aynısını yapmıştı lütfen allah rızası için bana yardımcı olurmusunuz arkadaşlar lütfen bu psu beni çıldırtı kablolarınıda kaç defa kontrol ettim acaba takmadımmı yanlışmı taktım ama yok tekrar eski psu yu takıyorum canavar gibi çalışıyor anlaamdım gitti 1100w psu takıyorum nasıl olurda çalışmıyor ekrana hiç görüntü gelmiyor. hadi yeni aldığım psu bozuk desem ama öncedende yüksek w psu taktım aynısını yapmıştı :S pc açıldığında sistem sesi yani açıldıgında gelen seste çıkmıyor allah rızası için lütfen yardımcı olurmusunuz?
Yardım edecek bir arkaş yokmu?
yokmu yardım edecek kimse arkadaşlar ya
quote:
Orijinalden alıntı: ErknOzyurt
quote:
Orijinalden alıntı: sametshn
arkadaşlar aynı sorun bendede var denemediğim değiştirmediğim parça kalmadı sadece işlemci ve anakartı değiştirmedim ram güç kaynagı ve ekran kartı monitör hepsini başka bilgisayarlarda denedim ama olmadı sizce sorun neden kaynaklı ekran kartı slotumu arızalı yada işlemci akla gelecek en kötü yön anakart gitmiş oluyor galiba
Pc ne baska ekran kartı tak bir şekilde bul eğer gene açılmaz ise anakarttandır ha dersen fanlar calısıyor ama vs vs slot bozuktur oda olamaz dersen anakart üstündeki tüplere iyi bak şişme yapmıs mı yan duruyor mu
hocam bende o tüplerden teki kırıldı ondan dolayımı görüntü gelmiyodur(tüp küçük bir şey ekran kartının solunda ama anakartın üzerinde)
quote:
Orijinalden alıntı: thelions17
quote:
Orijinalden alıntı: ErknOzyurt
quote:
Orijinalden alıntı: sametshn
arkadaşlar aynı sorun bendede var denemediğim değiştirmediğim parça kalmadı sadece işlemci ve anakartı değiştirmedim ram güç kaynagı ve ekran kartı monitör hepsini başka bilgisayarlarda denedim ama olmadı sizce sorun neden kaynaklı ekran kartı slotumu arızalı yada işlemci akla gelecek en kötü yön anakart gitmiş oluyor galiba
Pc ne baska ekran kartı tak bir şekilde bul eğer gene açılmaz ise anakarttandır ha dersen fanlar calısıyor ama vs vs slot bozuktur oda olamaz dersen anakart üstündeki tüplere iyi bak şişme yapmıs mı yan duruyor mu
hocam bende o tüplerden teki kırıldı ondan dolayımı görüntü gelmiyodur(tüp küçük bir şey ekran kartının solunda ama anakartın üzerinde)
%90 Ondandır.Anakartın enerji beslemesini kontrol eden o tüplerin adıda kondansotör diye geçer.
Bende de böyle oldu 3-4 kere.. Bilgisayarcıya gittiğimde yüksek voltaj girmiş dediler ve içerisindeki elektriği aldılar.
Yani şöyle yaptılar ;
Bütün sistem parçalarını çıkarıp içerisindeki statik elektriği ( Durgun Elektrik ) aldılar. Sen yapabilirsen yap. Garantisi varsa servise gönder içini açarsan garantiden çıkabilir.
arkadaşlar aynı sorun bende de windows 8 kulanıyorum hep acınca hata onarcı acılıyor yine aynı şeyi yaptı bende rest attım ve ekran gitti kasanın ışıgıda yanmıyor sadece fanlar dönuyor bi yardım lütfen
YARDIMA İHTİYACIM VAR : VGA KABLOSUNU PC YE TAKINCA GÖRÜNTÜYÜ KESİYOR PCYİ AÇTIĞIM ZAMAN 10 SANİYE SONRA İŞLEMCİ FANI TURBOYA GEÇİYOR YÜKSEK HIZDA DÖNMEYE BAŞLIYOR VE HİÇ BİR ŞEKİLDE GÖRÜNTÜ AKTARMIYOR MONİTÖRE EKRAN KARTI TAKTIM GENE AYNI RAM LERİ DEĞİŞTİRDİM AYNI POWERSAPLEY İ DEĞİŞTİRDİM AYNI BUNUN SEBEBİ ANAKARTTAN MI YOKSA İŞLEMCİDENMİ OLUR.. ÇÜNKÜ SADECE ONLAR KALDI DENEMEDİĞİM... ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
genelde sorun ramlerde olur onları bir değiştir
arkadaşlar ben pcnin tozlarını temizlemek için açtım intel işlemcinin üzerindeki fan baaya tozluydu çıkarttım saç kurutma makinesiyle temizledim geri taktım sonra kasayı topladım tum bağlantılarını yaptım birz çalışıp kapanıyordu ama ekrana goruntu gelmiyordu ssonra kasayı bi daha açtım fanın soketini takmamışım onu taktım tum bağlantıları yaptım pc yi açtım gene ekrana göruntu gelmiyodu ama pc kapanmııyodu ekrana görüntu gelmiyo diye pc yi kapattım sabah bi daha açim dedim bu sefer kasanın açma tuşuna basıyorum hiç birşey olmuyo ne kasaçalışıyo nede fanlar hiç bişey çalışmıyo ne yapmalıyım
Beyler ekran gelmemesinin sebebi ne monitör ne anakart nede ekran kartıyla ilgili. Beyler sizin anakartınız cl7 destekler, siz cl9 ram almışsınızdır. Bu cl 'yi nasıl anlayacağınızı söyliyim. Anakartınızı araştırın. Hangi cl yi desteklediğine bakın. Bide ram in kutusundaki etiketde zaten hangi cl yi desteklediğini yazıyor. Cl 7 anakartına cl7 ram takarsanız çalışır fakat cl7 anakartına cl9 takarsanız çalışmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme