Şimdi Ara

Ekranda Dalgalanma ve Bulanık Yazılar [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün yeni bir sistem kurdum. Daha windowsu kurarken bir gariplik olduğunu anladım. Yazılar biraz bulanık gözüküyordu. Windows kurulduktan sonra bile bu bulanıklık ara sıra gidip gelmeye başladı. Şu an yok bir süredir. Ama ara sıra geliyor. Oyunlarda bir sıkıntı var mı diye denemek için bir oyuna girdim ve dalgalanma olduğunu fark ettim. Çok ağır bir dalgalanma değil ama yine de rahatsız ediyor. Bazen 1-2 dk kesilip sonra yine devam ediyor dalgalanmaya. Ekran kartının monitörün ayarlarını falan karıştırdım da bir şey bulamadım.

Kullandığım ekran kartı Asus Gtx 650 Ti Boost ve monitör Philips 21.5" led monitör. Monitörde sadece vga çıkışı olduğu için ekran kartının kutusundan çıkan dvi dönüştürücüsünü kullanıyorum.

Edit : Problem DVI çıkışı olan bir monitör kullanınca çözüldü. Aynı problemi yaşayanlar mutlaka bir şekilde monitör bulup denesinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProcyoN -- 16 Haziran 2014; 4:39:51 >

• Bulanıklık ekran kartı driveri yüklü değilse ondan olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam durum biraz besleme sorunu gibi duruyor.. sisteminizin özelliklerini belirtseydiniz daha aydınlarıcı olurdu..
  • Bulanıklık driver ile ilgili olabilir bayadır olmadı çünkü. Sistem :

Intel i3 4150
    Asus Gtx650 ti boost oc 2gb
    Corsair vengance 4gb 1600 mhz
    msi h81m-p33
    corsair vx 550w
    wd 1tb caviar blue
    philips 21.5" led monitör ( tam modelini bulamadım )
  • Oyunu dalgalanma yağtığı anda fraps ile kaydettim ve videoyu izlediğimde hiç bir şekilde dalgalanma yoktu. Bu sorunun tamamen monitörde olduğunu göstermez mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProcyoN

Oyunu dalgalanma yağtığı anda fraps ile kaydettim ve videoyu izlediğimde hiç bir şekilde dalgalanma yoktu. Bu sorunun tamamen monitörde olduğunu göstermez mi ?

monitör sorunu var o zaman. monitöre takılan bağlantı tam oturuyor mu? yada kasaya taktığın tam oturuyor mu? tam temas olmazsa ekranda dalgalanma, renk değişikliği yaşanabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceylankral

quote:

Orijinalden alıntı: ProcyoN

Oyunu dalgalanma yağtığı anda fraps ile kaydettim ve videoyu izlediğimde hiç bir şekilde dalgalanma yoktu. Bu sorunun tamamen monitörde olduğunu göstermez mi ?

monitör sorunu var o zaman. monitöre takılan bağlantı tam oturuyor mu? yada kasaya taktığın tam oturuyor mu? tam temas olmazsa ekranda dalgalanma, renk değişikliği yaşanabilir

Kontrol ettim bağlantılar sağlam duruyor. Bir de yeni bir şey keşfettim. Dalgalanma olayı sanki haritayı yüklerken oluyor gibi. Mesela yeni bir haritaya geçince şöyle bi 10 saniye falan dalgalanıyor sonra geçiyor. Ne zaman yeni bir haritaya geçsem veya haritada ilerleyip yeni yerlere gitsem bu dediğim oluyor.

• klasik olacak ama ekran kartının yapımcısının sitesinden, son çıkan driver'ı indirip kur. yeniden başlat. bi dene bakalım
  • Problem dvi çıkışı olan bir monitör alınca düzeldi. Aynı sıkıntıyı yaşanlara bilgi olsun diye yazıyorum.
  • Başlığa [Çözüldü] yazısını eklerseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.