Şimdi Ara

Ekranda Bariz Titreme ve Görüntü Kayması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün core 2 duo bir bilgisayar satın aldım. Satın alırken herhangi bir problem göremedim. Eve geldiğimde ekran parlaklığını hızlıca düşürüp açtım iki sefer birkaç dakika sonra chromeda renkler birbirine girmeye başladı yer yer, öbek öbek mozaikler çıktı. (parlaklığı açıp kapatma ile bağıntılı mı bilmiyorum ama sorunu anlatmak için yazmak istedim)

Bir fotoğrafa yakınlaşıp uzaklaşınca da aynı renk cümbüşü tekrarladı ama tüm ekrana yayıldı. Yazıları tahmin ederek görev yöneticisinden (win 7) ekran kartını devre dışı bıraktığımda düzeldi. Sonra tekrar etkinleştirip yakınlaştırma işini tekrarladım ve aynı sorun. Sonra irfanview ile denediğimde sorunsuz yakınlaşıp uzaklaşabildim. İşletim sisteminde sıkıntı olacağını düşünerek win 10 yüllemeye karar verdim.

Win 10u saatlerce iki isodan farklı dvdlerle denememe rağmen bir türlü format atamadım. Hep hatalarla kaldım lütfen bekleyin sayfasında kaldı falan saatlerce uğraştım ama malesef formatlayamadım. Şimdi ilave olarak açılışta lenovo ekranında ekran beyaz olup çizgiler çıkıyor ve cızırtı sesi geliyor ekranı oynatınca düzeliyor.. Sorun neyden dolayıdır ne yapmam gerekiyor acaba yardımcı olun lütfen...

Edit: Windows 7'ye geri döndüm sorunsuz format atabildim. Açılıştaki Lenovo yazısındaki titreme kalktı ortadan. Fakat örneğin bir resmi yakınlaştırdığımda tekrar aynı sorun devam ediyor.. Ya da Chrome'da gezinirken ya da apansız bir anda (bazı zamanlarda ama sık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4X HD -- 5 Ocak 2017; 1:47:25 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.