Merhaba iphone 11 aldım ve içinden şarj aleti çıkmadı haliyle. İnternetten 20w apple marka olduğu belirtilen bir şarj aleti aldım fakat orjinalliği konusunda şüpheliyim. Aletin ve kutusunun fotolarını ekliyorum. Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Usb c girişinde karşıya bakan yüzeyde görülen metal yollar biraz kuşkulandırdı internetten baktığımda burası hep bembeyaz görünüyor. Ayrıca fazla ısınma var bu da 20w a özgü bir durum olabilir ama emin değilim. . |
20W Şarj Adaptörünün Orijinalliğini Sorgulama
iPhone'unuz için bir 20W şarj adaptörü aldığınızda, orijinalliğini doğrulamak isteyebilirsiniz. İşte orijinalliğini sorgulamanıza yardımcı olacak bazı adımlar:
-
Apple Adaptör Orijinallik Sorgulama: Apple'ın web sitesinde yer alan "Apple Orijinal Ürün Doğrulama" aracını kullanabilirsiniz. Adaptörünüzün seri numarasını girerek orijinal olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
-
Apple Orijinal Adaptör Sorgulama: Adaptörün kutusu üzerinde "Apple Designed by Apple in California" ifadesinin yer alıp almadığını kontrol edin. Orijinal Apple adaptörlerinde bu ifade bulunur.
-
Apple Şarj Aleti Seri No Sorgulama: Adaptörün üzerindeki seri numarasını Apple'ın web sitesinde bulunan "iPhone, iPad veya iPod Touch'ınızın Seri Numarasını Kontrol Etme" aracına girin. Seri numarası geçerliyse, adaptörün orijinal olma olasılığı yüksektir.
-
Apple 20W Adaptör Orijinal Nasıl Anlaşılır: Orijinal 20W Apple adaptörleri genellikle ağır ve yüksek kaliteli malzemelerden yapılır. Sahte adaptörler genellikle daha hafiftir ve daha ucuz malzemeler kullanır.
-
Apple Adaptör Sorgulama: Adaptörün fişlerini ve kablolarını kontrol edin. Orijinal Apple adaptörleri, cihazınıza sıkıca oturan, sağlam fişlere sahiptir. Kablolar da esnek ve kopmaya karşı dayanıklıdır.
-
Apple Şarj Adaptörü Orijinallik Sorgulama: Adaptörün üzerindeki Apple logosunu inceleyin. Orijinal Apple logoları temiz ve nettir. Sahte logolar genellikle bulanıktır veya düzensizdir.
-
iPhone Adaptör Orijinal Sorgulama: Adaptörü cihazınıza bağlayın ve hızlı şarj olup olmadığını kontrol edin. Orijinal Apple adaptörleri, hızlı şarjı destekler.
Yukarıdaki adımları izleyerek, 20W şarj adaptörünüzün orijinal olup olmadığını doğrulayabilirsiniz. Orijinal olmayan adaptörler kullanmak cihazınıza zarar verebilir ve güvenli olmayan şarj işlemlerine neden olabilir.