Şimdi Ara

Ekran kararma titreme hatası alanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu son zamanlarda konularda herkeste ekran titreme, kararma sorunu var sanıyorum. Ben de çözemedim çözdüm sandım ama çözülmedi. Bu genel bir sorun olabilir mi windows ile alakalı ? Anlayanlar bakabilir mi ?
    Sorunlar
    1) Ekran titriyor
    2) Kararıyor görüntü gidip geliyor vs..

Display port kablosundan görüntü alamama, bazen alma
    HDMI ile görüntü alma ama arada gene titreme ve kararma gibi durumlar mevcut.

Yaptıklarımı özetleyeyim. Format attım, kabloların yerlerini değiştirdim, ekran kartı güncelledim, ekran kartını söktüm taktım, ramlari söktüm taktım. Ayrınca bunları test de ettim programlarla, Windows güncel, her bir şey güncel. Sistem gücü fazlasıyla yeterli. Prizleri değiştirdim. Anakart bios güncelledim. Ekran hertz değerlerini tek tek denedim. OC yaptığım işlemciyi de gene eski haline getirdim. Aida 64 testleri yaptım. Furmark testleri yaptım.

Sistemim ryzen 5 2600 - rx 570 nito OC ekran kartı - gskill ripjaws 16 gb ram - PSU 650 watt cooler master - kasa cooler master mb511 mi ne - anakart msi tomahawk b450 max - Ekran AOC 144 hz ips ekran 27 inç 27g2u - arctic mi ne freezer hava soğutucu kalitel bir şey almıştım.

Sanki herkeste genel böyle bir sorun olmuş umarım windowsla alakalıdır. Anlayan varsa yardımlarınızı rica ederim.

(Tek yapmadığım herhalde evin elektriğini kontrol ettirmek )

• Evinizin toprak hattını ve kaçak akım rolesini kontrol ettirmenizde fayda var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://support.microsoft.com/tr-tr/help/4565489/windows-10-update-kb4565489

Hocam windowsun böyle bir güncellemesi var. Çevirdiğimde RemoteFX vGPU diye bir özelliğin devre dışı bırakıldığından bahsediyor. Bunla alakası olabilir mi ? Başka forumlarda da temmuz ortasından beri sıkça ekran kararması hatalarından bahsediyorlar forumlarda. Burada da mevcut. Anlayan var mı acaba bu durum nedir ? AMD veya NVİDİA fark etmiyor. Hepsinde olunca windowstan şüphelendim.
  • Bende de benzer bir sıkıntı var. GeForce gtx 1650 kullanıyorum.Bence windows güncellemesi nedeniyle entegre ekran kartında bir sıkıntı çıkıyor.Driverlarda sıkıntı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.