merhaba. Wifi üzerinden appstoredan uygulama indirmek istediğimde yada güncellemek istediğimde çok yavaş indiriyor. Aynı şekilde telefon yazılım güncellemelerinde de yavaşlık var. Wifiyi kapatıp açmak yada 2.4 ghzden 5ghz bağlantıya geçince düzeliyor. Mobil veri kullanarak indirmelerde hiç bir sorun yok. Modemimi kapatıp açtım, modemi resetledim yine düzelmedi. Speedtest üzerinden indirme hızlarını ölçtüğümde normal çıkıyor wifi hızı. Sadece telefon yazılım güncellemesi ve appstoredan indirmelerde sorun var. Sebebini ve çözümünü bilen varmı? |
Wifi üzerinden appstore yavaşlığı
-
-
Aynı durum bende de var. Ayrıca speedtestten hız testi yapınca (ip13 ve 15) androidden daha düşük değerler alıyorum hep. Kaç kere arıza kaydı oluşturdum gelen ekibin yaptığı açıklama iPhone’larda bu şekildeymiş. Resetleme, kapatıp açma vs kâr etmiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşım Aynı Sorun Bendede var ve eminim bir çok kişide, muhtemelen bizim cihazlari kullanan herkestede var.
Ben Turkcell Hücresel ve Turknet Ev İnterneti (WiFi) kullanıyorum. Cihazda iPhone Pro Max.
Normalde internette hiç bir sorun yok, sorun sadece WİFİ üzerinden App Store'dan program indirince veya güncelleme yapınca. Seninkinin aynısı..
Bu durum bir kaç gün evvel başladı. İOS 17.6.1 ile düzelir sandım ancak düzelmedi. Zaten iOS 17.6.1'i indiriken sadece 350 GB için tam 1.5 saat bekledim. Normalde saniyeler sürerdi...
BENİM EN BÜYÜK ŞÜPHEM; Devletin Instagramı kapatması ile ilgili. Bir şekilde bazı iPhone'ler'da bundan etkilendi.
Aslında vahim bir durum; eğer böyle devam ederse Wifi üzerinden App Store ile yaptığımız tüm güncellemer saatler alır, firmware güncellemeleri felaket olur, yeni bir iPhone aldığımızda kurulumu çok ama çok zaman alacaktır..
Çok garipki, Turkcell üzerinden App Store indirmelerinde bu durum yok, gayet hızlı olarak App Store'dan işlerini görüyorsun.. Ancak WiFi'yı geçtiğinde çok yavaşlıyor, durma noktasına geliyor.. (Dün sabah Wifi da hızlı idi ancak akşam
yine çok yavaşladı..)
Wifi ile diğer uygulamalar, YouTube, Tiktok vs gayet güzel çalışıyor. Film veya Video izliyorsun hemde 4K ve bir sorun yok..
Sorun sadece App Store ve iTunes'da (oda artık çok yavaş, 1 şarkı indirmesi normalden uzun sürmeye başladı) WİFİ kullanınca oluyor. Hücreselde bu sorunların hiç biri yok..
Sizde WiFİ'yı TurkNET denmi alıyorsunuz?
Ben McDonald'sın Wifi'na girdim, (yani başka Wifi'lara) oralarda App Store gayet gûzel hızlı çalıştı..
Acaba bu sorun Turknet ilemi alakalı acaba? Onlarıda arasan İnternet diğer şeylerde gayet güzel çalışıyor, sorunu anlatmak çok zor.
GERÇEKTEN ÇOK GARİP BİR DURUM.
Eğer bir çözüm bulursanız lütfen yazınız,
Teşekkürler 😊
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar sizde bu sorun ile ilgili bir gelişme varmı?
Instagram tekrar açıldıktan sonra hız bir parça artmasına rağmen hala kötü..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bir sorum var; sizdede aynı bu problemlermi vardı;
- Ev interneti (WİFİ) Apple'ın App Store hariç, herşey hızlı çalışıyor
- App Store da aslında normal çalışıyor ancak indirme hızı bir hayli yavaş
- Ev interneti ile diğer sunucu ve sitelere girildiğinde veya birşey indirildiğinde hiç bir sorun yok, normal hızda
- Ev interneti (Yani WİFİ) değilde (Turkcell gibi) Hücresel (4G/LTE gibi) ile bağlanıldığında App Store NORMAL HIZDA indiriyor.
YANİ SORUN SADECE WİFİ (TurkNET, Superonline gibi Ev İnterneti) ile Apple App Store'dan birşey indirirken oluyor. Çok yavaş indiriyor. Diğer herşey normal çalışıyor. Hücresel (Turkcell 4G/LTE) ile App Store'dan indirme hızı gayet normal..
Sorunu anlamak çok önemli, genel bir İnternet'ten indirme
hızı problemimiz yok, sadece "Wifi ile App Store'dan" indirme
hızında bir sorun var..TurkNET, Turk Telekom ve Supetonline'da bu sorunlar gözüktü..
not: "Turkcell WINN" tipi cihazlarla Wifi'a bağlanıldığında yine sorun yok..
-
Turkcell "5G'ye" nasıl baglanıyorsunuz
merak ettim.. Tşk.
Bluetooth açık ise kapatın. 2.4Ghz’deki yavaşlık genelde Bluetooth kanal çakışmasından olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 13 Ağustos 2024; 2:18:8 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece "App Store'dan uygulama güncellemelerinde" bu durum mevcut..
Aynen yazdıklarınız gibi.
Turkcell değil hocam. TurkNet 5ghz 2.4 ile karışmasın diye ismini bu şekil yapmıştım 🙂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aylmz07 -- 13 Ağustos 2024; 8:57:10 >
Kusura bakma yanlış okumuşum..
Bu arada bizim sorun en azından Turknet'ler için düzeldi, artık eskisi gibi hızlı çalışıyor 🧿
Arkadaşım SORUN DÜZELDİ.
En azından TurkNET'lilerde düzeldi.. Turknet'e epey şikayet gitti ve düzelttiler... 🧿
Benzer içerikler
- iphone 12 mini batarya
- nss para kazandıran gayrimenkuller
- engellenen numara sms atabilir mi
- iphone 13 şarjı ne kadar gidiyor
- itunes destek
- s24 ultra iphone 15 pro max karşılaştırma
- imei kayıt ücreti
- telefona müzik indir ücretsiz
- en çok satan telefon markaları
- iphone 15 lansman rengi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X