Şimdi Ara

EKRANI İYİ ANDROİD TELEFON TAVSİYESİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi günler dilerim arkadaşlar 1200 TL'ye kadar Türkiye garantili sıfır alabileceğim 4" ekran boyutu ve ekranı kaliteli olan android işletim sistemli telefon olarak önerebileceğiniz modeller nedir.

kendim epey araştırdım çift çekirdekli olarak Htc evo 3D sıfır olup Türkiye garantili olan model

İstediğim telefonda aradığım en belirgin özellikler
    1) Ekranın en az 4" olması
    2) Android olması
    3)Ekran kalitesi TFT'den biraz daha iyi olsa bile yeter
    4) Çok önemli değil ama çift çekirdekli olsa daha iyi olur
    Belirttiğim fiyata bu özelliklerde bir cihaz bulabilirmiyim önerilenizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imphetus -- 13 Nisan 2012; 13:49:47 >

• Fiyat biraz daha artabilirse S GS2.
  • Arkadaşlar 4 model arasında kaldım

1) Samsung Galaxy S2 - bu modeli çok seviyorum ancak herkesin elinde gördüğümden dolayı soğudum
    2)Galaxy Note- bu cihaz tam bana göre ancak çok büyük olduğundan ileri vadede sıkıntı olabilir diye düşündüm.
    3)Galaxy Nexus-bu cihazında özellikleri iyi ancak cihazın tipi pek hoşuma gitmiyor nedense
    4)İphone 4S - bu cihazında 2.eli vs çok iyi pek değer kaybetmiyor ancak ekranı 3.5" olduğundan cazip gelmiyor

Bu modeller arasında kaldım hala karar veremedim,HTC One X modelide çok hoşuma gitti ancak şu an ülkemizde resmi Türkiye garantilisi henüz bulunmuyor daha fazlada beklemek istemiyorum çünkü epey bekledim,belirttiğim cihazlar hakkında detaylı bilgiye sahibim kişisel görüşlerimide bildirdim ancak hala bir karar veremedim ne yazıkki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imphetus -- 14 Nisan 2012; 18:42:36 >
  • Size kesinlikle Samsung Galaxy SII'yi öneririm, aslında HTC One serisi harikalar yaratmış fakat madem ki beklemeyeceksiniz SII'yi alın gitsin, hiçbir sorun yaşamassınız, SII alıpta sorun yaşayan kişi sayısı çok sayılıdır fakat teknoloji piyango gibi bir şeydir. Düşük ihtimalle de olsa sorun olabilir, işte garanti belgesi de bu yüzden var ve Samsung bu konuda gerçekten usta. SII tek geçer :)
  • Çok büyük olmasın dersen rengi beyaz olanı olmak kaydı ile S II ama kafam rahat olsun dev bir ekran istiyorsan NOTE
  • Konuya yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim Galaxy S2 ile Note arasında düşünmekteyim gönlüm Note'dan yana ancak cihazın büyüklüğü beni ürkütüyor.
  • Galaxy serisinden tercih edilebilir en iyi cihaz bence Nexus'tur. Zaten donanımsal olarak gayet üstün özellikleri var. Onu rakiplerinden ayıran en önemli özelliği ise yazılımsal üstünlüğü. Yeni yazılımları çıkar çıkmaz alır. Aylarca yazılım beklemezsinız. Ayrıca kesin konuşmak istemem ama Galaxy Nexus önümüzdeki yıl da yazılımları almaya devam edecekken Note ve S II önceliklerini yitirmeye başlayacaklardır. Belki de almazlar. Olaya bir de yazılım tarafından bakmak gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Android Telefon Önerisi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tüm ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim kararımı verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imphetus -- 15 Nisan 2012; 18:11:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imphetus

Tüm ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim kararımı verdim.

Kararın nedir? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

Orijinalden alıntı: imphetus

Tüm ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim kararımı verdim.

Kararın nedir? :)

Merhaba hocam ilginiz için teşekkür ederim Galaxy S2'de karar kıldım.
  • Eger almadiysan Xperia S'i gormeden alma derim. Gec kaldiysam da S2 kotu bir secenek degildi. Birbirlerine gore ustun olduklari yonler var ama Xperia S'in ekraninin sahip oldugu belli ozellikler su an baska hicbir telefonda yok (iPhone 4s dahil). Baska bir konu basliginda yaptigim yorumumu da ekleyeyim, dusunen arkadaslara yardimci olacaktir:

Telefona bir suredir sahibim, bazi tecrubelerim ve gozlemlerim:

Wi-fi/3G acik araliksiz surf yapiyor veya oyun oynuyorsaniz yarim gunden biraz fazla - ekran parlakligini azaltirsaniz 1 gune yakin pil dayanir. Ama ekran o kadar guzel ki parlakligi kismaya gonul el vermiyor. Ancak prizden (usb kablosu araciligiyla) sarz ettiginizde cok kisa bir surede full sarz oluyor - pc 'den usb ile bagladinizda ise bu sure 2-3 kat artiyor.

Telefon'un boyutlarina kisa surede alisiyorsunuz, cebe de giriyor. Ekranin boyutuna alistiktan sonra size daha kucugunu verme opsiyonu sunsalardi bile gene bunu alirdiniz diye tahmin ediyorum. Zira bu tarz telefonlari goren pek cok iPhone kullanicisi iPhone5in daha buyuk ekranli olmasini istiyor genelde bakacak olursaniz.

Telefonu eline alan genelde herkes cok begeniyor, gercekten şık duruyor. Bu iyi birsey ama ayni sebepten oturu, telefonu silikon vb bir kalipla kullanmak isteyenler icin ise dezavantaj, cunku boylesi estetik bir telefona kap kullandiginiz zaman tasariminin hicbir esprisi kalmiyor. Belki ileride 1-2 guzel kap-kilif cikar ama bilassa transparan cam kisminin gozukmemesi bence olmaz.

Bende siyahi, esimde beyazi var. Ikisi de cok guzel. Bir diger guzel ozellik, sony bu telefonda ozel bir ekran kullanmis: lcd ile cam arasinda hava yok. Dolayisyla pek cok diger telefonun aksine, ekran off iken cam kisim simsiyah gozukuyor, koyu gri vs degil! Dolayisiyla siyah olan ekran off iken simsiyah gozukuyor, ekranin sinirlari vs belli olmuyor.

Arkadaki plastik ise nano teknoloji ile uretildiginden parmak izi gostermiyor. Fakat cizilmesi vs mumkun, bende ufak tefek cizikler olustu. Fakat istenildigi takdirde makul bir fiyata servis tarafindan rahatlikla degistirilebilecek bir parcaya benziyor. Yani uzun vadede ne yaparlarsa yapsinlar zarar goruyor zaten telefonlarin arkasi, ama xperia s'de bu makul bir fiyata sifir parca ile degistirilebilinir bence. Yani kimisi bu detayi begenmiyor, ucuz durmus, felanca telefonda daha iyi malzeme var filan diyor ama cogu telefonda o arka kismin basina birsey geldiginde de degistirme imkani olmuyor veya pahaliya patliyor muhtemelen. Bu acidan bence guzel bir karar olmus. Tekrar etmek gerekirse gercekten de parmak izi gostermiyor, yeterince dayanikli, hafiflik saglayan ve gerektiginde cok masraf yapmadan sifiriyla degistirilebilecek bir arka kapak olmus.

Performans, donanim, ozellikle vs hersey piyasadaki cihazlarin ortalamasinin uzerinde. Umuyorum ki yakinda cikacak android 4 ICS ile daha da memnun edecek. Xperia S ekranindaki piksel yogunlugunu piyasada gecen cihazin olmamasi ve sahip oldugu 12mp kamera bile basli basina alinmasi icin yeterli olacak ozellikler bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: luv2xlr8

Eger almadiysan Xperia S'i gormeden alma derim. Gec kaldiysam da S2 kotu bir secenek degildi. Birbirlerine gore ustun olduklari yonler var ama Xperia S'in ekraninin sahip oldugu belli ozellikler su an baska hicbir telefonda yok (iPhone 4s dahil). Baska bir konu basliginda yaptigim yorumumu da ekleyeyim, dusunen arkadaslara yardimci olacaktir:

Telefona bir suredir sahibim, bazi tecrubelerim ve gozlemlerim:

Wi-fi/3G acik araliksiz surf yapiyor veya oyun oynuyorsaniz yarim gunden biraz fazla - ekran parlakligini azaltirsaniz 1 gune yakin pil dayanir. Ama ekran o kadar guzel ki parlakligi kismaya gonul el vermiyor. Ancak prizden (usb kablosu araciligiyla) sarz ettiginizde cok kisa bir surede full sarz oluyor - pc 'den usb ile bagladinizda ise bu sure 2-3 kat artiyor.

Telefon'un boyutlarina kisa surede alisiyorsunuz, cebe de giriyor. Ekranin boyutuna alistiktan sonra size daha kucugunu verme opsiyonu sunsalardi bile gene bunu alirdiniz diye tahmin ediyorum. Zira bu tarz telefonlari goren pek cok iPhone kullanicisi iPhone5in daha buyuk ekranli olmasini istiyor genelde bakacak olursaniz.

Telefonu eline alan genelde herkes cok begeniyor, gercekten şık duruyor. Bu iyi birsey ama ayni sebepten oturu, telefonu silikon vb bir kalipla kullanmak isteyenler icin ise dezavantaj, cunku boylesi estetik bir telefona kap kullandiginiz zaman tasariminin hicbir esprisi kalmiyor. Belki ileride 1-2 guzel kap-kilif cikar ama bilassa transparan cam kisminin gozukmemesi bence olmaz.

Bende siyahi, esimde beyazi var. Ikisi de cok guzel. Bir diger guzel ozellik, sony bu telefonda ozel bir ekran kullanmis: lcd ile cam arasinda hava yok. Dolayisyla pek cok diger telefonun aksine, ekran off iken cam kisim simsiyah gozukuyor, koyu gri vs degil! Dolayisiyla siyah olan ekran off iken simsiyah gozukuyor, ekranin sinirlari vs belli olmuyor.

Arkadaki plastik ise nano teknoloji ile uretildiginden parmak izi gostermiyor. Fakat cizilmesi vs mumkun, bende ufak tefek cizikler olustu. Fakat istenildigi takdirde makul bir fiyata servis tarafindan rahatlikla degistirilebilecek bir parcaya benziyor. Yani uzun vadede ne yaparlarsa yapsinlar zarar goruyor zaten telefonlarin arkasi, ama xperia s'de bu makul bir fiyata sifir parca ile degistirilebilinir bence. Yani kimisi bu detayi begenmiyor, ucuz durmus, felanca telefonda daha iyi malzeme var filan diyor ama cogu telefonda o arka kismin basina birsey geldiginde de degistirme imkani olmuyor veya pahaliya patliyor muhtemelen. Bu acidan bence guzel bir karar olmus. Tekrar etmek gerekirse gercekten de parmak izi gostermiyor, yeterince dayanikli, hafiflik saglayan ve gerektiginde cok masraf yapmadan sifiriyla degistirilebilecek bir arka kapak olmus.

Performans, donanim, ozellikle vs hersey piyasadaki cihazlarin ortalamasinin uzerinde. Umuyorum ki yakinda cikacak android 4 ICS ile daha da memnun edecek. Xperia S ekranindaki piksel yogunlugunu piyasada gecen cihazin olmamasi ve sahip oldugu 12mp kamera bile basli basina alinmasi icin yeterli olacak ozellikler bence.

Hocam üşenmeyip detaylıca konuya yazdığınız için çok teşekkür ediyorum ancak Galaxy S2'yi almış bulunmaktayım.

• hayırlı olsun en iyisi.
    Galaxy S2 nin ekranı hala en iyisi. Lutfen mağazada yanyana koyun karşılatırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chenk

hayırlı olsun en iyisi.
    Galaxy S2 nin ekranı hala en iyisi. Lutfen mağazada yanyana koyun karşılatırın.

Çok teşekkür ederim hocam.
  • Ben Samsung Galaxy S2 almak uzereyken Sony Xperia S'i diger ozellikleri degil sirf ekrani icin tercih eden bir kisi olarak Galaxy S2'nin ekraninin en iyi oldugu yorumunun insanlari yanlis yonlendirecegini dusunuyorum.

Objektif ve dogru bir yorum olarak, daha once tekrar ettigim gibi, 2 ekranin birbirine gore ustunlukleri var.

Ancak, gene objektif olarak 100 tane kisiye Sony Xperia S ve Galaxy S2'yi kiyaslatirsak kuvvetle muhtemel yaridan fazla kisi Sony'yi sececektir. Bir kere tekrar ediyorum, piksel yogunlugu Apple'in pazarlama stratejisi dahilinde anlatip durdugu ve cok guvendigi iPhone 4s'e gore bile daha fazla. Ve de gene tekrara giriyor, ekran kapaliyken, galaxy s2nin ekrani koyu giri, xperiada ise ekran nerede, cerceve nerede belli olmuyor, simsiyah yekpare bir yuzey olusuyor.

Birkere renklerin dogalligi konusunda Sony Xperia S'in ustunlugu bence tartisma goturmez. Ama belli renklerin sature olmasi veya abarti zengin cikmasi konusunda S2 ustun, ama tum renkler degil, belli renkler.

Imphetus, bu cevabim lutfen seni uzmesin, dedigim gibi bazi yonlerden Galaxy S2deki amoled ekran xperia s'e gore daha iyi sonuclar veriyor. Burada kullanicinin begenisi ve beklentisi devreye giriyor. Yazdigim bu cavabi senin gibi telefonu ekrani icin alacak kisiler icin yaziyorum, cunku neticede bu basliga gelenler olacak. En azindan 2sini de gorur oyle karar verirler. Misal, sen bu mesaji gormemis oldugunda xperia s'in varligindan bile haberin yok belki de. Amac kesinlikle telefonlari yaristirmak filan degil, insalara alternatifler konusunda dogru bilgi saglamak.

Saygilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: luv2xlr8

Ben Samsung Galaxy S2 almak uzereyken Sony Xperia S'i diger ozellikleri degil sirf ekrani icin tercih eden bir kisi olarak Galaxy S2'nin ekraninin en iyi oldugu yorumunun insanlari yanlis yonlendirecegini dusunuyorum.

Objektif ve dogru bir yorum olarak, daha once tekrar ettigim gibi, 2 ekranin birbirine gore ustunlukleri var.

Ancak, gene objektif olarak 100 tane kisiye Sony Xperia S ve Galaxy S2'yi kiyaslatirsak kuvvetle muhtemel yaridan fazla kisi Sony'yi sececektir. Bir kere tekrar ediyorum, piksel yogunlugu Apple'in pazarlama stratejisi dahilinde anlatip durdugu ve cok guvendigi iPhone 4s'e gore bile daha fazla. Ve de gene tekrara giriyor, ekran kapaliyken, galaxy s2nin ekrani koyu giri, xperiada ise ekran nerede, cerceve nerede belli olmuyor, simsiyah yekpare bir yuzey olusuyor.

Birkere renklerin dogalligi konusunda Sony Xperia S'in ustunlugu bence tartisma goturmez. Ama belli renklerin sature olmasi veya abarti zengin cikmasi konusunda S2 ustun, ama tum renkler degil, belli renkler.

Imphetus, bu cevabim lutfen seni uzmesin, dedigim gibi bazi yonlerden Galaxy S2deki amoled ekran xperia s'e gore daha iyi sonuclar veriyor. Burada kullanicinin begenisi ve beklentisi devreye giriyor. Yazdigim bu cavabi senin gibi telefonu ekrani icin alacak kisiler icin yaziyorum, cunku neticede bu basliga gelenler olacak. En azindan 2sini de gorur oyle karar verirler. Misal, sen bu mesaji gormemis oldugunda xperia s'in varligindan bile haberin yok belki de. Amac kesinlikle telefonlari yaristirmak filan degil, insalara alternatifler konusunda dogru bilgi saglamak.

Saygilar.

Hocam tekrardan çok teşekkür ediyorum her türlü objektif yoruma açığım belirttiniz gibi siz yazana kadar xperis S'in Türkiye'de satıldığından dahi haberim yoktu tabikide bilgim olsa Xperia S'ide incelemeyi çok isterdim ancak mesajınızı Galaxy S2'yi aldıktan sonra gördüm ama en azından başka arkadaşlar almadan önce 2 cihazı kıyaslama imkanına sahipler.

• xperia s te sgsII' de birbirine yakın telefonlar keşke onu alsaydım diyeceğiniz aman aman bir durum yok.
    Gülge güle kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: SarımsaklıMilkShake

xperia s te sgsII' de birbirine yakın telefonlar keşke onu alsaydım diyeceğiniz aman aman bir durum yok.
    Gülge güle kullanın

Çok teşekkür ederim hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.