Bildirim
ekranın yeşil göstermesi sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
cihazın tüm girişlerini farklı kablolar ile deneyin,
eğer düzelmiyorsa lcd katında sorun vardır, yani cihazı teknik servise götürmekten başka çare kalmıyor -
Tvye bağladığınız cihazıda denediniz mi?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
açıkcası sadece farklı vga kablolarıyla denedim. bugün s-video kablosu alıp deneyeceğim. ürünü bana birisi verdi, kullanmıyorum sen kullanırsın diye. tamire veririm, astarı yüzünden pahalıya gelirmi diye düşündüm. birde araştırdım baya eski bi cihaz. bende bi hevesle bağladım pcye herkesi shrek gibi yemyeşil gösterince dedim konuyu burada sorayım.
teşekkür ederim cevabınız için -
quote:
Orijinalden alıntı: TNTB
Tvye bağladığınız cihazıda denediniz mi?
iki gündür cihaz bendeydi, sadece vga kablolarıyla kasa bilgisayarda deneme fırsatım oldu. bugün fırsat buldugumda çıkıp s video - hdmi kablosu alıp öyle denemek istiyorum. -
Optik sorun gibi duruyor hocam.Dediğiniz gibi diğer girişleri kontrol etmekte fayda var ve büyük ihtimalle diğer girişlerde sorun çıkmayacaktır. Eğer diğer girişlerde de aynı sorunu varsa optik kısımda sorun aranmalı, yoksa vga sinyalinin işlendiği giriş katında arıza aranmalıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinkara -- 13 Mayıs 2015; 10:29:48 > -
Bu tür sorunlar genel de flat connection-parts dediğimiz bir takım MB üzerindeki flat kabloların(ribbon-cable) kirlenme/tozlanma/oksitlenme ve zaman bağlı
aşınmalar v.s nedeni ile olan sorunlardır("green tint" diyoruz ama salt green tint durumu başka bir sebebden de olur! resimde gördüğüm
green tint ise çok büyük ihtimalle connection kabloları ile alakalıdır!
Servis bunu bilir ve yapar,ama size hiç tavsiye etmem,sakın paneli açıp da bunu denemeyin
Not;olası bir Modül veya MB sistem/HW hatası yoksa tabiki!
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X