Şimdi Ara

iPhone USB-C 20W Adaptör - Orijinal - Sahte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar. iPhone USB-C 20W Adaptör orijinal mi? Sahte mi? sorularına yanıt olabileceğini düşündüğüm için bu konuyu açmaya karar verdim. Şimdi diyeceksiniz ki sen ne anlarsın? 2 defa farklı yerlerden kazık yiyen bir gardaşınız olarak acı deneyimleri paylaşmak istedim ki ben yandım siz yanmayın :( . Öncelikle her AVM'de bulunan telefon kılıfları satan küçük, kare işletmelerden birinden aldığım iPhone 20W adaptörü adamın bana 180 t vermesiyle şüphelensemde almış bulundum. Aldığım ürünü hiç açmadan araştırıp sahte olduğunu anladığım için zorda olsa geri verdim. Sonra da artık daha sağlam bir yerden almaya karar veren saf ben, gidip kurumsal bir marka olan VODAFONE'dan aldım. -Denk geldiğim için aldım, bizzat onu almak için gitmemiştim-. Fakat buradan aldığım üründe sahte çıktı. Buraya güvenip ürünü paketinden çıkarıp kullandım. Açtıktan sonra içime yine o tanıdık korku ve şüphe düştü. Çünkü adaptörde çizikler ve giriş kısmında siyahlık mevcuttu. Çok araştırdım, çok karşılaştırdım ve anlaşılmasının çok güç olduğunu fark ettiğimden gidip iPhone yetkili servisinden uzman yardımı almaya karar verdim ve ilk bakışta sahte olduğunu anladılar :( . Neyse uzatmayacam kavga, gürültü onuda geri verdim. Siz siz olun Apple ve yetkili servisleri hariç HİÇ BİR YERDEN APPLE ÜRÜNÜ ALMAYIN...!!!

Şimdi elimde bulunan orijinal ve sahte-çakma-fake olan görselleri paylaşacam umarım işinize yarar. ( Görselleri kayıtlı kalması için öylesine çekmiştim )

Bu 4 fotoğraf Apple'dan aldığım orijinal adaptör

Bu 4 fotoğrafta geri verdiğim sahte adaptörden

Şimdi benim gördüğüm farkları belirteyim. Öncelikle pakette kullanılan malzeme kalitesi farklı zaten bakınca da anlayabiliyorsunuz onun ayrıntısına inmiyorum. Orijinal fotoğrafların 2. olana sahte olan fotoğrafların 3. olana bakın. Nasıl fark etmediğime şaşıyorum. Orijinal olanda Compatible with Apple watch, iPhone and iPad yazmasına karşın sahte olanda İ yok yani phone, pad veya watch yazıyor... Ayrıca paketin arka kısmında USB-C işaretinde birinin içi koyu renkte diğerinde açık. Pakete bakarak böyle anlayabilirsiniz. Diyelim ki açtınız o zaman da üzerinde çizik olup olmamasına dikkat edin 2. el gibi dururlar. Orijinali tertemiz ve çiziksiz oluyor doğal olarak. Tabi kutu üzerindeki seri numarası ile adaptörün seri numarası aynı olmalı bu bilgi her yerde var zaten. Diğer bir ayrıntı kutular içindeki kullanım kılavuzu ve garanti belgesi farkı. Orijinalinde kitapçık şeklinde, sahtesinde tek kağıt parçasının ilaç prospektüsü gibi katlanılmış durumdaydı. Ne yazık ki fotoğraf çekmemiştim.

Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar zaten yeterli bilgiler bunlar. İlk defa konu açıyorum burada. Hatalı yaptığım şey varsa kusura bakmayın. Son olarak diyeceğim şey Apple harici hiç bir yerden almamanız. Çünkü ülkemizde çakal çok. Ayrıca hakkınızı yedirmeyin 200 t çok para ki az olsa da insanları kandırmak ahlaksızca bir şey. Kendinizi kullandırtmayın ve ödediğiniz paranın peşine düşün yedirtmeyin kimseye. Kendinize iyi bakın.

• Çok güzel bir konu olmuş. Teşekkürler
  • cihazlarında fotolarını karşılaştırır mısın?

• Elinize sağlık önemli bir konu bu :)
  • Adamlar ağırlıktan anlamasınlar diye içine demir koymuşlar.

iPhone USB-C 20W Adaptör - Orijinal - SahteRoman Myrlenkoyoutube
    Teardown of fake (not original counterfeit copy) Apple PD 18W - 20W fast charger. FYI just for information about content of fake Apple charger and why it’s weight is the same as genuine Apple charger.
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DZu04DEd8xRk&q=EgQuLZpEGOKAoIwGIhAILeRf77owffaAvD4PPG8FMgFy

• Denklem çok basit aslında

Apple.com.tr'den alırsanız %100 orjinal

Başka herhangi bir yerden alırsanız %90 sahte.

Apple'da zaten 199 lirayken başka yerden neden alınır anlamıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Cirrus-

Adamlar ağırlıktan anlamasınlar diye içine demir koymuşlar.

iPhone USB-C 20W Adaptör - Orijinal - SahteRoman Myrlenkoyoutube
    Teardown of fake (not original counterfeit copy) Apple PD 18W - 20W fast charger. FYI just for information about content of fake Apple charger and why it’s weight is the same as genuine Apple charger.
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DZu04DEd8xRk&q=EgQuLZpEGOKAoIwGIhAILeRf77owffaAvD4PPG8FMgFy

oha beee

• quote:

Orijinalden alıntı: MaXiLoPeZ

Denklem çok basit aslında

Apple.com.tr'den alırsanız %100 orjinal

Başka herhangi bir yerden alırsanız %90 sahte.

Apple'da zaten 199 lirayken başka yerden neden alınır anlamıyorum..

Haklısınız. Şarj cihazım bozulmuştu almam gerekiyordu ve denk gelince güvenip aldım. Bu yaşıma kadar bu kadar saf ve masum nasıl kaldım bu ülkede haha

• Faydalı konu olmuş, piyasada o kadar çok çakma, sahte ürün var ki mecburen Apple online storeden sipariş verdim.
  • Ben de az önce sizin konuyla alakali bir konu actim, acaba orada paylastigim fotograflara bakip yorum yapabilir misiniz?

Bugun elime iki aksesuar gecti ve orijinal mi anlayamiyorum. Sizin fotograflara da baktim, yine tam karar veremiyorum.

Kutulari acamadigim icin sadece kutulardan yola cikarak karar vermem gerek. Konuma bi ugrarsaniz cok sevinirim :)

https://forum.donanimhaber.com/apple-20w-adaptor-ve-usb-c-to-lightning-sarj-kablosu-sizce-orijinal-mi-ayrintili-foto--151180075

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahege270 -- 19 Kasım 2021; 21:9:38 >
  • nahege270 kullanıcısına yanıt

Dostum baktım ikisi de orijinal kutusundan farklı. Fakat şöyle bir şey var senin kutunda türkçe yazı yok. Bizim Türkiye'de aldıklarımızdan farklı. Yurtdışından biri getirdiyse iş değişir bir şey söyleyemem. Şöyle ki kutunun alt kısmını karşılaştırırsan çok fark var. İşaretler farklı ve orijinal olanlardan çok farklı yazılar mevcut. Bu yüzden bu şartlarda orijinal olmadığı kanısındayım.

• TimeShift12 T kullanıcısına yanıt
    Ben de rahat edemeyip kutulari actim. İcinden cikan seyler rezalet. Toptan cöpe attim.
  • e_capkan kullanıcısına yanıt

Ne yazık ki dostum fotoğrafta belli olmayan üst kısmında çizikler vardı ve USB-C girişinde siyahlık vardı. Onları da kamerada belirgin çekemedim bir türlü. Geri kalan her şey aynıydı zaten.

• TimeShift12 T kullanıcısına yanıt

Peki hocam, vatan bilgisayar yada mediamarkt gibi mağazalarda satılanlarında sahte olma olasılığı var mı sizce?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.