< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
iPhone Adım Sayar Çalışmıyor: Sorunu Giderme Kılavuzu
iPhone'un adım sayarının çalışmadığı sorunla mı karşı karşıyasın? Bu yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Neyse ki bu sorunu çoğunlukla kendi başına giderebilirsin.
İlk Adımlar:
- iPhone'unu ve Fitness Uygulamasını Yeniden Başlat: Bu basit adım, genellikle sorunu çözer. iPhone'unu yeniden başlattıktan sonra Fitness uygulamasını da kapatıp yeniden açmayı dene.
- iPhone'unun Sağlık Uygulamasını Kontrol Et: Sağlık uygulamasındaki "Sağlık Verileri" bölümüne git. "Hareket ve Fitness" kategorisine dokun ve "Adım Sayısı" bölümünün açık olduğundan emin ol.
- Fitness Uygulaması için Konum İzinlerini Kontrol Et: Fitness uygulamasının konumuna erişim izni olduğundan emin ol. Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri'ne git ve Fitness için "Her Zaman" seçeneğinin açık olduğundan emin ol.
Gelişmiş Sorun Giderme:
- Adım Sayar Kalibrasyonunu Sıfırla: Bu, iPhone'unun adım sayar sensörünü yeniden kalibre etmeye yardımcı olabilir. Ayarlar > Gizlilik > Hareket ve Fitness'a git ve "Adım Sayar Kalibrasyonunu Sıfırla" seçeneğine dokun.
- iPhone'unu Fabrika Ayarlarına Sıfırla: Bu son çare olmalıdır. iPhone'unu fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce verilerini yedeklemeyi unutma.
Diğer İpuçları:
- iPhone'unun Kilidini Aç: Adımların sayılması için iPhone'unun kilidini açık tutmalısın.
- iPhone'unu Taşı: Adım sayarın doğru çalışması için iPhone'unu yanında taşımalısın.
- Fitness Uygulamasını Güncelle: Fitness uygulamasının en son sürümünü kullandığından emin ol.
- Destek Al: Yukarıdaki adımları denedikten sonra hala sorun yaşıyorsan, Apple Destek ile iletişime geç.
Bu sorun giderme adımlarını takip ederek, iPhone'unun adım sayarını tekrar çalıştırabilir ve fitness hedeflerini takip etmeye devam edebilirsin.