Şimdi Ara

ekranın yeşil göstermesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    konuyla ilgili forumda araştırma yaptım. bir çok arkadaş kablo sorunundan söz etmiş. kabloyu değiştirsemde sorun devam ediyor. ürünüm philips lc4433. ekte fotoğrafta gözüktüğü gibi yeil gösteriyor.
    saygılarımla

e48773ebb7a0.JPG ekranın yeşil göstermesi sorunu
     ekranın yeşil göstermesi sorunu

• cihazın tüm girişlerini farklı kablolar ile deneyin,
    eğer düzelmiyorsa lcd katında sorun vardır, yani cihazı teknik servise götürmekten başka çare kalmıyor
  • Tvye bağladığınız cihazıda denediniz mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • newonw1 kullanıcısına yanıt
    açıkcası sadece farklı vga kablolarıyla denedim. bugün s-video kablosu alıp deneyeceğim. ürünü bana birisi verdi, kullanmıyorum sen kullanırsın diye. tamire veririm, astarı yüzünden pahalıya gelirmi diye düşündüm. birde araştırdım baya eski bi cihaz. bende bi hevesle bağladım pcye herkesi shrek gibi yemyeşil gösterince dedim konuyu burada sorayım.

teşekkür ederim cevabınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

Tvye bağladığınız cihazıda denediniz mi?

iki gündür cihaz bendeydi, sadece vga kablolarıyla kasa bilgisayarda deneme fırsatım oldu. bugün fırsat buldugumda çıkıp s video - hdmi kablosu alıp öyle denemek istiyorum.
  • Optik sorun gibi duruyor hocam.Dediğiniz gibi diğer girişleri kontrol etmekte fayda var ve büyük ihtimalle diğer girişlerde sorun çıkmayacaktır. Eğer diğer girişlerde de aynı sorunu varsa optik kısımda sorun aranmalı, yoksa vga sinyalinin işlendiği giriş katında arıza aranmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinkara -- 13 Mayıs 2015; 10:29:48 >
  • Bu tür sorunlar genel de flat connection-parts dediğimiz bir takım MB üzerindeki flat kabloların(ribbon-cable) kirlenme/tozlanma/oksitlenme ve zaman bağlı
    aşınmalar v.s nedeni ile olan sorunlardır("green tint" diyoruz ama salt green tint durumu başka bir sebebden de olur! resimde gördüğüm
    green tint ise çok büyük ihtimalle connection kabloları ile alakalıdır!

Servis bunu bilir ve yapar,ama size hiç tavsiye etmem,sakın paneli açıp da bunu denemeyin

Not;olası bir Modül veya MB sistem/HW hatası yoksa tabiki!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.