Şimdi Ara

ARAMA YAPARKEN EKRAN IŞIĞININ YANIP SÖNMESİ VE SONRASINDA EKRANIN KİLİTLENMESİ ( ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Iphone 5 kullanıcısıyım. 2-3 gündür şöyle bir sorunla karşı karşıyayım. Arama yaptığımda ya da arama geldiğinde ekran ışığı yanıp sönüyor. Dokunmatik ekran devre dışı. Ne zaman çağrı esnasında kulaklığı takarsam herşey normale dönüyor. Sonra hoparlöre tıklayıp kulaklığı çıkarınca işler yine normal. Hoparlörü pasife Alıp tekrar ahizeye dönünce en baştaki soruna dönüyorum.
    Ne yapabilirim? Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Lütfen yardım ve çözüm önerilerinizi bekliyorum.
    Bu arada home+power, kapat aç yaptım. Sadece fabrika ayarlarına dönmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oft01819 -- 4 Şubat 2015; 18:55:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oft01819 kullanıcısına yanıt
    hocam ios sürümünüz nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: yassu

hocam ios sürümünüz nedir

Son sürüm 8.1.3

• quote:

Orijinalden alıntı: oft01819

Iphone 5 kullanıcısıyım. 2-3 gündür şöyle bir sorunla karşı karşıyayım. Arama yaptığımda ya da arama geldiğinde ekran ışığı yanıp sönüyor. Dokunmatik ekran devre dışı. Ne zaman çağrı esnasında kulaklığı takarsam herşey normale dönüyor. Sonra hoparlöre tıklayıp kulaklığı çıkarınca işler yine normal. Hoparlörü pasife Alıp tekrar ahizeye dönünce en baştaki soruna dönüyorum.
    Ne yapabilirim? Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Lütfen yardım ve çözüm önerilerinizi bekliyorum.
    Bu arada home+power, kapat aç yaptım. Sadece fabrika ayarlarına dönmedim.

Erişebilirlikle oynamış olabilir misin?
  • myfranco kullanıcısına yanıt
    Yok oynamadım. Çocuklar kurcalamış olabilir diyeceğim ama erişebilirlikte anormal bir ayar göremedim. Kontrol etmem gereken bir ayar var mı orda?

• quote:

Yok oynamadım. Çocuklar kurcalamış olabilir diyeceğim ama erişebilirlikte anormal bir ayar göremedim. Kontrol etmem gereken bir ayar var mı orda?

Sanki orayla ilgili bir sorun gibi geldi bana. Yanılıyor da olabilirim ancak ekran ışığı yanıp sönüyor demenizden, dokunmatiğin kilitlenmesinden vs.. bana kuvvetle muhtemel öyle geliyor. En kötü ihtimal ayarları sıfırlayıp düzeleceğini düşünüyorum. Ben bir de benim telefona bakayım.

Ekleme: Benim telefon dili ingilizce, Ayarlar>genel>erişebilirlikte led flash for alerts kapalı bende, interactionda switch control da kapalı. Sanırım bunlar açık sizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 3 Şubat 2015; 15:54:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

Sanki orayla ilgili bir sorun gibi geldi bana. Yanılıyor da olabilirim ancak ekran ışığı yanıp sönüyor demenizden, dokunmatiğin kilitlenmesinden vs.. bana kuvvetle muhtemel öyle geliyor. En kötü ihtimal ayarları sıfırlayıp düzeleceğini düşünüyorum. Ben bir de benim telefona bakayım.

Ekleme: Benim telefon dili ingilizce, Ayarlar>genel>erişebilirlikte led flash for alerts kapalı bende, interactionda switch control da kapalı. Sanırım bunlar açık sizde.

Hocam erişebilirlikte hemen hepsi kapalı. Sadece gürültüyü azalt açık.
    Acaba sensörde mi arıza var? Hoparlörde veya kulaklıkta iken herşey normale dönüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yakinlik sensorunuzde sorun olabilir. Telefon ahizedeyken yakinlik sensoru devreye girer ve ekrani karartir. Ahizenin kenarinda bu sensoru engelleyen herhangi bir kilif veya kalin bir jelatin yok degil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: technical death metal

Yakinlik sensorunuzde sorun olabilir. Telefon ahizedeyken yakinlik sensoru devreye girer ve ekrani karartir. Ahizenin kenarinda bu sensoru engelleyen herhangi bir kilif veya kalin bir jelatin yok degil mi?

Aynı şeyi düşünmüştüm. Bu nedenle eskimiş olan ekran koruyucumu çıkardım. Yine de değişme olmadı. Sorun büyük olasılıkla sensörde... Hoparlör ve kulaklıkla birlikte işlerin düzelmesi, yine hoparlör ve kulaklıkla sensörlerin devreden çıkması bunu düşündürüyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: technical death metal

Yakinlik sensorunuzde sorun olabilir. Telefon ahizedeyken yakinlik sensoru devreye girer ve ekrani karartir. Ahizenin kenarinda bu sensoru engelleyen herhangi bir kilif veya kalin bir jelatin yok degil mi?

Aynı şeyi düşünmüştüm. Bu nedenle eskimiş olan ekran koruyucumu çıkardım. Yine de değişme olmadı. Sorun büyük olasılıkla sensörde... Hoparlör ve kulaklıkla birlikte işlerin düzelmesi, yine hoparlör ve kulaklıkla sensörlerin devreden çıkması bunu düşündürüyor.

Yine de temiz bir restore atmakta fayda var.

• Arkadaşlar benzer sorunu yaşayan yalnız ben değilmişim. Discussion.apple'daki tartışmada reset atma dahil birçok yol önerilmiş. Bazılarında bu yöntem işe yaramış, bazılarında yaramamış
    Ben ise çözümü şu şekilde buldum:
    Ayarlar-Genel-Erişilebilirlik-Hareket Azalt seçeneğini aktif hale getirince mesele çözüldü şimdilik
    Zaman ayırıp okuyan, cevap yazan tüm Arkadaşlara teşekkürler...
    Not: Bu arada hareket azalt seçeneğini tekrar kapalı konuma getirince bir problem olmadı. Sorun tekrarlanmadı yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oft01819 -- 3 Şubat 2015; 18:28:53 >
  • Boyle bir hatanin cozumu olmasi guzel oldu. Basligi degistirirseniz diger arkadaslar da yararlanabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.